به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، پیامبراکرم (ص) فرمود: هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، مستوجب خشنودی خدا میشود و غضب الهی از او دور میگردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته میشود.
اعمال ماههای رجب و شعبان، جهت آماده ساختن روح برای شرکت در میهمانی ماه مبارک رمضان است، برای درک عظمت ماه رمضان باید از قبل خود را آماده کنیم که پیامبر (ص) در این خصوص میفرمانید: «ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است.»
حضرت رسول (ص) هنگامی که فضیلت ماه رجب را برای اصحاب خود بیان میکردند، درباره «لیلةالرغائب» فرمودند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلةالرغائب» نامیده اند.»
پیامبر اکرم (ص) در فضیلت این نماز میفرماید: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش میفرستد. پس او به آن فرد میگوید:ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.
بیشتر بخوانید؛شب اتصال به خوبی ها
میّت میپرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده ام و کلامی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است. آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و، چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند. (منبع: اقبال الاعمال - المراقبات)
مهمترین عمل «لیلةالرغائب» به جا آوردن ۱۲ رکعت نماز است؛ روز پنجشنبه اوّل ماه رجب را روزه میگیرید، چون شب جمعه داخل شود ما بین نماز مغرب و عشاء ۱۲ رکعت نماز میگذاری، هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه میگویی:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].
خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر میداری و هفتاد مرتبه میگویی:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری.
دوباره به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است، پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را میطلبی که به خواست خدا برآورده خواهد شد.
منبع:خبر حوزه
انتهای پیام/ش