به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش نقدینگی در دو سال گذشته باعث شده که دولت استراتژی فعالسازی بورس را برای جمع کردن نقدینگی از بازار تدوین کند، تا علاوه بر اینکه سرمایههای خرد در بخش مولد بکار گرفته میشود، مانع از شوکهای مقطعی به بازارهای همچون طلا، دلار، مسکن، خودرو و ... نیز شود.
یک کارشناس مالی با اشاره به اینکه در حال حاضر دیگر سرمایه گذاری در بخشهای مانند مسکن، طلا و دلار جذابیی ندارد و بیشتر نقدینگیها به سمت بورس سوق پیدا کرده است، گفت: هرچند خبرهای سیاسی، کرونا و ... روی بورس ایران نوسانات بالایی ایجاد میکند، با این حال به دلیل کششی که در بورس وجود دارد رشد چشمگیری در آینده خواهد داشت و حتی میتوان پیشبینی کرد که شاخص از ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار در پایان سال آینده متغییر خواهد بود.
محسن مختاری پاک با بیان اینکه اثرات برخی خبرها در بورس موقتی است، افزود: از آنجایی که کمیته FATF یک فرصت دیگری برای ایران قائل شده، به نظر میرسد که نگاه ایران در بلندمدت پذیرش آن باشد. از طرف دیگر رمز دوم پویا و اجرای سیاست شفافیت مالیاتی و ... در راستای پذیرش افای تی اف بوده، به همین دلیل به نظر میرسد که ایران به دنبال پذیرش این کنوانسیون در یک سال آینده است.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر حبابهای در بازار وجود دارد، اما ورود نقدینگی جدید باعث رشد سهام خواهد بود، تصریح کرد: البته نوسانات بورس ادامه خواهد داشت و به نظر میرسد حتی عدهای به دلیل عدم آگاهی از وضعیت بازار ضرر کنند، اما در مجموع در بلند مدت رشد بورس را خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه اکثر صنایع به دلیل ورود نقدینگی رشد خواهند داشت، تصریح کرد: بخشهای فلزات، شیمیایی و ... رشد بالایی خواهند داشت، زیرا آهن و فولاد یک دورهای رکود را پشت سر گذاشتهاند و پیشبینی میشود در ادامه رشد داشته باشند. همچنین در بخش شرکتهای داروسازی و شیمیایی پس از انتشار خبر کرونا شاهد صف خرید طولانی بودهایم و به نظر میرسد این روند ادامه داشته باشد.
مختاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر نوسان ده درصدی قیمت در بازار کف و سقف وجود دارد، تصریح کرد: تعدادی از شرکتها به سمت خرید و فروش دو طرفه رفته اند که به نظر میرسد به زودی محدودیتهای بازار بورس حذف و دیگر کف و سقف خرید برداشته شود که در این حالت افرادی که حرفهای وارد بورس میشوند میتوانند معاملات بیشتری را انجام دهند.
او با تاکید بر اینکه دولت به دنبال تقویت زیرساختهای بورس است، گفت: در حال حاضر تغییرات ارز تاثیر چندانی بر بورس نخواهد داشت، همچنین تغییرات بودجهای نیز نوسانی بیشتر از ۱۰ درصد ایجاد نمیکند، زیرا در حال حاضر بیشتر منابع بودجه از طریق درآمد مالیاتی تامین میشود که از صنایع حاضر در بورس به دست میآید.
یک کارشناس بورس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه امسال رشد خوبی در بورس به وجود آمده است، گفت: بیشترین سوددهی بورس به عرضه اولیهها مربوط میشود که در برخی موارد تا ۱۲۰ درصد نیز به سهامداران سود میدادند و بعد از آن وقتی تقاضا بالا رفت و صف خرید برای عرضه اولیهها زیاد شد برای سهام سقف تعیین شد، با این حال میزان سوددهی بورس در ایران بسیار بالا رفته و حتی به قدری سودده شده که سپردهگذاری در بانک نوعی سوخت سرمایه است.
مبین کسایی با بیان اینکه برخی سهام روی شاخص تاثیر مثبتی دارد، افزود: وقتی سهامی از سوی مردم خریداری شود که تاثیر زیادی روی شاخص داشته باشد سود بیشتری میبرند، اما به طور کلی اگر شاخص مثبت باشد به طور قطع سهام نیز سوده خواهد بود.
او با تاکید بر اینکه مسائل سیاسی و شوکهای خبری روی بورس کشورمان تاثیر بالایی دارد، اظهار کرد: برخی مواقع تاثیر این شوکهای سیاسی به قدری است که برخلاف تحلیلهای تکنیکال عمل میکند.
او با اشاره بر اینکه شرکتهای حقوقی ممکن است سیاستهای دولت را در بورس پیش ببرند، اظهار کرد: در شرایط کنونی بورس ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاری دارد و هرچقدر که سرمایه گذاری و نقدینگی در این بازار بیشتری انجام شود رشد سهام نیز بیشتر خواهد بود.
نقدینگی در ایران تا ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که به دلیلی بی ثباتی که در اقتصاد وجود دارد به هر بخشی که ورود کرده تورم و نوسان بالایی را بهجای گذاشته است، از این رو دولت سیاستهای جدیدی تدوین کرده و کارشناسان معتقدند سیاستهای بورسی یک سال اخیر در جذب نقدینگی موفق بوده و پیشبینی کردند که تا یک سال آینده شاخصهای بورس ممکن است تا مرز ۷۰۰ هزار نیز رشد داشته باشد.
منبع: موج
انتهای پیام/