به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام سیدرضا عمادی کارشناس مسائل دینی گفت: این روزها فضای عمومی جامعه درگیر ویروس کروناست و در این میان بازار اظهارنظرِ زن و مرد و پیر و جوان پر رونق شده است. اما نگاه صفر یا صد مبنای جدیدی نیست و نه فقط در عرصه پزشکی و دینداری بلکه در تمام شئون زندگی یکی از بیماریهای بسیار جدّی است که خسارات بیش از کرونا را برای بشر و به خصوص جامعه دینی به ارمغان آورده است.
این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: هر دو پرتگاه افراط و تفریط نه با قرآن کریم میانهای دارند، نه با سیره اهلبیت (ع) و نه با مشی علمای تراز اول تشییع. خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ؛ خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند». منطق قرآن انسان را حاکم بر سرنوشت خود میداند و در عین حال وعدههای متعددی برای یاری انسان از عالم بالا دارد «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ؛ و چنانچه مردم شهر و دیارها همه ایمان آورده و پرهیزکار میشدند همانا ما درهای برکاتی از آسمان و زمین را بر روی آنها میگشودیم.»
حجتالاسلام عمادی اظهار کرد: در سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده که «روزی شخصی خدمت ایشان رسید و عرض کرد: الان که خدمت شما بودم شترم را رها کردم، توکل به خدا کرده بودم، اما با کمال تعجب وقتی سراغ شتر رفتم نبود. حضرت فرمود: آیا دستان شترت را بستی؟ گفت نه یا رسولالله. حضرت فرمود: اول دستان شترت را ببند و سپس توکل بر خدا کن.»
وی اضافه کرد: فراموش نکنیم ما پیرو مکتبی هستیم که پیامبرش در جزیرةالعرب جاهلی بیش از ۱۴۰۰ سال پیش لباسهایش را میجوشانده و آنقدر به مسواک زدن سفارش فرمود که اصحاب گفتند گمان بردیم مسواک واجب میشود، در عین حال در شروع جنگ بدر دعا میفرماید و از خدا طلب یاری میکند: «اَللَّهُمَّ اَنْتَ ثِقَتی فی کُلِّ کُرْبَة وَ اَنْتَ رَجآئی فی کُلِّ شِدَّة "خدایا تویی مورد اطمینان من در هر اندوه شدید و تویی امید من در هر سختی.»
این کارشناس مسائل دینی گفت: از امام صادق علیهالسلام روایت شده که فرمود: پیامبری از پیامبران الهی بیمار شد و با خود گفت مداوا نمیکنم تا همان کسی که درد را داده شفایم دهد. خدا به او وحی فرمود تا معالجه نکنی تو را شفا نمیدهم. (مکارم الاخلاق، ص ۳۶۲) بنابراین پیشگیری و درمان وظیفه انسان و نصرت کردن از وعدههای الهی است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/