به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «مکدوس» یا «مقدوس» که در کشورهای عربی، طرفداران زیادی دارد، به رغم نداشتن طعم ترش، جزء ترشیجات طبقهبندی شده است. درست کردن این ترشی، صبر و حوصله زیادی میطلبد، اما پس از آماده شدن، طعم تند، لذیذ و فراموش نشدنی خواهد داشت. برای آشنایی با مواد اولیه و روش تهیه این ترشی، با ما همراه باشید.
مواد لازم:
بادمجان کوچک: یک کیلو
فلفل قرمز: یک پیمانه (خرد شده)
نمک: دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون: به میزان لازم
گردو: یک پیمانه (خرد شده)
سیر: چهار حبه (خرد شده)
پودر فلفل قرمز: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
بادمجانها را شسته و کلاهک سبز رنگ بادمجان را به آرامی از آن جدا میکنیم به شکلی که به بافت بادمجان، آسیبی نرسد.
بادمجانها را در ظرفی چیده و روی آنها آب میریزیم. کمی نمک به آب اضافه کرده و به مدت ده دقیقه، ظرف را روی حرارت قرار میدهیم.
پس از این کار، بادمجانها از آب جدا میکنیم.
از طول، یک برش در بادمجان ایجاد میکنیم طوری که بادمجان نصف نشود.
وسط بادمجانها را آغشته به نمک میکنیم سپس آنها را در یک آبکش قرار داده روی آبکش را میپوشانیم. برای بهتر شدن کار، بهتر است یک بشقاب سنگین روی بادمجانها قرار دهید تا آب آنها را کاملا بگیرد.
آبکش را به مدت یک شب کامل کناری قرار میدهیم.
سیر، گردو و فلفل قرمز خرد شده را به همراه نمک و پودر فلفل قرمز، در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط میکنیم.
داخل بادمجانها را با مخلوط به دست آمده، پر میکنیم.
بادمجانها را در ظرفی شیشهای کنار هم میچینیم طوری که کمترین فضای خالی بین آنها دیده شود.
در پایان روغن زیتون را روی بادمجانها میریزیم به شکلی که کامل، روی آنها را بپوشاند.
در ظرف شیشهای را گذاشته و به مدت سه هفته در کناری خارج از یخچال قرار میدهیم.
اگر مقدار روغن زیتون کم شد، باز هم به آن اضافه میکنیم.
پس از گذشت این زمان، ترشی مکدوس، آماده است.
منبع: تابناک
انتهای پیام/
این ترشی در استان گیلان شهرستان تالش درست میشه..با این تفاوت که داخل بادمجان با سبزیجات تازه و سیر و فلفل پر میشه و در آخر روی بادمجانها به جای روغن زیتون سرکه ریخته میشه.خیلی ترشی خوشمزه ای هست و معروف به ترشی بادمجان