شیوع ویروس کرونا تمامی بازار‌ها را تحت تاثیر قرار داده است که بازار موبایل نیز از این امر مستثنی نبوده و نیست.

پلتفرم‌های فروش عمده آنلاین، مرهمی بر زخم کرونا در صنعت موبایلبه گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها سرخط خبر‌ها مربوط به بیماری کروناست. این مسئله مثل تمام بحران‌های جهانی فقط ابعاد درمانی، اجتماعی و انسانی ندارد و بر بسیاری ابعاد از جمله اقتصاد و تکنولوژی تاثیر خود را می‌گذارد.

چین به‌ عنوان مبدا انتشار کرونا ویروس در بحرانی‌ترین شرایط قرار دارد و با توجه به نقش مهم این کشور به‌ ویژه در صنعت موبایل، در چند هفته اخیر شاهد افزایش قیمت و آشفتگی‌هایی در این بازار بوده‌ایم.

خبر بد این‌که این بحران هنوز ادامه دارد و از طرفی ایران نیز هم اکنون مرحله مقابله با ویروس کرونا را پشت سر می‌گذارد. افزایش قیمت ارز این بار ارز نیمایی را هم تحت تاثیر قرار داده و این موضوع در کنار مشکلات حمل‌ونقل، واردکنندگان و تامین‌کنندگان موبایل را بیش از پیش نگران کرده است. 


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات مقررات واردات گوشی تلفن همراه مسافری و تجاری


متاسفانه تجربه ثابت کرده است همیشه در چنین شرایطی بازار سودجویان هم گرم می‌شود و این نگرانی وجود دارد که اوضاع صنعت موبایل و تجهیزات جانبی فراتر از آنچه پیش‌بینی می‌شود، آشفته شود. اما نقش شرکت‌های قانونی و مورد اعتماد تامین‌کنندگان در چنین شرایطی پررنگ‌تر بوده و می‌تواند بر همه‌ چیز از جمله تسهیل واردات و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها تاثیر گذار باشد.

از آن‌جایی که در روز‌های پایانی سال به سر می‌بریم و مناسبت‌هایی مثل روز پدر را هم در پیش داریم، افزایش تقاضا در بازار موبایل رویه‌ای عادی است که مدیریت آن به‌صورت جدی منوط به رفتار منطقی و منصفانه اصناف و افراد حقیقی و حقوقی است.

نقطه امیدی که در این میان شاید منبع اتکا باشد، حضور و وجود شرکت‌هایی است که به‌صورت قانونی کار تامین‌کنندگان را در خرید و فروش عمده تسهیل می‌کنند و با قیمت‌گذاری‌های شفاف حفظ تعادل بازار را بر عهده دارند.

فروشندگان و واردکنندگان موبایل و تجهیزات جانبی ۲ تا ۳ سالی است که برای خرید‌های خود به روش آنلاین و اتکا به سایت‌های فروش عمده روی آورده‌اند و اگر این روز‌ها نقش تنظیم‌گری این شرکت‌ها مجال بروز بیشتری پیدا کند، می‌توان گفت تا حد زیادی از سودجویی‌ها و آشفته‌تر شدن شرایط جلوگیری می‌شود.

تلفن‌های همراه چینی ۱۰ درصد گران شدند

احسان علوی‌نسب، عضو انجمن واردکنندگان موبایل در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: شیوع کرونا و متوقف شدن روند تولید موبایل در کشور چین، باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت گوشی‌های موبایل در برند‌های چینی مهم در بازار ایران شده است و به‌ خاطر نقش چین در تامین قطعات سایر برند‌ها نیز شاهد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت گوشی‌های موبایل از برند‌هایی مثل سامسونگ و اپل در بازار جهانی بوده‌ایم.

او بیان کرد: اما به‌طور خاص درمورد بازار ایران باید گفت در حال حاضر هنوز کالا‌های وارد شده با نرخ سابق ارز نیمایی موجود هستند و افزایش قیمت‌ها تنها ناشی از افزایش قیمت بازار جهانی است. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود با توجه به افزایش تقاضا در روز‌های پایانی اسفند حتی پیش از شب عید، به خاطر افزایش تقاضا به مناسبت روز پدر، واردات موبایل با ارز نیمایی جدید قیمت اولیه را برای تامین‌کننده بالاتر برده و شاید چیزی حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت در انتظار این بازار باشد.

عضو انجمن واردکنندگان موبایل افزود: با این وجود معیار‌های دیگری مثل کاهش تقاضا به‌دنبال خارج شدن موبایل از اولویت سبد خرید مشتریان در روز‌های بحرانی و همچنین در بحث عرضه، لغو پرواز‌ها و مسائل مربوط به تخصیص ارز نیمایی بر قیمت‌ها اثرگذار هستند و پیش‌بینی را دشوارتر می‌کنند.

بحران های اقتصادی، زمینه ساز ورود تلفن همراه قاچاق

او در مورد خطر افزایش ورود کالا‌های قاچاق با توجه به شرایط فعلی نیز هشدار داد و گفت: مزیت رقابتی واردکنندگان در این بازار تا به اینجا در اختلاف قیمت ارز نیمایی با ارز آزاد و همچنین هزینه‌های رجیستری بوده که با توجه به افزایش نرخ ارز نیمایی، اگر افزایش قیمت‌ها بی‌رویه و کنترل‌نشده پیش برود، ممکن است این مزیت رقابتی کمرنگ‌تر شده و واردکنندگان کالای قاچاق و مسافری دست به سودجویی بزنند.

از آن‌جا که شرکت‌های B۲B و پلتفرم‌های فروش عمده موبایل مستقیما وارد کننده را به فروشنده متصل می‌کند، در این شرایط با حذف واسطه‌ها می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از احتکار داشته باشند. چرا که خرید‌ها در این پلتفرم‌ها به‌صورت روزانه صورت می‌گیرد و چنین شفافیتی در ارائه قیمت‌ها و امکان رصد نوسانات بازار دست‌کم جلوی افزایش قیمت ناگهانی  را می‌گیرد.

نتیجه‌ واضح این بحث شاید این باشد که حضور پلتفرم‌های آنلاین برای فروش عمده موبایل و تجهیزات جانبی تا حد زیادی خواه برای تامین‌کننده و خواه مصرف‌کننده نهایی امیدبخش است. چرا که علاوه بر کاهش خطر شیوع بیماری در نتیجه‌ی خرید غیرحضوری، با شفافیتی که این پلتفرم‌ها درمورد موجودی و قیمت‌های بازار در دسترس همگان قرار می‌دهند، راه سودجویی و نوسان شدید قیمت‌ها نیز سد می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۳:۰۱ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
چه خبره هر روز گران تر از دیروز... نخرید مردم
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۱۳:۵۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
لاستیک ی برند ایرانی ۳روز پیش سوال کردم ۵۷۰تومن دیروز رفتم که بخرم بهم میگه همون لاستیک شده ۶۷۰تومن. اخه این چه وضعشه. امروز ۱۶اسفند
خبرنگاران جوان لطفا تحقیق کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
اخ راست میگی روز اول میری یه چیزی قیمت میکنی فردا میری بخری میبینی از فاصله ی یه روز گرونش کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
سلام.هر وقت رسانه خبر اومد درباره یه کالای صحبت کرده ان جنس گرون شده لطفا اگه خبر رو داخل جامعه شایعه نکنی گرون نمیشه .با تشکر از شما
Canada
ناشناس
۱۶:۵۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
بهترین فرصت برای کمتر مصرف کردنه حالا نوبت مردم است . این هم جزیی از اتتقام الهی از سرمایه داران فرصت طلب است خداکنه مردم تا جند سال هیچ چیزی نخرند تا همه کالاها بمونند رو دستشون مخصوصا بازاری ها و سرمایه دارها که قیمتها را دهها برابر کرده اند خدا هم ایجوری ازشون انتقام گرفته خدا کنه بازار مخصوصا ماشین و خونه و لوازم خانگی و کارخانجات مواد غذایی تا هفت هشت سال کلا کساد باشه انشالله به حق محمد ال محمد چون فقط این سه طیف خون مردم را در این هفت هشت ساله تو شیشه کردند هر روز قیمتها را می بردند بالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
بیکاری زیاد میشه ! این ماییم که آسیب میبینیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
بلای الاهی از کجات دراوردی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
حالا مامیگیم کو گوش شنوا-تا دیروز مرده قصد خرید ماشین رو نداشت همین که قیمت کشید بالا یه صفی تشکیل دادند که شمال رو به جنوب وصل میکنه.الله و اکبر از این بی سوادی...
آخرین اخبار