به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اگر میخواهید آجیل مرغوبی تهیه کنید باید نکاتی را درباره چگونگی تشخیص آجیل خوب بدانید.
سابقه استفاده از آجیل و مغزها به هزاران سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد و هم اکنون همه ما از ماهیت آن شناخت داریم. اما در این مقاله میخواهیم به راههای نگهداری از آجیل، تشخیص آجیل خوب و تهیه آجیل خانگی بپردازیم.
قطعا مصرف مواد مغذی و پرخاصیت برای سلامتی بسیار مفید است که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد. اما نباید فراموش کنیم که تعادل را هم حفظ کنیم، چون زیادهروی در استفاده از آن میتواند به جای بهرهمندی از خواص آن اثر عکس داشته باشد. برخی از خواص آجیل به شرح زیر است:
اما در مقابل، با وجود تمام نکات مثبت ذکر شده، مصرف زیاد آجیلها بنا به دلایل زیر توصیه نمیشود. در صورت رعایت نکردن موارد زیر سلامتی شما با چالش روبرو خواهد بود.
هنگام خرید آجیل به تازگی و اینکه چگونه نگه داری شده و میشود، توجه کنید. بخاطر اینکه نگهداری نامناسب باعث خراب شدن آجیل شده و نگهداری در مکان مرطوب، باعث کپکزدگی آن خواهد شد؛ که در صورت کپکزدگی مغزدانههای آجیل، به سرعت مواد سمی تولید شده و احتمال بروز سرطان کبد را افزایش میدهد. پس توجه داشته باشید آجیل تازه باشد و مرطوب نباشد.
اگر در خرید آجیل به دنبال آجیل بهداشتی هستید، کمی آجیل در مشت خود ریخته و لحظاتی بعد آن را به سرجایش برگردانید. سپس دقت کنید اگر درون دست شما رنگی شده باشد نشان از وجود مواد شیمیایی دارد و رنگ شده است.
قبل از خرید آجیل حتما از آن تست کنید تا از تازگی آن مطمئن شوید. هنگام تهیه دانه های روغنی و آجیل میزان مصرف را تخمین زده و به همان اندازه بخرید، چون آجیل کهنه میشود. از دلایل اصلی این توصیه این است که به دلیل داشتن چربی و روغن زیاد، در طولانی مدت آجیل فاسد میشود.
نگهداری صحیح آجیل نکته مهمی است. عدم نگهداری درست آجیل و مواد مغذی باعث فاسد شدن و کپک زدگی آن میشود. پس از خرید آجیل، بهترین جا برای نگهداری آجیل درون اماکن خنک و یخچال است. آجیل باید در ظروف در بسته مثل زیپ کیپ بگیرد. همچنین اگر آجیلها زیاد است و فعلا مصرف نمیشود میتوان تا ۳ ماه آن را در فریزر نگه داشت.
شما میتوانید انواع مغزها و تخمه ها را به صورت جداگانه و خام تهیه کنید و در خانه بو داده و تفت دهید. میتوانید آنها را در ماهیتابه یا فر قرار داده و با دمای پایین حرارت دهید. هنگام بو دادن، آجیلها را به دقت نگاه کنید و مراقبت کنید تا نسوزند، چون از دست رفته و غیرقابل مصرف می شوند.
بعد از بو دادن در تهیه آجیل خانگی، آن را خیس کنید. چون در فرآیند بو دادن آجیل، کمی از کیفیت آن از بین میرود. پس بهتر است این مواد مغذی را قبل از مصرف کردن خیسانده تا هم نرم شود و هم راحتتر خورده شود. این کار آسیب کمتری به دندان میرساند و هضم راحتتری خواهد داشت.
منبع سایت بدانید
انتهای پیام/ح