به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.
خورش خوشمزه برگه زردآلو
مواد لازم:
گوشت گوسفندی یا گوساله: نیم کیلو
رب گوجه: دو قاشق غذاخوری
برگهی زردآلو: یک پیمانه
آلوی ترش: یک چهارم پیمانه
شکر: نصف پیمانه
روغن: دو قاشق غذاخوری
بادام: یک چهارم پیمانه
کشمش: یک چهارم پیمانه
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
روغن را در ظرفی ریخته و بر روی حرارت قرار میدهیم. گوشت خورد شده را به روغن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت، تغییر کند و به اصطلاح، خامی آن گرفته شود.
برگهی زردآلو و آلوی ترش را که خوب شستهایم به گوشت اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. روی مواد را با آب میپوشانیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. رب گوجه را اضافه میکنیم.
در ظرفی جداگانه، بادامها را به همراه کشمش، کمی تفت میدهیم. وقتی که گوشت پخته شد، نمک و شکر را به همراه بادام و کشمش به خورش اضافه میکنیم.
پنج دقیقه زمان میدهیم تا بادامها کمی نرم شوند. خورش ما آماده است. آن را در کنار برنج، سرو میکنیم.
ته چین کباب کوبیده خانگی
مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
گوشت (گوشت آماده برای کباب) ۲۰۰ گرم
ماست ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
زعفران یک قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
هل (پودر) به میزان لازم
گوجه فرنگی گوجه فرنگی به میزان لازم
آب ۱ چهارم پیمانه
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه:
برنج رو حتما به مدت ۲ ساعت با آب و مقدار کمی گلاب (جدای از مواد اولیه) خیس کنید.
برنج رو با مقداری نمک و روغن داخل قابلمه به مرحله آبکشی برسونید و آبکش کنید.
۲۰۰ گرم گوشت رو برای کباب آماده کنید (با پیاز، تخم مرغ، فلفل، نمک، زردچوبه، زعفران و ... مخلوط کنید و خوب ورز بدید)
قالب مناسبی رو انتخاب کنید و خوب چربش کنید.
اول گوجه رو پوست بگیرید و حلقهای برش بزنید و بعد اون رو ته قالب قرار بدید.
گوشت رو به شکل دلخواه دربیارید و روی گوجهها بذارید.
حالا ماست، روغن مایع، زعفران و گلاب و مقداری پودر هل سبز رو با یک پیمانه از برنج آبکش شده مخلوط کنید و اون رو روی گوشت بریزید و با پشت قاشق کاملا صاف کنید. برنج سفید آبکش شده رو هم روی مواد بریزید و با قاشق خوب صاف کنید.
یک چهارم پیمانه آب جوش رو با ۵۰ گرم (یک قالب کوچک) کره مخلوط کنید و اون رو روی همه قسمتهای برنج بریزید.. روی قالب فویل بکشید و یک ساعت اون رو داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید.
نکات:
زیبا ترین قالب برای این کار قالب گل آفتابگردان هست ولی از همه نوع قالبی میتونید استفاده کنید.
اگر قالب ندارید از یک تابه برای تهیه این کار استفاده کنید ولی دقیقا به همین روش.
سعی کنید اول گوجه و گوشت رو داخل قالب بذارید و بعد برنج رو آبکش کنید چون اگر برنج آبکش شده سرد بشه برنج به خوبی دم نمیکشه.
اگر دوست دارید مقدار بیشتری از برنج رو به صورت ته چین زعفرانی تهیه کنید.
جوجه لاری متفاوت و خوشمزه
جوجه لاری یک نوع متفاوت از کباب کردن گوشت جوجه است، در این مدل استخوان های مرغ را جدا نمی کنند بلکه مرغ را با ماست مخلوط می کنند و سپس آن را به سیخ می زنند، این نوع مدل کباب بسیار خوش مزه و عالی بوده و امیدواریم شما با خواندن این مقاله دستور تهیه جوجه لاری رو به طور کامل یاد بگیرید.
مواد مورد نیاز برای تهیه جوجه لاری
مرغ: یک عدد
ماست پر چرب: یک و نیم لیوان
تخم گشنیز: یک قاشق غذا خوری
فلفل سیاه یا قرمز: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق غذا خوری
روغ مایع یا زیتون: نصف لیوان
زعفران آب زده: یک قاشق غذا خوری
پیاز: دو عدد
لیمو ترش تازه: دو عدد
دستور تهیه جوجه لاری
آماده کردن مرغ
مرغ را به صورت کامل می شوریم و آن را پاک می کنیم و پوستش را جدا می کنیم، سپس مرغ را به صورت قطعه قطعه تقسیم می کنیم و آن را درون یک ظرف می گذاریم تا آب مرغ برود، سپس تکه های مرغ را در ظرف مناسبی مانند سطل می ریزیم و پیاز ها را به صورت خلالی برش می دهیم و در کنار لایه های مرغ می گذاریم. برای اینکه مزه مرغ بهتر شود دو عدد لیمو ترش را می آوریم و هر دو را از وسط نصف می کنیم، سپس آب تکه های لیمو را با دست می گیریم و درون ظرفی که مرغ در آن قرار دارد می ریزیم، حالا نوبت به ماست می رسد، ماست پرچرب را می آوریم و درون ظرف مرغ می ریزیم و آن را به هم می زنیم تا به صورت کامل مرغ و مواد موجود در آن مخلوط شوند. تخم گشنیز ها را به صورت دستی خرد می کنیم و آن ها را همراه با نمک و فلفل سیاه یا قرمز به داخل ظرف مرغ می ریزیم، حالا نوبت به اضافه کردن روغن و زعفران آب زده می رسد، هر دو را داخل ظرف مرغ می ریزیم و دوباره به صورت کامل مخلوط می کنیم، سپس درپوش ظرف را می گذاریم و آن را به مدت زمان 6 ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا مواد موجود به خوبی با مرغ ترکیب شوند و مزه مرغ را بهتر کنند.
به سیخ زدن جوجه
یک منقل می آوریم (زغالی توصیه می شود) و آن را روشن می کنیم، سپس تکه های مرغ را یکی یکی به سیخ می زنیم (سعی کنید تیکه های که مثل هم هستند را بر روی یک سیخ بزنید تا مرغ به صورت یک دست برشته شود) و بر روی منقل قرار می دهیم، برا اینکه دو طرف مرغ یک دست برشته شود آن ها را بر روی منقل زیر و رو می کنیم
سرو جوجه لاری
یک قابلمه می آوریم و درون آن نان می گذاریم، بعد از اینکه جوجه های هر سیخ آماده شدند آن ها را در قابلمه خالی می کنیم و همین کار را تا به پایان رسیدن سیخ ها انجام می دهیم تا جوجه کباب لاری ما سرد نشود. کار درست کردن جوجه لاری به پایان رسید و می توانید آن را سرو کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.
نکات تهیه جوجه لاری
می توانید در کنار سیخ های جوجه، فلفل ، گرجه فرنگی و بادمجان را نیز به سیخ بزنید تا هم مزه کباب را خوشمزه تر کنند و هم بتوانید با آن ها جوجه لاری خود را تزئین کنید.
زعفران آب زده دارای عطر زیادی می باشد و به همین دلیل می تواند باعث تغییر طعم مرغ شما بشود، اگر دوست ندارید طعم مرغ تغییر بکند می توانید به جای زعفران آب زده از رنگ غذا استفاده کنید.
امیدوارم با استفاده از این مقاله بتوانید به راحتی دستور تهیه جوجه لاری را یاد بگیرید و هر وقت که خواستید آن را تهیه کنید.
طرز تهیه کوفته کلم با سس مخصوص
مواد لازم برای کوفته کلم
برنج سفید پخته: ۴ پیمانه (از ۱ و نیم پیمانه برنج نپخته بدست میآید)، خنک شده در دمای اتاق
نصف کلم متوسط: خرد شده به نوارهای ۱/۴ اینچی (۷ پیمانه کلم خرد شده)
گوشت چرخ شده: ۹۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد، تقسیم شده (۱/۲ رنده شده و ۱/۲ آن خیلی ریز خرد شده باشد)
تخم مرغ بزرگ: ۲ عدد
ادویه خورشی یا ادویه کاری
نمک و فلفل سیاه
جعفری یا شوید خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۳ قاشق چایخوری
هویج بزرگ: ۱ عدد رنده شده یا خلال شده
سس مارینارا خانگی: ۲ پیمانه
آب داغ: ۳ پیمانه
طرز تهیه کوفته کلم
۱. یک ظرف پیرکس ۹ در ۱۳ اینچ را تهیه کنید. فر را با درجه حرات ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
۲. کلمها را به برشهای ۱/۴ اینچی نازک برش بزنید. آنها را در یک کاسه در دار یا قابلمه پیرکس بریزید، روی آنها را آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بمانند تا نرم شوند. آب را ریخته و با دستانتان فشار دهید تا آب اضافی خارج شود
۳. در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ کرده، کلم نرم شده و ۴ پیمانه برنج پخته را ترکیب کنید. نصف پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. ۲ عدد تخم مرغ اضافه کنید. ۱ قاشق چایخوری ادویه کاری یا ادویه خورش، نمک، فلفل سیاه و ۲ قاشق جعفری ریز شده به آن اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. با دستانتان آن را به شکل کوفته کوچک تا متوسط در بیاورید، هر کدام با حدود ۱/۲ پیمانه مخلوط گوشت و کلم باشد
۴. آنها را در ظرف پیرکس بچینید. اگر ظرفتان کوچک است میتوانید آنها را در دو ظرف بچینید.
۵. برای تهیه سس، نصفه باقیمانده پیاز را ریز خرد کنید. یک قابلمه بزرگ را روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید و ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۳ قاشق غذاخوری کره اضافه کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید، گاهی بهم بزنید تا نرم شود. هویج رنده شده درشت را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود بپزید. ۲ پیمانه سس مارینارا و ۳ پیمانه آب داغ اضافه کنید و به جوش آورید. ۱/۴ قاشق چایخوری نمک و ۱/۴ قاشق چایخوری ادویه خورشی اضافه کنید یا ادویه دیگری که معمولا به غذاها اضافه کنید تا مزه بگیرد.
۶. سس را روی کوفتهها بریزید تا زمانی که تقریبا روی آنها را بپوشاند. روی ظرف را فویل بپوشانید و روی توری وسط در ۴۲۵ درجه فارنهایت برای ۴۰ دقیقه بپزید
۷. برای سرو کوفته کلم آنها را به تعدادی که هر شخص مصرف میکند در بشقاب بگذارید و سس را روی آن و اطراف آن بگذارید. میتوانید با نان مصرف کنید و در کنار آن خامه ترش یا ماست یونانی بگذارید.
مرغ ناردونی+ دستور تهیه
گوشهگوشه ایران مملو از غذاهای خوشمزهای است که جزء غذاهای سنتی این کشور است. یکسری از غذاها متعلق به شمال کشور است که با توجه به موادی که در آنها به کار میرود، معمولا طعم ترش یا ملسی دارند. مرغ ناردونی جزء غذاهای رسمی مازندران به شمار میرود. این غذا را مازندرانیها معمولا در ناهار مراسم عروسی و برای میهمانها سرو میکنند.
خیلی از روستاهای اطراف مازندران این غذا را با گوشت اردک، غاز یا پرندگان دیگر تهیه میکنند. اما استفاده از این غذا تنها به مراسم عروسی منتهی نمیشود بلکه در مراسم عید و پاگشا هم مورد استفاده قرار میگیرد. در حالت عادی معمولا این غذا را با مرغ تهیه میکنند.
مواد لازم
بهمنظور تهیه یک مرغ ناردونی خوشمزه برای 4 نفر به 4 عدد ران مرغ متوسط، اناردون خشکشده 4 قاشق غذاخوری بهازای هر نفر، ربانار به ازای هر نفر 2 قاشق غذاخوری، پیاز متوسط 2 عدد، سبزیجات معطر و گردو 4 عدد نیاز داریم.
طرز تهیه
برای تهیه مرغ اناردون معمولا از سبزیجات معطر استفاده میکنند، مانند سبزی محلی دلار که اگر این نوع سبزی در دسترس نبود، میتوانید از سبزیهای معطر معمولی مانند ریحان، پونه، جعفری، گشنیز و مرزه استفاده کنید تا عطر و طعم بینظیری به خود بگیرد. این سبزیجات معطر را با هم خرد میکنیم و در ماهیتابه تفت میدهیم. بعد از آن، پیاز را به موادمان اضافه میکنیم. در این مرحله از اناردون خشکشده استفاده میکنیم و با مواد آن را تفت میدهیم. به آنها، ربانار ملس یا ترش را هم میافزاییم که درجه ترشی یا ملسی آن به ذائقه شما بستگی دارد. مرغهایی را که از قبل آبپز کرده و سرخ کردهایم، داخل سس تهیهشده قرار میدهیم، نمک و فلفل را اضافه میکنیم و آب میریزیم تا جایی که سس و آب روی آن را بگیرد. میگذاریم تا غذا جا بیفتد. این خورش را معمولا با برنج میخورند.
منابع: فرهیختگان, بانوی ایران زمین ,تابناک,برترین ها, مجله قرمز
انتهای پیام/