به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زندگی در عصر کرونا معادلات نفتی جهان را نیز تغییرداده است تا جایی که پیش بینی آینده بازار نفت سختتر از گذشته شده است.
از سویی سال ۲۰۲۰ برای قیمت نفت شرایط نزولی را رقم زده است و از سوی دیگر کشورهای نفت خیز و صادرکننده در میان تصمیمهای مختلف برای مدیریت قیمت در بازار دست و پا میزنند تا قیمت نفتی که این روزها به ۵۱ دلار در هر بشکه رسید پایینتر نیاید.
اما هفته آینده روزهای سرنوشت ساز نفت در عصر کرونا رقم خواهد خورد. از نشست اوپک گرفته تا مزایدهای که در این روزهای کم تقاضای نفت توسط آمریکا رقم میخورد.
کشورهای صادرکننده به دنبال تثبیت قیمت نفت هستند وظاهرا به همین قیمتها رضادر بدبینانهترین حالت و افزایش قیمت با تصمیمهای سرنوشت ساز هستند و ازسویی آمریکا به دنبال پایبندی به قوانین بودجهای سال ۲۰۱۵ دراین برهه حساس! یت دارند و دنبال این هستند که قیمتها بیشتر از این کاهش نیایند.
*پوتین: قیمت نفت رضایت بخش است
پوتین در گفتگو با مسئولان و تولیدکنندگان انرژی در روسیه درباره شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن گفت: تأکید میکنم که برای بودجه روسیه و اقتصاد ما سطح کنونی قیمت نفت رضایتبخش است.
وی افزود: ثابت شده است که اوپک پلاس ابزاری مؤثر برای اطمینان از ثبات بلندمدت بازارهای جهانی انرژی است.
*ترس اوپک از قیمتهای پایین ۵۰ دلار
چهار منبع مطلع از مذاکرات اوپک اعلام کردند که چند عضو کلیدی اوپک گرایش بیشتری به کاهش تولید نفت فراتر از انتظارهای گذشته پیدا کردهاند، زیرا قیمت نفت به دلیل ترس از ویروس کرونا، به کمتر از ۵۰ دلار برای هر بشکه رسیده است.
عربستان و چند کشور دیگر تولیدکننده نفت، در حال بررسی توافق برای تشدید کاهش تولید روزانه یک میلیون بشکه هستند، در حالی که پیش از این کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) پس از نشستی دو روزه در محل دبیرخانه اوپک واقع در وین پیشنهاد تعمیق کاهش تولید روزانه ۶۰۰ هزار بشکهای مطرح کرد.
کاهش تقاضا و کند شدن رشد اقتصاد جهانی سبب شده است قیمت نفت در سال جاری میلادی تاکنون با ۲۵ درصد کاهش روبهرو شود.
اوپک و دیگر متحدان این سازمان موسوم به «اوپک پلاس» در نشست عادی ۱۷۷ اعضای اوپک و هفتمین نشست وزارتی مشترک اوپک و غیراوپک در آذرماه امسال توافق کرده بودند از یکم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی روزانه ۵۰۳ هزار بشکه از تولید خود بکاهند.
سهم اعضای اوپک در توافق برای تعمیق کاهش تولید نفت روزانه ۳۷۲ هزار بشکه و سهم کشورهای غیرعضو اوپک ۱۳۱ هزار بشکه بوده است، بر این اساس ۱۰ عضو اوپک باید روزانه یک میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهند، ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق کاهش عرضه مستثنا شدهاند.
زمان برگزاری صدوهفتادوهشتمین نشست اوپک به صورت فوقالعاده و هشتمین نشست وزارتی مشترک اوپک و غیراوپک موسوم به «اوپک پلاس» در بیانیه پایانی نشست وزارتی ۱۷۷ اوپک و هفتمین نشست مشترک اوپک و غیراوپک در دسامبر ۲۰۱۹، روزهای پنجم و ششم مارس (۱۵ و ۱۶ اسفندماه) تعیین شده است.
با این شرایط جالب است که چرا وچگونه آمریکا دراین روزهای سخت، ۲۱ اسفندماه را زمان برگزاری مزایده برای فروش ۱۲ میلیون بشکه نفت ذخیره سازی شده خود اعلام کرده است مسالهای است که کارشناسان به آن با نگاهی مبهم میپردازند؛ که میتواند قیمت نفت را بشکند.
با این شرایط میتوان گفت هفته آینده مهمترین هفته نفتی سال ۲۰۲۰ است.
منبع: آنا
انتهای پیام/