به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ذهن آگاهی و مدیتیشن از دیرباز با فواید مثبت سلامتی همراه بوده است. اکنون، یک مطالعه جدید جدید نشان میدهد که چنین فوایدی حتی بعد از یک مراقبه کوتاه مدت، خود را نشان میدهد حتی اگر قبلاً آن را امتحان نکرده باشید. محققان میگویند به دلیل اینکه این مطالعه روی ۱۷ نفر انجام شده است، بنابراین نمیتوانیم آن را کاملا به همه تعمیم بدهیم، اما شرکت کنندگان داوطلب با استفاده از تکنیکهایی که در یک تمرین ۲۰ دقیقهای ذهن آگاهی از قبل به آنها داده بودند، بهتر با درد جسمی و احساسات منفی کنار آمدند.
گفتنی است، هیچ یک از شرکت کنندگان در این مطالعه قبلاً مراقبه نکرده بودند. از این رو نتایج این تحقیق حاکی از آن است که مغز میتواند به سرعت با حالت ذهنی که توسط مدیتیشن ایجاد میشود هماهنگی پیدا کند.
محققان در مقاله منتشر شده نوشتهاند: این یافتهها از این نظریه حمایت میکنند که پذیرش ذهن آگاهانه آنی، میتواند با تغییر ارزیابیهای اولیه نسبت به اهمیت تاثیر محرک، شدت عواطف را تنظیم کند که این امر پیامدهای مثبتی دردرمان بالینی درد و کاهش احساسات منفی دارد.
در این تحقیق، داوطلبان از دو نوع آزمایش استفاده کردند، در آزمایش اول، یک جسم گرم یا داغ روی ساعد شرکت کنندگان قرار داده شد و در آزمایش دوم، تصاویر منفی یا خنثی به آنها نشان داده شد. تصویر منفی مثلا چیزی شبیه به جسد یک مرده بود در حالی که یک تصویر خنثی چیزی شبیه به عکس یک صندلی بود.
در این تحقیقات در نیمی از زمان آزمایش، به شرکت کنندگان گفته شد که به طور طبیعی عمل کنند، و در نیم دیگر از زمان به آنها گفته شد که روشهایی را که دریک دوره فشرده ذهن آگاهی به آنها یاد داده شده بود امتحان کنند و به کار ببرند. هنگام استفاده از ذهن آگاهی، شرکت کنندگان درد کمتر و احساسات منفی کمتری را گزارش کردند.
در حالی که این اتفاق میافتاد، محققان همزمان از اسکنهای اف ام آر آی استفاده میکردند تا ببینند که مغز افرادی که آزمایش میشوند چگونه واکنش میدهند.
این آزمایش پدیده جالبی را نشان داد؛ وقتی داوطلبان سعی کردند مراقبه کنند، افت قابل توجهی در فعالیت بخشی از مغز که عامل ادراک درد و احساسات منفی است دیده شد.
هدی کوبِر، متخصص علوم اعصاب از دانشگاه ییل میگوید: در مورد آزمایش روی بدن، در حین مراقبه هنگامی که اجسام دارای بالاترین درجه حرارت روی دست افراد قرار گرفت، به نظر میرسید که مغز، یک شی گرم را حس میکند نه یک چیز داغ.
به علاوه این تغییرات عصبی در قشر کورتکس جلوی مغز اتفاق نمیافتد، جایی که در آن تصمیم گیری آگاهانه و منطقی انجام میشود، که این نشان میدهد بکارگیری برخی از تکنیکهای ذهن آگاهی میتواند مغز ما را در سطح ناخودآگاه و بدون هیچ گونه تلاش آگاهانه تغییر دهد.
مطالعات قبلی نشان داده اند که چگونه فعالیت مغزی کمتر و تمرینهای مراقبه میتواند سلامت ما را به روشهای مختلفی تقویت کند، اما آنچه این مطالعه نشان میدهد – البته در محدودهای کوچک - این است که این مزایا میتوانند نسبتاً سریع باشند.
این به نوبه خود میتواند روشهای جدیدی را برای درمان مسائل جسمی و روانی پیش روی پزشکان قرار دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید نتایج این مطالعه در گروه بزرگتر و متنوع تری از افراد مورد نیاز است.
کوبر میگوید: توانایی باقی ماندن در لحظهای که احساس درد میکنید یا احساسات منفی دارید نشان میدهد مراقبه حتی بدون انجام تمرینهای طولانی مدت میتواند درمورد دردهای مزمن نیز، مزایای درمانی بالینی داشته باشد.
منبع: سیناپرس
انتهای پیام/