به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه مساحت جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه را ۵۲۷ هزار و ۴۰۳ هکتار اعلام کرد و گفت : این استان از نظر مساحت جنگل بین یازده استان ناحیه رویشی زاگرس، در جایگاه ششم قرار دارد.
او گونه غالب جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه را بلوط ایرانی عنوان کرد و گفت : بنه، زالزالک، گلابی جنگلی، ارزن، کیکم و آلبالوی جنگلی از دیگر گونههای جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه هستند.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه بیش از دو درصد جنگلهای استان کرمانشاه جزو جنگلهای انبوه به شمار میروند، گفت: بیش از ۳۹ درصد جنگلهای این استان از نوع نیمه انبوه و ۵۸ درصد دیگر جزو جنگلهای تُنُک دسته بندی میشوند.
جلیلیان با بیان اینکه بیشترین جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه در منطقه اورامانات هستند، گفت: شهرستان پاوه بیشترین جنگلهای استان کرمانشاه را دارد، ضمن اینکه در شهرستانهای جوانرود، روانسر، ثلاث باباجانی، گیلانغرب، اسلام آباد غرب، دالاهو، کرمانشاه و قصرشیرین هم به صورت محدود جنگل داریم.
جلیلیان با بیان اینکه ۴۰ درصد نیاز آبی کشور را جنگلهای زاگرس تامین میکنند، گفت: این جنگلها نقش مهمی در حفاظت خاک دارند، ضمن اینکه در کنار ارزشهای زیستی در تصفیه هوا و کاهش میزان آلودگیهای هوا نقش مهمی دارند. این جنگلها از نظر اکوتوریسمی هم دارای ارزشهای زیادی هستند.
او اشارهای هم به مسائل و مشکلات جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه داشت و افزود: هم اکنون عمده مشکلات جنگلهای زاگرس در این استان به عدم نفوذپذیری نزولات جوی در خاک به دلیل کوبیدگی سطح خاک به علت حضور بیش از حد دام در عرصه برمیگردد که تاثیر آن را در زادآوری طبیعی جنگلها به وضوح میتوان دید.
جلیلیان سپس از آفت لورانتوس به عنوان یکی دیگر از مشکلات حال حاضر جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: ۶۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه یعنی معادل حدود ۱۰ درصد مساحت جنگلهای استان درگیر این آفت شده بود که اقدامات مقابلهای لازم برای حدود ۳۰ هزار هکتار از این سطح انجام شده و مابقی نیز در دست انجام است.
وقوع آتشسوزی و پیامدهای ناشی از آن، تخریبهای ناشی از اجرای پروژههای عمرانی و راهسازی و... از دیگر مشکلات حال حاضر جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه است که جلیلیان به آنها اشاره کرد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه تا چند سال گذشته جنگلهای زاگرس با پدیده خشکیدگی بلوط مواجه بودند، گفت: ۱۷۵ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه درگیر خشکیدگی بلوط بود که خوشبختانه بارندگیهای خوب رخ داده ظرف چند سال اخیر روند گسترش خشکیدگی جنگلهای بلوط را متوقف کرد، به نحوی که شرایط از حالت تهدید خارج شده و در حالت طبیعی قرار گرفته است .
انتهای پیام/د