در این مطلب قصد داریم دستورالعمل تهیه عدسی را به شما عزیزان آموزش دهیم.

فوت و فن‌های پخت عدسی؛ برای این روز‌ها که خانه‌نشین شده‌ایمبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خانه‌نشینی به‌خاطر کرونا هرچند سختی‌هایی دارد و اضطراب و استرس زیادی را هم به همراه دارد، اما می‌تواند به ما کمک کند تا بدن خود را در مقابل این ویروس مقاوم کنیم. یکی از ساده‌ترین این راه‌ها هم بعد از استراحت، خوردن غذا‌های مقوی و سرشار از ویتامین است. یکی از این غذا‌ها عدسی است که هم سریع درست می‌شود هم ویتامین‌ها و پروتئین‌هایی که دارد برای ما مقوی و مغذی است.

مواد لازم:

عدس: ۲ و ۱/۲ پیمانه
پیاز: یک عدد متوسط
رب: ۱ قاشق غذاخوری
سیب زمینی: ۱ عدد
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا عدس‌ها را پاک کنید و با آب خوب بشویید تا هرگونه گرد و خاک و آلودگی آن رفع شود. بعد از شستن عدس‌ها روی آن‌ها آب بریزید و بگذارید برای چند ساعت خیس بخورند.

۲. یک قابلمه مناسب برای پخت عدس‌ها انتخاب کنید، زیرا حجم عدس‌ها بعد از پخت دو تا سه برابر می‌شود. درون قابلمه مقداری روغن بریزید. پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیاز‌ها طلایی شدند زرد چوبه و فلفل و نمک را اضافه کنید و برای ۲ الی ۳ دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. استفاده از رب گوجه فرنگی در دستور پخت عدسی اختیاری است.

۳. در این مرحله عدس‌هایی که خیس شده بودند را به محتویات قابلمه اضافه کنید و روی عدس‌ها ۶ الی ۷ پیمانه آب بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

۴. بعد از اینکه به جوش آمد، شعله گاز را کم کنید و بگذارید عدس‌ها برای نیم ساعت بپزند. در این مرحله سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را نیز به عدس اضافه کنید و اجازه دهید برای نیم ساعت دیگر مواد با شعله متوسط بپزند. بعد از پخت کامل عدس‌ها، عدسی را در کاسه‌ای ریخته با کمی پیازداغ تزئین کنید.

فوت و فن‌ها:

- اگر دوست دارید عدسی غلیظ نباشد می‌توانید هنگام پخت مقدار بیشتری آب به آن اضافه کنید.

- اگر می‌خواهید این غذا مقوی‌تر و خوش طعم‌تر شود می‌توانید به جای استفاده از آب از آب مرغ یا گوشت برای پخت آن استفاده کنید.

- اگر دوست داشته باشید می‌توانید به عدسی، قارچ نیز اضافه کنید. در هنگام اضافه کردن سیب زمینی قارچ‌ها را هم به صورت نگینی یا ورقه‌ای نازک خرد کرده و به مواد اضافه کنید تا بپزند.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به عدسی سلیقه‌ای است و می‌توانید این غذا را بدون رب گوجه فرنگی نیز امتحان کنید.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه ، عدسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم از تهران
۲۳:۳۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
خوب ومفید بود ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
سلام.خوشمزست.متشکریم.آردسنگینش میکنه،امانوع دیگش؛:واسه لعابش کدوحلوایی میکسکنید،با
پیازداغ وسیب زمینی تفت بدین بریزیدداخلش،ولی کم بخوریدها
Netherlands
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
دو یا سه حبه سیر هم اضافه شود خوش طعم میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
سلام اگر ۱ قاشق ارد هم با پیاز تفت دهید واضافه کنید خوشمزه می شود