به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی صادقی نیارکی، سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص وضعیت اقلام بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا تصریح کرد:طبق آیین نامه مصوب وزارت بهداشت، مسئول تامین، توزیع و نظارت بر بازار مواد بهداشتی وزارت بهداشت است.
او ادامه داد: روزی ۶۰ هزار ماسک تا قبل از بحران کرونا تولید می شد، برای تولید حدود ۴۲۱ هزار عدد ماسک در شیفت کاری مجوز صادر کردیم که اکنون به ۷۰۰ هزار عدد رسیده است.
این مقام مسئول بیان کرد: در یک هفته گذشته حفظ ظرفیت موجود در تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی و تجهیزات پزشکی و افزایش خطوط تولید را در دستور کار داشتیم. نامه نگاری های لازم به تولیدکنندگان مواد بهداشتی و ضدعفونی برای حفظ و ارتقای خطوط و ظرفیت تولید انجام شد.
او ادامه داد: در تمام کارخانجات تولید ماسک ناظر مقیم داریم، ترخیص ها با نظارت ناظر انجام می شود.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد: توزیع مواد بهداشتی، ضدعفونی و تجهیزات پزشکی از صفر تا ۱۰۰ بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، وزارت صمت فقط مسئول تولید است.
او افزود: بر اساس آمار وزارت بهداشت مصرف ماسک مراکز درمانی روزانه ۶۰۰ هزار عدد است، ظرفیت تولید این رقم را داریم. برآورد وزارت بهداشت مصرف روزانه ماسک کشور حدود ۶ تا ۷ میلیون است، طرح های عمومی داریم که به این ظرفیت برسیم.
صادقی نیارکی بیان کرد: از یازدهم اسفند بازرس های مقیم در کارخانجات تولید ماسک، مواد بهداشتی و ضدعفونی مستقر شدند و گزارش های تولید به صورت روزانه ارایه می شود و رصد ها مداوم است.بخش عمده ای از تحویل ماسک کارخانهها به دانشگاه های علوم پزشکی کشور است.
او ادامه داد: در شرایط حاضر دغدغه اصلی تولیدکنندگان ماسک، مواد ضدعفونی و بهداشتی تامین نقدینگی برای ادامه تولید شان است.ماسک های تولیدی به صورت تمام و کمال به وزارت بهداشت جهت توزیع ارایه می شود.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد: قیمت مصوب ماسک های سهلایه جراحی ۴۱۰ تومان است و امروز به اشتباه در خبرگزاری ها ۴ هزار و ۱۰۰ تومان عنوان شده است.
او افزود: ۱۷ بنگاه به صورت تخصصی در حوزه مواد ضدعفونی درمانی و شخصی و محیطی کار می کردند که با توجه به شرایط موجود افزایش ظرفیت را در دستور کار داریم.
او ادامه داد: ۱۷۰ واحد در حوزه ژل ضدعفونی کننده بهداشتی وارد تولید شدند که الکل مورد نیاز آنها نیز آماده شده است.
صادقی نیارکی گفت: از روز شنبه در جلساتی با سازمان غذا و دارو زنجیره تولید در حوزه مواد بهداشتی و ضدعفونی را تعریف کردیم که اولین حلقه آن الکل است.۱۰۰ میلیون لیتر ظرفیت تولید الکل کشور است که ۶۰ میلیون لیتر تولید داریم.
او افزود: در تمام کارخانجات تولید الکل نیز بازرس مستقر داریم، الکل با حواله های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کارخانجات عرضه می شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: با تلاش تولیدکنندگان و همکاران حوزه توزیع موضوع تامین ضدعفونی کننده های مورد نیاز مردم نیز بزودی حل خواهد شد.
یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در ارتباط تلفنی گفت: ۷ میلیون عدد ماسک احتکار شده در انبارها در ۱۰ روز گذشته کشف و ضیط شده است. همچنین ۸۵ میلیون و ۴۰ هزار دستکش، ۱۸ تن ژل ضدعفونی و ۷ هزار لیتر الکل که با همکاری وزارت صنعت، بهداشت، نیروی انتظامی، سپاه و وزارت دفاع نیز کشف شده است.
رایگانی گفت: موارد کشف شده بنابر درخواست وزارت بهداشت تحویل هیئت امنای این وزارتخانه شده است.
او درباره مجازات تخلفات تصریح کرد: به ۷۰ درصد کالا جریمه ریالی تعلق می گیرد .تخلفات به شعب تعزیرات و دادسراهای مراکز استان فرستاده میشود که اشد مجازات نیز در دادسراها و دادستانیها اعمال خواهد شد. مجازات متخلفان بنابر حجم مواد احتکارشده ۱۰ تا ۲۰ سال زندان و یا حتی اعدام تعیین می شود.
رایگانی در ادامه افزود: در دو سه روز اول ناهماهنگی در وزرات بهداشت بود که ۲ میلیون ماسک به دانشگاههای علوم پزشکی شد و بعد از هماهنگی بقیه تحویل وزارت بهداشت و هیئت امنا شده است.
رایگانی افزود: بخش عمدهای از مراکز پلمپ شده داروخانههای شبانه روزی بوده است بنابراین با دادن آدرس تعزیرات در کمترین زمان ممکن مراجعه میکند و جلوی تخلفات را میگیرد.
انتهای پیام/