به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، عمل جراحی پیوند ریه در روز یکشنبه بر روی یک بیمار مبتلا به کووید-۱۹ توسط یک تیم پزشکی به سرپرستی لیانگ تینگبو متخصص پیوند اعضا در چین انجام شد.
ریه اهدایی از استان هونان در مرکز چین با هواپیما به هانگژو مرکز استان ژجیانگ در شرق این کشور منتقل شد.
ابتلای این بیمار ۶۶ ساله به بیماری کووید-۱۹ در روز ۳۱ ژانویه تشخیص داده شد و روز دوم فوریه در پی شیوع سریع ویروس کرونا در چین این بیمار از بیمارستان محلی به بیمارستان تخصصی منتقل شد.
تیم پزشکی بیمارستان پیوند ریه را تنها راه نجات این بیمار تشخیص دادند. کارشناسانی از بیش بیست رشته مختلف پزشکی از جمله متخصصین مراقبتهای ویژه، بیهوشی بالینی و پیوند ریه در پنج گروه فراخوانده شدند تا روند درمان بیمار را بررسی و آغاز کنند.
عمل پیوند نزدیک به ۱۰ ساعت به طول انجامید و در این مدت جراحان مجبور بودند در اتاقی با فشار منفی و با لباسهای محافظ یکسره عمل جراحی را انجام دهند.
ریسک این جراحی در شرایط غیرمعمول و پیچیده و فشار روانی زیادی که بر روی جراحان وجود داشت، بسیار بالا بود با این حال عمل پیوند با موفقیت به پایان رسید و بیمار در حال حاضر در وضعیت با ثباتی قرار دارد و ریه پیونده شده عمل اکسیژن گیری را به خوبی انجام میدهد.
بیشتر بخوانید: بومی سازی روشی برای درمان اختلالات ریوی + فیلم
* آیا فرد زنده هم می تواند اهداء کننده باشد؟
بله، در بعضی شرایط.
کلیه یکی از معمولترین اعضای اهدائی افراد زنده می باشد، زیرا یک فرد سالم با یک کلیه هم قادر است به زندگی طبیعی خود ادامه دهد. قسمتی از کبد یا ریه و در موارد نادر قسمتی از روده کوچک نیز قابل اهدا می باشد.