دولت الکترونیک یکی از اقدامات موثری است که این روزها می‌تواند راهکاری برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در کشور باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر مبتلا شدن دو نفر به ویروس ناخوانده‌ای به نام «کرونا» تقریبا سه هفته قبل در استان قم برای اولین بار در کشور مثبت اعلام شد. پس از انتشار این خبر آمار ابتلا به ویروس کرونا به سرعت در کشور افزایش یافت و دولت بلافاصله مقابله با آن را در راس تصمیمات و اقدامات خود قرار داد. بر اساس قوه مجریه، وزارت بهداشت را مسئول ستادی به «ستاد ملی مقابله با کرونا» کرد و سعید نمکی وزیر بهداشت را مسئول اصلی آن قرار داد. البته برای تصمیم گیری در امور مهم‌تر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و محمد اسلامی وزیر راه و علی ربیعی سخنگوی دولت را هم عهده‌دار مسئولیت در تیم مقابله با این ویروس منحوس شدند.

اجرای دولت الکترونیک، فرشته نجات ایران در برابر کرونا

فرشته نجاتی به نام دولت الکترونیک

با ورود این ویروس به کشور، دغدغه‌های مردم برای انجام کار‌های روزمره خود دو چندان شد، اما طولی نکشید که دولت تصمیم گرفت تا برخی از اقدامات مهم روزمره مردم را الکترونیکی کند تا آرامش خاطر به جامعه برگردد.

در پی تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغیه‌هایی از سوی این ستاد برای در امان ماندن مردم از این ویروس منحوس در نظر گرفته شد که یکی از این اقدامات غربالگری الکترونیکی کرونا بود. به گفته علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت سایتی با آدرس salamat.gov.ir راه‌اندازی شد تا افراد بتوانند با پاسخ‌دهی به چند سوال، غربالگری الکترونیکی شوند. افزون بر این شماره ۴۰۳۰ نیز راه اندازی شده تا مردم بتوانند با متخصصان ارتباط برقرار کرده و مشاوره دریافت کنند.

یکی دیگر از تصمیمات اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، برگزاری مجازی کلاس‌های دانشگاهی بوده است؛ به طوری که دانشجویان در این مدت می‌توانند با ورود به آدرس elearn.ut.ac.ir از آخرین اطلاعات این موضوع مطلع شوند.

دادرسی دادگاه‌ها هم سومین اقدام خوب ستاد ملی مقابله با کرونا بود. طبق بخشنامه‌ای از سوی این ستاد مقرر شد تا با استفاده از سامانه‌های ابلاغ الکترونیکی و پیام کوتاه، روند دادرسی‌ها به اطلاع مراجعان قوه قضائیه برسد و همچنین به همکاران قضائی تاکید شد تا از هرگونه احضار و جلب غیرضروری در این ایام اجتناب کنند.

البته کلاس‌های درس مداس هم از تصمیمات ستاد ملی مقابل با کرونا مغفول نماند و سازمان صداو سیما در بخش‌های مختلف برنامه‌های خود به تدریس مجازی درس‌های دوره‌های مختلف تحصیلی آن هم از طریق تلویزیون اقدام کرد.

اجرای دولت الکترونیک، فرشته نجات ایران در برابر کرونا

وزارت کشور متولی اصلی دولت الکترونیک

در میان اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت کشور هم تلاش‌های بسیاری در زمینه آسودگی خاطر مردم و الکترونیکی شدن فعالیت روزانه ملت ایران انجام داده است. چرا که امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که خدماتی ۲۲ گانه در راستای خدمت‌رسانی هر چه بهتر به اتباع و مهاجرین خارجی الکترونیک شده است. بخشی از این خدمات عبارت اند از طراحی و پیاده سازی طرح کارفرمایان و مشاغل، صدور مجوز، تمدید و تعویض مدارک اقامتی، صدور و یا تعویض مدارک اتباع خارجی، صدور و یا تمدید برگ تردد ۹۰ روزه، ثبت فوت و ابطال مدارک اتباع خارجی، صدور مجوز تحصیل دانشجویان تبعه خارجی، بررسی جا یه جایی محل سکونت و انتقال پرونده شناسایی، صدور برگ خروج از کشور و معرفی نامه ناجا، ابطال مدارک و لغو پناهندگی اتباع خارجی، صدور برگه مسافرتی، رسیدگی به تقاضای تابعیت، طرح سرشماری غیر مجاز و ... بوده است.

مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور همچنین خدمات کلی دیگری اعم از صدور مجوز پروانه تاسیس سمن ملی، استانی و شهرستانی، صدور پروانه تاسیس سمن شبکه موضوعی، خدمات تمدید پروانه سمن‌ها، خدمات ارتقا سمن‌ها، درخواست تاسیس و صدور پروانه احزاب و گروه‌های سیاسی، درخواست مجوز برگزاری تجمع و راهپیمایی، درخواست برگزاری مراسم مسقف و یا محصور، خدمات نظارت بر ثبت مصوبات شورا‌های اسلامی شهر و روستا، رسیدگی و پاسخگویی از خانواده وزارت کشور در سطح ستاد و دستگاه‌های اجرایی و ... را الکترونیکی کرده است.

یکی دیگر از تصمیمات اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در حوزه‌ی بانکی و پولی بود که مردم بیشترین فعالیت را در طول روز با آن دارند. در این خصوص چندی پیس ستاد مقابله با کرونا از کاهش ساعات کاری بانک‌ها خبر دادند و اعلام کردند که مشتریان باید برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تا حد امکان کار‌های بانکی خود را به صورت غیرحضوری از طریق اینترنت بانک، همراه بانک و تلفن بانک انجام دهند.

شیوع ویروس کرونا بهانه‌ای شد تا اهمیت دولت الکترونیک بیشتر از قبل دیده شود؛ باشد که در آینده نزدیک شاهد پیشرفت روز افزون دولت الکترونیک در دولت تدبیر و امید باشیم تا در مواقع اضطراری جامعه از هر گونه تشویش اذهان عمومی به دور باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار