به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر در خانه فرد مبتلا به کرونا یا مشکوک به کرونا ویروس دارید، فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیمار ضروری است، سایر اعضای خانواده باید در خانه یا محل دیگری بمانند، اگر امکان پذیر نبود در اتاق دیگری بمانند.
افراد سالخوره یا افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و دیابت را از بیمار دور کنید، مطمئن باشید که فضاهای مشترک در خانه از جریان هوای مطلوب یا دستگاه تهویه هوا و پنجره برخوردار است.
دستتان را حداقل ۲۰ ثانیه با صابون و آب بشویید، هنگام تماس با خون و ترشحات بدن مانند: عرق، بزاق، خلط یا استفراغ، ادرار یا اسهال بیمار از دستمال ودستکش استفاده کنید، وسایل یک بار مصرف را بعد از استفاده دور بیاندازید.
هر روز سطوحی مانند: پیشخوان، میز کار، وسایل حمام، دستشویی، تلفن و تبلت را تمیز کنید، سطوح و لباسهایی که ممکن است خون یا ترشحات بدن روی آن ریخته باشند را ضدعفونی کنند.
پس از دست زدن به مواد آلوده دستکش یک بار مصرف بپوشید، دستتان را بلافاصله بعد از برداشتن دستکش بشویید.
عاطفه عابدینی فوق تخصص بیماریهای ریوی بیمارستان مسیح دانشوری، درباره بهداشت وسایل فرد مبتلا به کرونا، گفت: باید تمام وسایل فرد بیمار از دیگر اعضای خانواده جدا باشد و به دلیل تماس فرد بیمار با سطوح مختلف، باید هر روز کار ضد عفونی سطوح منزل با استفاده از محلول وایتکس یا محلول پایه الکل انجام شود، تا مانع انتشار ویروس کرونا باشد.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی افزود: این افراد باید در اتاق جداگانهای قرنطینه شوند تا با سایر افراد منزل تماس نداشته باشند، باید توجه داشت اتاقشان دارای تهویه مناسب باشد و با باز گذاشتن پنجره اتاق به جریان هوا کمک کنند.
عابدینی تصریح کرد: این افراد سعی کنند عطسه، سرفه و ترشحات تنفسیشان با سطوح منزل تماس نداشته باشد و اگر این سطوح آلوده شد حتما با الکل و یا ضدعفونی کنندههای خانگی تمیز شود.
او در ادامه بیان کرد: افراد نباید با دیگران فاصله کمتر از نیم متر داشته باشند و سعی کنند در داخل منزل حتما از ماسک استفاده کنند تا از پخش شدن ترشحات تنفسی در منزل جلوگیری شود. به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند و در داخل منزل نیز نکات بهداشتی را باید به دقت رعایت کنند.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی درباره استفاده افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا از حمام، گفت: با توجه به اینکه ممکن است ترشحات بدن در وسایل و محیط حمام باقی بماند، لازم است پس از استحمام فرد مبتلا و یا مشکوک به کرونا، فضا و وسایل حمام با مواد ضدعفونی کننده خانگی ضدعفونی شود.
او تاکید کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه ویروس کرونا به گرما حساس است، شستشوی ظروف با آب گرم و مایع ظرفشویی آن را از بین میبرد.
او در پایان یادآوری کرد: مصرف هشت تا ۱۰ لیوان آب و مایعات در طول شبانه روز به این افراد توصیه میشود. همچنین سعی کنید مصرف سبزیجات و میوهها را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
انتهای پیام/