به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوراک واویشکا از جمله خوشمزهترین و مشهورترین غذاهای شمالی است. واویشکا غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا میتوانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم ازگوشت مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. اگر هم گیاهخوار هستید واویشکا را با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست کنید.
این روزها که اغلب خانوادهها به خاطر شیوع بیماری کروناویروس کووید ۱۹ در خانه ماندهاند تا زنجیره این شیوع و اپیدمی را بشکنند بهترین فرصت برای امتحان کردن غذاهای دورهمی و ساندویچی ساده و خوشمزه است. ساندویچ پنینی یا به قول ایتالیاییها «پانینی» با ریشه ایتالیایی یک ساندویچ ساده گریل شده یا کبابی است. در رستورانها و مغازههای فست فود معمولا ساندویچ پنینی را با دستگاه پنینیساز تحت فشار و با پرس درست میکنند، اما بدون دستگاه و فر هم میتوانید این ساندویچ ساده و خوشمزه و مقوی را درست کنید. پنینی را با گوشت گوساله به صورت رست بیف یا گوشت مرغ درست میکنند و اضافه کردن قارچ و مخلفات دیگر به آن سلیقهای است.
مواد لازم برای ۶ ساندویچ پنینی
نان باگت متوسط: ۳ عدد
سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
قارچ: ۱۵۰ گرم
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
پنیر گودا: ۶ ورقه
نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر: به مقدار دلخواه
روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سینه مرغ بدون پوست و استخوان و شسته شده را به صورت مکعبی به اندازه حبه قند یا کمی درشتتر خرد کنید. نمک، فلفل، پودر سیر و کمی روغن مایع اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا تکههای مرغ آغشته به ادویهجات و مزهدار شوند. یک تابه گریل یا رژیمی را روی شعله گاز گرم کنید. مرغ مزهدار شده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه خوب تفت بدهید. وقتی رنگ مرغ عوض شد، قارچهای خرد شده را اضافه کنید و باز هم تفت دهید. در این مرحله روی قارچ و مرغ مقداری آویشن بریزید و کمی هم کره اضافه کنید.
وقتی قارچها هم تفت خوردند و آبشان کشیده شد کمی دیگر تفت دهید تا مطمئن شوید گوشت مرغ پخته شده است. هر نان باگت را به دو قسمت تقسیم کنید. داخل نانها را خالی کنید، اما مراقب باشید خیلی توی نان نازک نشود. (برای درست کردن پنینی معمولا از داخل نان باگتها سس مایونز بمالید، مقداری نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن هم روی سس مایونز بپاشید. مقداری پنیر پیتزا روی سس بریزید و نان باگت را با قارچ و مرغ پر کنید. یک ورقه پنیر گودا (سلیقهای و اختیاری است) را هم داخل نان باگت بگذارید.
یک تابه گریل یا رژیمی تمیز را بدون روغن داغ کنید و ساندویچها را کف تابه بچینید. یک ماهیتابه یا قابلمه سنگین را روی ساندویچها بگذارید و تا پرس و فشرده شوند. ۳ دقیقه صبر کنید (شعله گاز ملایم باشد) و سپس ساندویچها را با آرامی برگردانید و دوباره تابه یا قابلمه سنگین را روی ساندویچها بگذارید و ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. ساندویچ پنینی شما آماده است، آن را با سس دلخواه، دورچین سبزیجات مورد علاقه یا سیب زمینی سرو و میل کنید.
نکات و فوت و فنهای ساندویچ پنینی با مرغ یا گوشت
*ساندویچ پنینی با مرغ را به جای سس مایونز با سس پستو هم میتوانید درست کنید که اتفاقا خیلی هم خوشمزه و سالم و مشهور است. طرز تهیه سس پستو را در اینجا بخوانید.
*برای درست کردن ساندویچ پنینی در پنینی ساز یا ساندویچ ساز از نان تست که نان مخصوص پنینی است استفاده میکنند، ولی در ماهیتابه نمیتوان از نان تست استفاده کرد، چون به احتمال زیاد وا میرود و ساندویچ از هم میپاشد.
*برای درست کردن ساندویچ پنینی گوشت یا رست بیف ابتدا گوشت گوساله را بپزید و سپس آن را ریش ریش کنید. سپس با مقداری قارچ و ادویه گفته شده کمی تفت دهید و به همین ترتیب ساندویچ پنینی را درست کنید.
“پیراشکی” یک شیرینی خوشمزه و نام آشنا که طرز تهیه آسان و همچینن با حداقل مواد را دارا میباشد.
مواد لازم برای پیراشکی
آرد ۲ فنجان
شیر گرم ۳/۴ پیمانه
مخمر ۱ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۲ عدد
پودر قند ۲ قاشق غذا خوری
کره ۲ قاشق غذا خوری
اسانس وانیل نصف قاشق چایخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم
روش تهیه پیراشکی ساده
ابتدا در یک کاسه مناسب تخم مرغها را میشکنیم و هم میزنیم سپس شیر گرم و کره را اضافه میکنیم؛ و کمی هم میزنیم. بعد مخمر و نمک را به همراه پودر قند و اسانس را اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا به خوبی مخلوط شوند. در آخر هم کم کم آرد را اضافه کنید و آنقدر ادامه دهید تا مواد خمیری شکل شود.
سپس خمیر آماده شده را روی سطح صاف که کمی آرد پاشی کردیم قرار میدهیم و خمیر را با دست ورز میدهیم بعدداز چند دقیقه ورز دادن خمیر آن را داخل ظرفی که آرد پاشی کردیم قرار میدهیم و سر آن را میپوشانیم و اجازه میدهیم به مدت ۱۵ دقیقه خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود. بعد از ۱۵ دقیقه مجددا کمی آرد روی سطح صاف بپاشید و خمیر را با وردنه صاف کنید تا به ضخامت یک سانتی متر برسد؛ و با قالب گرد پیراشکیها را قالب بزنید. میتوانید وسط بعضی از پیراشکیها را با یک قالب گرد کوچکتر سوراخ کنید. در ظرف مورد نظر روغن بریزید طوری که پیراشکیها داخلش غوطه ور شوند؛ و وقتی روغنها کاملا داغ شدند پیراشکیها را داخل آن بیندازید تا دو طرف آن کاملا سرخ شوند و خمیرها رنگ قهوهای طلایی پیدا کنند.
پیراشکیهای سرخ شده را روی دستمال جذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود؛ و بعد با چیزهای دلخواه سطح آن را تزیین کنید.
دسر تیرامیسو خانگی، در عین سادهبودن، زمانبر است. طرز تهیه این دسر نزدیک به یک ساعت زمان میبرد و البته بهتر است تا یک روز توی یخچال بماند که آماده شود. با این حساب، رسیدن به طعم خوشمزه این دسر به حوصله کافی نیاز دارد. اگر برای غذای روز بعد بهدنبال یک دسر اصیل ایتالیایی بسیار خوشمزه میگردید، بهتر است زودتر دستبهکار شوید. ما طرز تهیه دسر تیرامیسو خانگی را در این مطلب برایتان آوردهایم.
به سراغ تیرامیسو که میروید رژیمتان را فراموش کنید!
این جمله گویای همهچیز است و البته که باید آن را جدی بگیرید. تیرامیسو یکی از پرکالریترین دسرهایی است که میتوانید انتخاب کنید؛ پس اگر رژیم دارید یا باید بیخیال آن شوید یا رژیمتان را فراموش کنید. فرقی هم نمیکند تیرامیسوی شما خانگی باشد یا از بیرون آن را تهیه کردهاید. میزان انرژی هر وعده تیرامیسو برای هر نفر از این قرار است:
میزان کالری: ۱۳۳ کالری
میزان چربی: ۸.۳۰ گرم
پروتئین: ۲ گرم
کروهیدرات: ۱۲.۶
مواد اولیه برای طرز تهیه دسر تیرامیسو خانگی
قهوه: ۱۸۰ میلیلیتر
تخممرغ: ۴ عدد
شکر: نصف فنجان
پودر کاکائو: بهمیزان لازم برای تزئین
شکلات رندهشدهی تیره: ۲۰۰ گرم
بیسکوئیت لیدی فینگر: ۲۰۰ گرم
پنیر ماسکارپونه: ۴۰۰ گرم
طرز تهیه دسر یرامیسو خانگی
۱۸۰ گرم قهوه درست کنید و بگذارید سرد شود؛ قهوهی شما میتواند با پودر قهوهی فوری (نسکافه) درست شود یا بسته به طبع شما، قهوه فرانسه یا اسپرسو باشد.
سفیده و زردهی تخممرغ را جدا کنید.
سفیدهها را هم بزنید که کف کند و سپس آن را کنار بگذارید.
زردهها را در ظرفی جداگانه با شکر هم بزنید که بافت فوممانند پیدا کند.
پنیر ماسکارپونه را زردهی تخممرغ و شکر اضافه کنید و تا زمان یکنواختشدن هم بزنید.
سفیدهی تخممرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
یک لایه بیسکوئیت را با قهوه نمدار کنید و ان را کف ظرفی مستطیلی بچینید.
روی بیسکوئیت را با لایهای از مایهی ماسکارپونه و تخممرغ بپوشانید و سپس شکلات را روی آن رنده کنید.
لایهی بعدی بیسکوئیت را هم نمدار کنید و مرحلهی قبل را برای همین لایه هم تکرار کنید.
بهتعداد دلخواه میتوانید لایهها را بههمین روش اضافه کنید.
روی لایهی آخر را با پودر کاکائو تزئین کنید.
دسر را دستکم برای مدت یک شب در یخچال نگه دارید که استراحت کند و جا بیفتد.
مواد لازم برای طرز تهیه دسر تیرامیسو با کیک
برای طرز تهیه دسر تیرامیسو با کیک کافی است فقط کیک را جایگزین بیسکوئیت لیندی فینگر کنید. با تکرار همان مراحل قبل شما به همان مراحل را تکرار کنید. پس از گذشت یک روز شما یک دسر تیرامیسو با کیک خواهید داشت.
طرز تهیه دسر تیرامیسو بدون تخم مرغ
شما میتوانید دسر تیرامیسو را بدون استفاده از تخممرغ هم تهیه کنید. برای طرز تهیه دسر تیرامیسو بدون تخم مرغ به این مواد اولیه نیاز دارید:
بیسکوئیت لیندی فینگر: ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
پنیر خامهای بدون نمک: ۵۰ گرم
پودر قند: ۳ قاشق چایخوری
وانیل: یکهشتم قاشق چایخوری
شکلات رندهشده: ۲۰۰ گرم
مراحل تهیه دسر تیرامیسو بدون تخم مرغ
قهوه را دم کنید و بگذارید سرد شود.
پودر قند و وانیل را مخلوط کنید.
خامه و پودر قند را مخلوط کنید. برای نیمساعت آن را داخل فریزر بگذارید و سپس با همزن مخلوط کنید.
پنیر خامهای و پودر قند و وانیل را با همزن مخلوط کنید و سپس خامه را به آن اضافه کنید.
بیسکوئیتها را با قهوه نمدار کنید و کف ظرفی مستطیلی قرار دهید.
روی بیسکوئیت یک لایه خامه و پنیر مخلوطشده اضافه کنید و سپس شکلات رندهشده را روی آن بریزید.
یک لایه بیسکوئیت دیگر را نمدار کنید و مرحلهی قبلی را تکرار کنید.
روی لایهی آخر را با پودر قهوه تزئین کنید.
اجازه دهید دستکم برای یک شب در یخچال بماند که جا بیفتد.
منابع: مجله کوروش، نمناک، اسنپ فود
انتهای پیام/