کوهپایه زاده درباره محور اصلی بسیج ملی مبارزه با کرونا و مراقبت‌های فردی توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جلیل کوهپایه زاده، متخصص پزشکی اجتماعی و رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره محور اصلی و رمز موفقیت با ویروس کرونا اظهار کرد: محور اصلی بسیج ملی مبارزه با کرونا مشارکت مردم است اگر ما بتوانیم مراقبت‌های فردی را به مردم آموزش بدهیم و بتوانیم مردم را در منازل در سطح بندی کنیم به هدفمان رسیده ایم.

او افزود: بیشتر افرادی که در منزل هستند بدون اینکه علامتی داشته باشند، دائم نگران هستند که مبادا مبتلا شده اند. به همین منظور در تلاشیم تا  مردم راه درست مراقبت کردن از خودشان را به خوبی درک کنند.
 
کوهپایه زاده درباره راه‌های صحیح مراقبت فردی توضیح داد و گفت: در مراقبت‌های بهداشتی فردی اصولی داریم که ابتدایی‌ترین آن‌ شستشوی دست‌ است چراکه بسیاری از بیماری‌های تنفسی مانند کرونا به ارتباط بین دست، سطوح و قسمت‌های مخاطی که بیشتر مربوط به دهان، چشم و بینی وابسته است.

او افزود: ماسک برای افرادی که علامتی ندارند و به مکان‌های شلوغ و در معرض قرار نمی‌گیرند و یا  با بیمار مبتلا و بیمار مشکوک به ویروس ارتباطی ندارند؛ اساسا لزومی ندارد اما اگر شرایط به گونه‌ای شود که ابتلا به بیماری ویروسی خیلی بیشتر شود؛ باید تدبیر دیگری در این زمینه اندیشیده شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: طبق پروتکل‌ها دو گروه باید از ماسک استفاده کنند اول کسی که علائم بیماری حاد تنفسی مانند آبریزش بینی، عطسه و سرفه دارد و فردی که با او در ارتباط است. به طور کلی دو گروه به ماسک نیاز دارند؛ فردی که بیمار است و فردی که با بیمار سرکار دارد.

او درباره خودقرنطینگی توضیح داد:  اگر شما تردد را کم کنید و بتوانید تماس را در جامعه در بین اعضای خانواده و جامعه کمتر کنید به جلوگیری و کاهش شیوع کرونا کمک کرده اید. باید تلاش کنیم که تا حد امکان از منزل خارج نشویم و به مکان های شلوغ تردد نداشته باشیم. در صورت نیاز باید مسیرهایی را انتخاب کنیم که خلوت‌تر است

متخصص پزشکی اجتماعی با بیان اینکه ویروس کرونا یک نوع ویروس سرماخوردگی است، گفت: به طور عادی بسیاری از مردم برای سرماخوردگی به پزشک  و مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند. افرادی باید به بیمارستان مراجعه کنند که دچار علائم شدید تنفسی مثل تنگی نفس و حتی سختی در تنفس در واقع مبتلا می‌شوند.

او در پایان توصیه کرد: نیازی نیست که فردی که علائم سرماخوردگی اولیه دارد به بیمارستان برود چراکه هم راه را برای مداوای بیماران مسدود کرده و هم  ممکن است خودش  به بیماری مبتلا شود. بهتر است فردی که  علائم اولیه سرماخوردگی را دارد به مراکز جامع سلامت، کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها مراجعه کند و بیمارستان‌ها نرود.
 
انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار