پشت‌گوش‌انداختن رفتار بی‌ضرری نیست و ما باید یاد بگیریم که چگونه از شر این عادت بد خلاص شویم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،حکایت از شنبه های دیگری که حسابشان از دستمان در رفت، آیا هنوز آن شنبه از راه نرسیده است؟خیلی از ما برای انجام کارهایمان امروز و فردا می کنیم بهانه می‌آوریم که فرصت زیادی داریم اما ناگهان روز موعود فرا می‌رسد و باید سریعا کار‌ها را در دقیقه نود  انجام دهیم.


حقیقت این است که پشت‌گوش‌اندازی همیشه هزینه و بار زیادی را روی دوش ما می‌گذارد، دیر یا زود به این نقطه می‌رسید که زمان مقرر فرارسیده و شما هنوز هیچ کاری نکرده‌اید.تا زمانی که به خودمان اجازه دهیم هنگام انجام کاری با خود فکر کنیم که همه چیز تحت کنترل است و هنوز وقت کافی برای انجام آن کار را داریم، هرگز قادر نخواهیم بود وظایف‌مان را سروقت انجام دهیم. 

علت امروز و فردا کردن

به گفته محققان "پشت‌گوش‌اندازی" از پنج دلیل مهم و اصلی ریشه می‌گیرد:

۱- ما دوست داریم کار‌هایی را که برای‌مان خوشایند نیستند به تاخیر بیاندازیم.
۲- می‌ترسیم در آن کار شکست بخوریم.
۳- ما به انجام کار‌ها به‌سرعت و در وضعیتی پرفشار عادت کرده‌ایم.
۴- روی توانایی‌های‌مان بیش از اندازه حساب باز می‌کنیم.
۵- ترجیح می‌دهیم کاری انجام ندهیم، چون کار‌های زیادی روی دوش‌مان است.

زمانی را که صرف انجام فعالیت‌هایی بی‌ضرر که حواس‌مان را پرت می‌کنند می‌کنیم، معمولا به ضرر ما تمام می‌شود. در این حالت ما معمولا اعتماد‌به‌نفس‌مان را از دست می‌دهیم، بی‌انگیزه می‌شویم و موقعیتی را که در آن قرار داریم درک نمی‌کنیم و وقتی زمان سررسید انجام کار نزدیک می‌شود افسرده می‌شویم. اگر کار امروز را به فردا بیافکنیم، فردایی که هرگز از راه نمی‌رسد، در نهایت با استرس، ناامیدی، دوستی‌های شکست‌خورده، صورت‌حساب‌های پرداخت‌نشده، اعتبار ازبین‌رفته و حجم زیادی از کار روبه‌رو خواهیم شد.

آثار منفی پشت گوش انداختن


طبق گفته روانشناسان پشت‌گوش‌اندازی عادت لذت بردن از یک استراحت زودگذر است که در نهایت باید تاوان آن را پس بدهید. محققان می‌گویند که عادت به تاخیر انداختن کار‌ها تاثیرات منفی زیادی دارد که عبارتند از:


افسردگی
عزت نفس پایین
اضطراب و ناراحتی
استرس
باور‌های غیرمنطقی


طبق پژوهش‌های روان‌شناسان، همه آن‌چه به آن نیاز داریم طراحی سیستمی برای انجام کارهاست. بسیاری از آدم‌ها از داشتن سیستم و قانون دوری می‌کنند، زیرا از یک زندگی خسته‌کننده هراس دارند و ترجیح می‌دهند آزادی داشته باشند. اما داشتن سیستم آن‌قدر‌ها هم ترسناک نیست و یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت توانایی‌های شخصی است.



فرایند انجام کار‌ها به شیوه‌ای موثر


۱- انگیزه درونی.
۲- مهلت‌ها و سررسید‌های خودخواسته.
۳- سیستم‌های پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری (تعهد به دوستان یا سردسته).
۴- کار و مطالعه در فواصل مشخص.
۵- حذف عوامل مزاحم.
۶- رژیم غذایی سالم.
۷- روزانه ۳۰ دقیقه ورزش.

مهم‌ترین عامل در این‌جا انگیزه است. کار‌های ناخوشایند معمولا به شما کمک می‌کنند تا توانمندی‌های درونی خود را گسترش و ارتقا دهید. بنابراین، وقتی شروع به انجام کار جدیدی می‌کنید، این پرسش ساده را از خود بپرسید: «چرا این کار را انجام می‌دهم؟». این استراتژی به حفظ انگیزه شما کمک می‌کند. محمدعلی کلی روزگاری گفته بود که از تمرینات هرروزه خسته‌کننده خود بیزار است. اما او به کار سخت خود ادامه داد و فهمید که یک روتین مستمر روزانه تنها راه او برای قهرمان شدن بوده است.


بیشتر بخوانید؛مهم ترین انگیزه برای ادامه دادن به زندگی چیست؟



استراحت کردن در فواصل میان کار کردن یا مطالعه کردن نیز نکته بسیار مهمی است. اگر شما روی یک موضوع واحد برای مدت زمانی طولانی متمرکز بمانید، خسته و مضطرب خواهید شد. سعی کنید نقاط انتهایی هر کدام از مراحل کاری خود را شناسایی کرده و در بین آن‌ها به خود استراحت دهید. کار کردن با دوستان یا سردسته به شما کمک می‌کند مسئولیت‌پذیری و تعهد خود را در طول کار حفظ کنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن نیز هر دو از بهترین راه‌کار‌ها برای مبارزه با پشت‌گوش‌انداختن است. نه تنها ورزش و رژیم غذایی مناسب مهارت‌های ذهنی شما را تقویت می‌کند، بلکه اراده شما را نیز بیش‌تر می‌کند.

 در آخر این که فراموش نکنیم که فلسفه تغییر براساس سه اصل اساسی شکل می‌گیرد: اعتماد به خود، تفکر مثبت و رابطه خوب با دیگران.

فرصت های زندگی در گذرند  برای انجام کارها هیچ زمانی بهتر از همین حالا و همین لحظه‌ای نیست.بشتابید.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.