به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ارزیابی اقدامات ایران در مقابله با کرونا و راههای همراه کردن مردم در این زمینه ۱۷ اسفند ماه در برنامه تیتر امشب شبکه ۶ سیما با حضور امیر علی سهراب پور معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران و کریستوف هاملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با اشاره به اینکه برای شناسایی بیماران نیازمند تست آنها هستیم تا اندازه و وسعت شیوع بیماری را مشخص کنیم گفت: در حال حاضر به صورت روزانه شاهد افزایش مبتلایان به ویروس هستیم، ظرفیت تست بیماران هم افزایش یافته است و لذا بیماران را بهتر میتوانیم شناسایی کنیم.
او با بیان اینکه باید اطلاعات به صورت شفاف باشد افزود: باید در این ماجرا شرایط خانوادگی و اجتماعی را هم نیز در نظر بگیریم، باید به مردم آگاهی داده شود که اگر نشان و علائمی دارند اقدامات لازم را انجام دهند، به طور کل بر شفافیت تاکید میشود.
هاملمن با اشاره به اینکه صحبتهایی را در وزارت بهداشت داشتیم لذا شرایط را بررسی کردیم، گفت: مذاکرات و گفتگوهایی انجام شده که در فضای بسیار دوستانه و مثبت بوده است، ما همه جوانب را بررسی کردهایم و به همه جا سر زده ایم به طوری که به سوالاتمان جواب داده شده است. از مذاکرات و صحبتهایی که داشتیم این گونه برداشت میشود که اقداماتی که در حال حاضر بر اساس دانش و تجربه اتخاذ شده را مستقیما وارد میدان عمل کردیم تا اپیدمی را کنترل و مهار کنیم، باید شرایط را به درستی شناسایی و آن را برای همگان تدوین کنیم.
او با بیان اینکه اطلاعات غلط میتواند مخاطره آمیز باشد گفت: اطلاعات غلط میتواند اطلاعات صحیح را تخریب کند؛ لذا مردم باید آگاه شوند که چه کارهایی را باید انجام دهند، اگر اطلاعات غلط را به آنها ارائه دهیم ممکن است زندگی آنها تحت تاثیر تنش قرار بگیرد، برای مبارزه با اطلاعات غلط باید اطلاعات درست را گسترش دهیم و از سایتها و تارنماهای رسمی استفاده کنیم، الان زمان بازی نیست بلکه زمان همبستگی برای مقابله با ویروس است.
نماینده سازمان جهانی بهداشت با اشاره به عملکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: کادر بهداشتی و درمانی ایران بسیار متعهد و دلسوز است، روز پدر را بدون در آغوش کشیدن همدیگر جشن بگیرید، لذا درآغوش گرفتن یکدیگر در چنین شرایطی کاری خطا است.
او با بیان اینکه هدف ما استفاده از تجربیات یکدیگر است بیان کرد: تجربیات چین به عنوان نمونه اقدامات بهداشتی در مقابل ویروس کرونا است.
هاملمن درباره تحریمهای یکجانبه ایران از سوی آمریکاییها در این شرایط بیماری همه گیر جهانی، گفت: زنجیره تامین داروهای ضروری و پزشکی تحت تاثیر قرار گرفته است، به کمک سایر آژانسهای سازمان ملل تلاش ایران اقلام بهداشتی ضروری اش را تامین کند.
او با اشاره به اینکه در برنامههای دولت برای کل کشور پیشرفتهای خوبی را شاهد هستیم، افزود: خوشبختانه ما شاهد تعهد کادر بهداشت و درمان ایران در طی چند هفته اخیر هستیم؛ لذا تلاش برای مبارزه با کرونا افزایش یافته است، آگاهی عمومی در جمهوری اسلامی ایران بسیار مناسب است، بسیاری از افراد را میبینیم که ماسک میزنند و موارد بهداشتی را رعایت میکنند به طوری که آحاد مردم شرایط را درک کردند.
هاملمن با بیان اینکه خطر بسیار جدی است عنوان کرد: باید فاصله خود را با دیگران حفظ کنیم به طوری که رعایت فاصله در چند ماه آینده به نفع مردم خواهد بود، نظام بهداشت ایران مقتدر و قوی است، در بسیاری از کنفرانسهای بین المللی به این امر اشاره شده است؛ لذا پویش ملی جدیدی که راه اندازی شده نشان از قدرت نظام سلامت ایران است، سیستم قوی و نظام سلامت قوی ضعفی هم دارد، اما بیش از هر چیز نیازمند همبستگی هستیم. کرونا مشکل خاص یک کشور نیست در آینده کشورهای دیگری هم نیز مبتلا خواهد شد.
امیرعلی سهرابپور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه اگر سهل انگاری کنیم وضعیت بدتر میشود بیان کرد: نباید عزیزانمان را در آغوش بگیریم و هر چیزی که انسانها را به فاصله کمتر از یک متر نزدیک کند خطا است.
او اظهار کرد: توصیه میکنم تا مردم در منزل خود بمانند، بیش از صدها هزار نفر با این ویروس میرزمند؛ بنابراین از مردم استدعا میکنم اگر به وظایف خودشان عمل نکنند عفونت هم گیری محدود نخواهد شد.
سهراب پور با بیان اینکه مردم بهتر است در خانه بمانند و از تماسهای نزدیک خودداری کنند، گفت: به مردم توصیه میکنم تا به مهمانیها نروند، در فضاهای بسته حضور پیدا نکنند و در اتاقهای کوچکی که تعداد زیادی از افراد در آنجا حضور دارند ننشینند.
او ادامه داد: ۸ هفته از عمر ویروس میگذرد، لذا آنچه در مورد آینده صحبت میکنیم امیدی است که از روی شواهد چند هفته اخیر ارزیابی میکنیم، اگر مردم رعایت نکنند کل سیستم بهداشت با محدودیتهای زیادی مواجه میشود، متاسفانه در تهران مردم هنوز در بازار حضور دارند و با این مسئله به صورت جدی برخورد نکردند، اما باید بدانند که این ویروس بالقوه خطرناک است، اگر اقدامات لازم را درست انجام ندهیم با گرم شدن هوا کووید ۱۹ محدود نخواهد شد، در چند هفتهای که از وجود ویروس در کشور ما میگذرد شاهد همبستگی و مشارکت بوده ایم.
انتهای پیام/