به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد سیاحی مدیرکل دفتر تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: کشور ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته و میزان بارندگیهای آن کمتر از یک سوم متوسط جهانی است؛ از این رو مسئله تأمین آب کشاورزی و صنعت و به ویژه آب شرب از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و بایستی از منابع موجود در این بخش به نحو مطلوبی استفاده کنیم.
او با تأکید بر اینکه امنیت غذایی و اجتماعی کشور به خودکفایی حوزه آب و انرژی وابسته است، گفت: بدین منظور ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز این صنعت در زمینه اصلاح و بازسازی شبکههای آب و فاضلاب و به ویژه در رابطه با سامانههای آب شیرینکن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
سیاحی با اشاره به اینکه دنیا در زمینه استفاده از آب شیرینکنها به صورت جدی و اساسی ورود پیدا کرده است، ادامه داد: به طور متوسط در هر شبانهروز حدود ۷۶ میلیون مترمکعب آب از سامانههای آب شیرینکن دنیا تأمین میشود.
مدیرکل دفتر تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: در حال حاضر میزان تولید آب شیرینکنهای خاورمیانه حدود ۲۶ میلیون مترمکعب است که سهم عربستان از این رقم حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب و سهم کشور ما کمتر از نیم میلیون مترمکعب است.
او تأکید کرد: بر اساس تکالیف قانونی موجود در کشور بایستی تا پایان برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد آب مورد نیاز شهرهای حاشیه دریای عمان و خلیج فارس از طریق آب شیرینکنها تأمین شود.
بیشتر بخوانید: بومیسازی کالاهای مورد نیاز صنعت آب و برق توسط شرکتهای دانشبنیان
سیاحی ادامه داد: همچنین در طی این مدت باید ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز سامانههای آب شیرینکن نیز در داخل کشور ساخته شود که هم اکنون بخش زیادی از اقلام مورد نیاز این سامانهها از جمله پرشر وسلها، پمپهای فشارقوی، تجهیزات ابزار دقیق، شیرآلات و ممبرانها از خارج کشور وارد میشود.
مدیرکل دفتر تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: بنابراین با توجه به اهمیت خودکفایی در این عرصه بایستی با استفاده از خلاقیت شرکتهای استارتاپی و دانشبنیان شاهد تولید، انتقال دانش و فناوری ساخت این تجهیزات در داخل کشور با رعایت کیفیت کالا، خدمات و مدت زمان ارائه باشیم.
سیاحی افزود: با توجه به ارتباط خوبی که بین شرکت آب و فاضلاب کشور و مجموعه ساتکاب به عنوان متولی تأمین این تجهیزات با سندیکاها و انجمنهای این بخش وجود دارد، آماده هستیم که با همکاری شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها بتوانیم ساخت تجهیزات مورد نیاز این بخش را در داخل کشور نهادینه کنیم.
انتهای پیام/