طالبی طاهر متخصص عفونی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوال یکی از کاربران مبنی بر اینکه من دستم زیاد عرق میکند و از بچگی همینطور بوده است، آیا این عرق که حاوی نمک است، خودش باعث ضد عفونی میشود؟ اظهار کرد: نمک موجود در عرق نمیتواند باعث ضد عفونی محیط دستها شود و مردم باید بهداشت فردی را برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ به طور دقیقی رعایت کنند.
او افزود: مردم در چنین شرایطی از سفرهای غیر ضروری و رفتن در محیطهای شلوغ جدا پرهیز کنند و با ماندن در خانه یک محیطی امنی را برای خود به همراه داشته باشند.
چنانچه دستان شما یا قسمتهای دیگری از بدنتان مدام عرق میکند و این عرق کردن بهسبب دمای بالای محیط نیست، احتمالا به هیپرهیدروز مبتلا هستید. هیپرهیدروز شرایطی است که فرد بدون دلیل خاصی عرق میکند. تعریق زیاد میتواند لباسهای شما را خیس کند و شما را در موقعیتهای اجتماعی معذب کند. عرق کردن کف دستان یا قسمتهای دیگر از بدنتان میتواند مشکلی طاقتفرسا باشد، اما راههایی هست که بتوان این مشکل را کنترل کرد.
درصورت ابتلا به هیپرهیدروزی، غدد عرق با فعالیت بیشازحد خود برای شما دردسر ایجاد میکنند. این شرایط هیچ ارتباطی با حضور شما در فضاهای بیرونی یا درونی یا سطح فعالیت فیزیکی شما ندارد. مهم نیست که دمای محیط برای شما مناسب باشد یا هیچ فعالیت فیزیکی نداشته باشید، کف دستتان باز هم عرق خواهد کرد.
بعضی از مردم عرق کردن کم کف دست را مشکلی کوچک تلقی میکنند. عرق کردن کف دست همیشه نشانگر مشکلی جدی نیست و ممکن است در برخی خانوادهها شایع باشد، اما عرق کردن زیاد میتواند نشاندهندهی بیماری مزمنی مانند موارد زیر باشد:
اگر عرق کردن کف دست از علائم بیماری مزمنی باشد، ممکن است علائم دیگری را نیز داشته باشید. اگر در کنار عرق کردن کف دست با علائمی همچون احساس سرما، درد قفسه سینه، تهوع، سرگیجه یا تب روبهرو هستید، به پزشک مراجعه کنید. اگر عرق کردن کف دست شما بهمرور شدت مییابد یا زندگی شما را مختل کرده است، به پزشک مراجعه کنید.
اگر عرق کردن کف دست شما در حدی نیست که به پزشک مراجعه کنید، چند راهحل و درمان خانگی میتواند تعریق شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
مواد ضدتعریق معمولا برای تعریق زیربغل استفاده میشوند، اما برای توقف تعریق در دیگر قسمتهای بدن هم میتوانند مؤثر باشد. اگر کف دستهای شما خیلی عرق میکند، کمی از مواد ضدتعریق را به کف دستهای خود بمالید تا خیسی و چسبناکی آن را کاهش دهید. از یک ضدعرق معمولی استفاده کنید و اگر به نتیجهی دلخواهتان نرسیدید، از ضدعرقهای طبی استفاده کنید. اگر در شب مواد ضدتعریق را به کف دستهای خود بمالید، نتیجهی بهتری میگیرید، زیرا دستهای شما زمان بیشتری برای جذب ترکیبات ضدتعریق خواهند داشت. این ترکیبات امواجی به بدن شما ارسال میکنند که از عرق کردن جلوگیری کند. اگر این موارد کارساز نبودند، از پزشک خود بخواهید تا یک ضدعرق طبی برایتان تجویز کند.
جوش شیرین روشی سریع و ارزان برای کاهش عرق کف دست است. بیشتر مردم مقداری جوش شیرین در آشپزخانه یا سرویس بهداشتی خود دارند. احتمالا با تأثیر جوش شیرین در سفید کردن و پاکسازی دندانها آشنا هستید. جوش شیرین میتواند بهعنوان ضدعرق و دئودورانت هم عمل کند. جوش شیرین مادهای قلیایی است، بنابراین عرق کف دست شما را کاهش میدهد و باعث میشود عرق زودتر تبخیر شود. چند قاشق چایخوری جوش شیرین را با آب ترکیب کنید تا خمیر شود. برای پنج دقیقه خمیر را به کف دستان خود بمالید و سپس آن را با آب بشویید.
اگر از هیپرهیدروز رنج میبرید، سرکهی سیب طبیعی میتواند از عرق کردن کف دست شما جلوگیری کند و کف دستتان را خشک نگه دارد. سرکهی سیب میتواند pH بدن را هم تنظیم کند. شبها کف دست خود را به سرکهی سیب آغشته کنید و بگذارید تا صبح بماند. میتوانید روزی دو قاشق غذاخوری سرکهی سیب هم به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر سرکهی سیب را با آب و عسل یا با آبمیوه ترکیب کنید، طعم خیلی بهتری را تجربه خواهید کرد.
اضافه کردن برگهای مریمگلی به رژیم غذایی معمول یا نوشیدن دمنوش مریمگلی میتواند عرق کردن کف دست را بهبود بخشد. شما میتوانید کمی برگ مریمگلی را درون یک پارچه بپیچید و در جیب خود بگذارید. حال وقتی دستتان را در جیبتان میگذارید، این کیسه را بگیرید تا عرق دستتان جذب آن شود. خاصیت جاذب برگهای مریمگلی، چربی اضافهی پوست را حذف و از عرق کردن کف دست شما جلوگیری میکند. برگهای مریمگلی بوی ناشی از عرق کردن کف دست را هم ازبین میبرند. برای آنکه به بهترین نتیجه دست پیدا کنید، یک مشت برگ مریمگلی را در آب بگذارید و سپس دستهایتان را برای ۲۰ دقیقه در این مخلوط قرار دهید. شما میتوانید دمنوش مریمگلی را نیز تهیه کنید و بنوشید. مریمگلی یک گیاه دارویی است، بنابراین قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این گیاه با داروهایی که مصرف میکنید، تداخل دارویی نداشته باشد.
قطعا شما یکی از مواد ذکرشده در بالا را در آشپزخانهتان دارید. اگر عرق کردن کف دست شما با درمانهای خانگی بهبود پیدا نکرد با پزشک مشورت کنید؛ آنها میتوانند راهحلهای جایگزین پیشنهاد دهند.
انتهای پیام/