به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورونیوز، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد آمار مرگ و میر ناشی از بیماری نوظهور کرونا در جهان بیشتر از میزانی است که این سازمان در ابتدای شیوع آن برآورد کرده بود.
تدروس ادهانون، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، با اعلام این مطلب گفت: «اکنون میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کووید ۱۹ در جهان [به طور میانگین] حدود ۳.۴ درصد گزارش شده است. بررسی مقایسهای نشان میدهد که تلفات آنفلوآنزای فصلی به مراتب کمتر است، چون این بیماری تنها باعث مرگ یک درصد از مبتلایان میشود.»
او هفته پیش گفته بود نمایندگان سازمان بهداشت جهانی در چین دریافتهاند که میزان تلفات کرونا در شهر ووهان، کانون اصلی شیوع بیماری، بین ۲ تا ۴ درصد در داخل شهر و ۰.۷ درصد در خارج از آن بوده است. تا این زمان گفته میشد که میانگین جهانی مرگ و میر ناشی از کرونا حدود ۲ درصد است.
با این حال مقامات رسمی در تلاشند تا تعداد دقیق مرگ و میر را پیدا کنند، زیرا بسیاری از افرادی که جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند، در ابتدا علائم خفیفی داشته و برای معالجه به مراکز درمانی مراجعه نکردهاند.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی با اظهار امیدواری از موفقیت در مهار کرونا گفت: «حتی در شرایط کنونی که تقریبا ۹۱ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده و بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند، مهار آن هنوز هم در سرتاسر جهان امکانپذیر است.»
او افزود: «ما میدانیم که مردم درگیر ترس و بیاعتمادی هستند. ترس یک واکنش طبیعی انسان در برابر هر گونه تهدیدی است، به ویژه تهدیدی که به طور کامل شناخته شده نباشد. اما ما هرچه اطلاعات بیشتری به دست میآوریم، این ویروس و بیماری ناشی از آن را بهتر میشناسیم.»
ادهانون با این همه بزرگترین چالش حاضر در پیوند با بیماری همهگیر کرونا در جهان را «اختلال شدید و فزاینده در عرضه تجهیزات بهداشتی برای محافظت شخصی» دانست، شرایطی که به گفته او به دلیل «افزایش تقاضا» از سویی و موارد «احتکار و سوء استفاده» از سوی دیگر به وجود آمده است.
کارکنان بیمارستانها و کادر درمانی در سراسر جهان بیش از سایر مردم به تجهیزات لازم برای محافظت از جان خود و بیماران در برابر آلودگی ویروسی نیاز دارند.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در این زمینه گفت: «بدون حمایت کافی از کارکنان بهداشت و درمان ما نخواهیم توانست ویروس کووید ۱۹ را مهار کنیم.»
وی با دادن این هشدار از دولتها و صنایع تجهیزات درمانی خواست تا تولید خود را «تا ۴۰ درصد» افزایش دهند تا نیاز روز افزون جهانی در این زمینه برآورده شود.
مقامهای سازمان بهداشت جهانی تا کنون گفتهاند که کمبود این گونه تجهیزات جان پزشکان، پرستاران و دیگر افرادی را که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، «به طرز خطرناکی» تهدید میکند.
انتهای پیام/