به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین صفوی مدیر کل اداره تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در برنامه تیتر امشب اظهار کرد: مراکز درمانی روزانه ۶۰۰ هزار عدد ماسک نیاز دارند. و برای مراکز درمانی و مراکز خصوصی و داروخانهها هفتهای ۴۰ میلیون عدد ماسک نیاز داریم تا نیاز کشور در بخش دولتی و خصوصی تامین شود.
صفوی گفت: ما درخواست داشتیم که تولیدات و مکشوفات متمرکز باشد. از روزانه ۷۰۰ هزار ماسک تولید میشود، اما در ۱۰ روز گذشته که بحران کرونا شروع شده است، کمتر از ۲ میلیون ماسک تحویل گرفتیم و از مکشوفات ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک هیئت امنای ارزی دریافت کرده است. هیئت امنای ارزی حتی مجبور شد که ماسک از بازار سیاه خریداری کند.
او ادامه داد: ما وقتی صادرات را ممنوع کردیم، گمرک هم با ما همکاری کرد. مقرر شده بود بیش از ۲۰ میلیون ماسک که قرار بود صادر شود در اختیار ما قرار بگیرد که به دست ما نرسیده و در انبارها احتکار شده است.
صفوی گفت: خروجی واحدهای تولیدی باید مطابق پیش بینیهای ما باشد، اما در چند روز گذشته به میزان تولید ماسک دریافت نکردیم و اکنون نیازمند لباسهای حفاظتی هستیم.
او افزود: ما سه شرکت پخش در نظر گرفتیم تا پس از تامین ماسکها را توزیع کنند و یک میلیون و نیم ماسک را در اختیار ۳ شرکت پخش قرار دادیم، اما امروز این سه شرکت دریافتی از تولیدکنندگان نداشتند. البته برخی تولیدکنندگان شبانه روزی کار میکنند، اما محصولات برخی تولیدکنندگان به دست دلال رسیده و تولیدکننده با ما همراه نبوده است.
مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره قیمت ماسکها گفت: ماسک سه لایه باید به قیمت ۴۱۰ تومان به فروش برسد و به اشتباه در خبرگزاریها ۴ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شده است؛ در حالی که قیمت ماسک ۴۱۰۰ ریال بوده و برای ماسک N۹۵ قیمت مصوب اعلام نشده است. سازمان بهداشت جهانی و موسسات کنترل بهداشتی در کشورهای پیشرفته اعلام کرده اند که ماسک برای افراد عادی توصیه نمیشود.
رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره مکشوفات ماسک، ژل ضدعفونی و دستکش، گفت: ۸۵ میلیون دستکش، ۷ میلیون ماسک، ۱۸ تن ژل و ۷ هزار لیتر الکل کشف کردیم که ۴۳۰ پرونده محتکر ماسک و ژل و این اقلام بهداشتی داشتیم.
او ادامه داد: مکشوفات را به طور مستقیم تحویل هیئت امنای ارزی میدهیم. بالاترین مجازات محتکران ۷۰ درصد ارزش کالا، جریمه ریالی است. با توافق قوه قضائیه و دادستانی مقرر شد همزمان با تشکیل پرونده در تعزیرات پرونده به دادسرای استان ارسال شود تا برای محتکران اشد مجازات در نظر گرفته شود. بین ۱۰ تا ۲۰ سال زندان و حتی در مواردی اعدام در انتظار محتکران خواهد بود.
رایگانی اظهار کرد: در ۳ روز اول ناهماهنگی شد و ۲ میلیون ماسک در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی تهران، بهشتی و ایران قرار دادیم.
او گفت: برخی داروخانههای شبانه روزی متخلف را پلمپ کردیم و هر لحظهای مورد مشکوکی گزارش شود در کمتر از یک ساعت مراجعه و موضوع را بررسی میکنیم.
انتهای پیام/
به طور مداوم دولت و مسولان اعلام میکنند که داریم تولید ماسک و دستکش و این قبیل کالاها داریم، اما کجا و دست کی میرسه؟؟؟
به طور مداوم میگن، تولید مواد ضدعفونی کننده داریم تولید میکنیم، ماسک داریم تولید میکنیم و... آخه یکی نیست سوال کنه، کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چه کسی باید پیگیری کنه که این ماسک و دستکش کجاست؟؟؟؟
خوب چند کارخانه برای بیمارستان ها تولید کنند و چند کارخانه برای مردم،
چه کسی باید پیگیری کنه