مرمت قسمت‌های اصلی بنای تاریخی روستای تخته که در حال حاضر به‌عنوان موزه سفال محلی تغییر کاربری آن تصویب شده به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد رشیدی معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، گفت: بنای این موزه توسط این اداره‌کل با جذب اعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال مراحل پایانی مرمت خود را طی می‌کند.

او افزود: در مرمت این بنا با توجه به معیار‌های بومی منطقه و برنامه ثبت جهانی هورامان از مصالح کاملاً بومی و ارگانیک استفاده شده است و از جمله اقدامات مرمتی آن می‌توان به سبک‌سازی کامل سقف‌های چوبی با تیر چوبی سالم، دستک گذاری، پی‌ریزی، کروم بندی با خاک رس و اجرای کاه‌گل بام، کاه‌گل نما‌های داخلی و بیرونی نما، استحکام‌بخشی دیوار‌های خشتی و سنگی، اجرای گل‌سفید داخلی به سبک معماری بومی منطقه، اجرای کف فرش با مصالح شبیه ساروج، اجرای کانال دفع رطوبت در قسمت بیرونی بنا، اجرای پاسار‌های چوبی و تأسیسات کامل برق‌رسانی اشاره کرد.

رشیدی تصریح کرد: بسترسازی معبر، دسترسی بنا و سنگ‌فرش آن با سنگ لاشه محلی انجام شده و کار‌های مرمتی در بنای موزه طی سال‌های ۹۷و ۹۸ انجام شده است.

پویا طالب نیا مدیر پایگاه منظر تاریخی فرهنگی هورامان در ادامه افزود: با توجه به اینکه صنعت سفال‌گری در منطقه ژاورو شرقی وجود دارد و این صنعت به شکل سفال دست‌ساز از دیرباز تاکنون ادامه داشته است، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همکاری پایگاه هورامان، روستای تخته را به‌عنوان پایلوت انتخاب کرده تا از این پتانسیل فرهنگی در راستای توسعه منطقه بهره‌برداری کند.

او افزود: تأسیس موزه سفال در این روستا علاوه بر معرفی صنایع‌دستی منطقه باعث برندسازی برای این روستا می‌شود که می‌تواند یکی از پتانسیل‌های جذب گردشگر در این منطقه باشد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.