به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «سوزان رایس»، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در یادداشتی در «نیویورک تایمز» نوشت که توافقنامه صلح آمریکا و طالبان به احتمال زیاد شکست خواهد خورد.
وی با بیان اینکه واشنگتن در مذاکرات با طالبان امتیازات زیادی داده و به نسبت امتیازات کمی دریافت کرده است افزود: مقامات آمریکایی میگویند که خروج نیروهای این کشور از افغانستان مبتنی بر شرایط است، اما هیچ شرط سیاسی و نظامی برای آن مشخص نشده و از طرفی نیز آمریکا اعلام کرده که قصد دارد تمام تحریمهای آمریکا و سازمان ملل علیه طالبان را تا پایان ماه آگوست بردارد.
مشاور امنیت ملی دولت اوباما با اشاره به تعهد آمریکا برای تسهیل آزادی ۵ هزار زندانی طالبان افزود که «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان با این اقدام مخالفت کرده، زیرا میداند که آزادی زندانیان طالبان پیش از آغاز مذاکرات بینالافغانی به معنی از دست رفتن اندک اهرم فشاری است که در مذاکره با طالبان دارد.
این مقام ارشد سابق آمریکا بیان داشت: ترامپ تحت هر شرایطی خواستار خروج نیروها از افغانستان است و هیچ نشانهای از وجود «شرایط» برای کاهش و یا توقف روند خروج نظامیان آمریکایی در واکنش به نقض توافقنامه وجود ندارد.
رایس افزود: به این دلیل گفتگوهای بینالافغانی اگر آغاز شود، بشدت به نفع طالبان خواهد بود و آمریکا با توافق با طالبان که در آن نامی از دولت افغانستان برده نشده به طالبان مشروعیت بخشید و دولت افغانستان را نیز بیش از پیش تضعیف کرد.
وی ادامه داد که متعهد شدن آمریکا برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا و برداشتن تحریمها علیه طالبان اهرمهای فشار واشنگتن برای کمک به دولت افغانستان در مذاکرات بینالافغانی را از بین برد و با توجه به اینکه این گفتگوها پیش از حاصل شدن هرگونه پیشرفتی ممکن است ماهها و شاید سالها زمان ببرد آمریکا پیش از انجام هرگونه توافق احتمالا از افغانستان خارج شده و افغانستان را به طالبان رها کرده است.
قابل ذکر است که توافقنامه صلح میان طالبان و امریکا ۱۰ حوت/ اسفند امضا شد.
انتهای پیام/