دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است

به گزارش  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  واعظ جلالی ویروس شناس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آنچه درمورد وجود دو سویه خفیف و قوی در کویید ۱۹ گفته می‌شود، اظهار کرد: برخی افراد با برداشت اشتباهی که از یک مقاله چینی در مورد کویید ۱۹ داشته اند این باور را در بین عموم اشاعه داده اند که این ویروس دو سویه متفاوت دارد که یک سویه آن باعث یک بیماری خفیف و یک سویه آن باعث نوع حاد بیماری می‌شود، در حالی که چنین چیزی از نظر علمی تایید نشده و ممکن است انتشار غلط آن در بین مردم جامعه باعث حساسیت زدایی نسبت به مراقبت‌های بهداشتی شود.

مقاله نامعتبری که جدی گرفته شد

 وی افزود: در این مطالعه خطای علمی رخ داده است زیرا علی رغم اینکه به طور انتخابی ۷۰ درصد ویروس‌های بررسی شده از نوع ال بوده است، این طور نتیجه گیری کرده اند که نوع ال که نوع خفیف‌تر است در حال شیوع و گسترش است و به همین خاطر نباید در مورد این بیماری زیاد نگران بود.

 واعظ جلالی تاکید کرد: دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است و محققان بر این باورند که ممکن است در حال حاضر مقالاتی منتشر شود که به خاطر اضطرار در شرایط فعلی بدون طی کردن مراحل داوری و اعتبار سنجی وارد فضای علمی شود. اظهار نظر‌هایی که در مورد شیوع بیشتر نوع خفیف کویید ۱۹ انجام می‌شود از نظر مجامع علمی قابل قبول نیست.

عدم بررسی علائم بالینی بیماران؛ اشتباهی دیگر در مقاله چینی

 وی تاکید کرد: در این مقاله چینی وضعیت بالینی بیمارانی که ویروس آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفته، بررسی نشده است و مشخص نیست که آیا فردی که دچار سویه خفیف این ویروس شده دچار علائم و بیماری خفیفی هم شده است یا خیر.

 کشف واکسن؛ تنها راه ریشه کنی کویید ۱۹

 این ویروس شناس با بیان اینکه با مداخلات انسانی مانند تولید واکسن می‌توان ویروس را حدف کرد، توضیح داد: برای مثال ویروس آبله به طور کلی ریشه کن شده است، اما این اتفاق با واکسن رخ داده است.

 وی با بیان اینکه سایز این ویروس‌ها بزرگ است، توضیح داد: این ویروس‌ها علاوه بر سایز بزرگ، ظرفیت ژنتیکی بالایی دارند و امید‌های زیادی وجود دارد که بتوانیم در کرونا ویروس‌ها دست ورزی‌های ژنتیکی انجام دهیم تا بتوانیم از آن‌ها برای درمان به عنوان حامل‌های دارو استفاده کنیم.

پای کویید ۱۹ چگونه به زندگی انسان‌ها باز شد؟

 وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که این ویروس اولین بار توانسته است با جهش ژنتیکی از میزبانی که در طبیعت داشته و احتمالا این میزبان خفاش و یا مورچه خوار فلس دار بوده است، در بدن انسان تکثیر پیدا کند و آلودگی ایجاد کند.

 وی افزود: تحقیقات در مورد پایداری ویروس‌ها بر روی سطوح مختلف نشان داده است که کرونا ویروس‌ها بر روی کاغذ حدود چهار ساعت زنده می‌ماند زیرا کاغذ رطوبت را می‌گیرد و ویروس را غیر فعال می‌کند.

 واعظ جلالی با بیان اینکه این نوع ویروس بر روی دستکش جراحی نیز بعد از چند ساعت غیر فعال می‌شود یادآور شد:، اما ویروس کرونا بر روی سطح فلز پایداری بیشتری دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا ، آلودگی ، واکسن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۱:۴۸ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
اخه خبرگزاری عزیز... کی تا حالا بهداشت حرف راست زده... هرچی برای بدن بده بهداشت توصیه می کنه... هرچی هم خوبه منع می کنه چون براش منفعت داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
احتمالا من حدود 10 روز پیش کرونا گرفتم چون اسهال هم داشتم همراه سرما خوردگی که خیلی هم خفیف بود ودر کل طی چند سال اخیر این خفیف ترین سرما خوردگی بود که طی چند سال اخیر گرفتم پس نترسید و اگر مبتلا شدید شروع نکنید به وصیت نوشتن و روحیتونو نبازید ولی تا اونجا که میتونید رعایت کنید چون اطرافیان ممکنه از ما بگیرند و برای انها شدید باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
ایا در گرمای خشک تابستان از بین میره؟
آخرین اخبار