به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد رشیدی معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، گفت: بنای این موزه توسط این ادارهکل با جذب اعتباری بالغبر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال مراحل پایانی مرمت خود را طی میکند.
او افزود: در مرمت این بنا با توجه به معیارهای بومی منطقه و برنامه ثبت جهانی هورامان از مصالح کاملاً بومی و ارگانیک استفاده شده است و از جمله اقدامات مرمتی آن میتوان به سبکسازی کامل سقفهای چوبی با تیر چوبی سالم، دستک گذاری، پیریزی، کروم بندی با خاک رس و اجرای کاهگل بام، کاهگل نماهای داخلی و بیرونی نما، استحکامبخشی دیوارهای خشتی و سنگی، اجرای گلسفید داخلی به سبک معماری بومی منطقه، اجرای کف فرش با مصالح شبیه ساروج، اجرای کانال دفع رطوبت در قسمت بیرونی بنا، اجرای پاسارهای چوبی و تأسیسات کامل برقرسانی اشاره کرد.
رشیدی تصریح کرد: بسترسازی معبر، دسترسی بنا و سنگفرش آن با سنگ لاشه محلی انجام شده و کارهای مرمتی در بنای موزه طی سالهای ۹۷و ۹۸ انجام شده است.
پویا طالب نیا مدیر پایگاه منظر تاریخی فرهنگی هورامان در ادامه افزود: با توجه به اینکه صنعت سفالگری در منطقه ژاورو شرقی وجود دارد و این صنعت به شکل سفال دستساز از دیرباز تاکنون ادامه داشته است، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همکاری پایگاه هورامان، روستای تخته را بهعنوان پایلوت انتخاب کرده تا از این پتانسیل فرهنگی در راستای توسعه منطقه بهرهبرداری کند.
او افزود: تأسیس موزه سفال در این روستا علاوه بر معرفی صنایعدستی منطقه باعث برندسازی برای این روستا میشود که میتواند یکی از پتانسیلهای جذب گردشگر در این منطقه باشد.
انتهای پیام/ع