به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در نشست مشترک با روسای دانشگاه علوم پزشکی و فرماندهان بسیج درباره آخرین وضعیت اجرای طرح ملی مبارزه با کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، ضمن قدردانی از صدا و سیما و کادر بهداشتی و درمانی در خط مقدم مقابله با کرونا اظهار کرد: بسیج ملی مبارزه با کرونا با همکاری بسیج و وزارت بهداشت و سازمان های مردم نهاد و نظام پزشکی و پرستاری در حال برگزاری است و ما با بستر پرونده الکترونیک و ارتباط با خانواده ها با بیماریابی را انجام می دهیم .
او با اشاره به حضور هیئت اعزامی ۱۲ نفره سازمان جهانی بهداشت به ایران و استقبال آنها از بسیج ملی مقابله با کرونا در ایران، گفت:این طرح را به نمایندگان سازمان جهانی بهداشت ارائه کردیم و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که در صورت موفقیت بسیج ملی کرونا می توانند از آن به عنوان یک الگوی جهانی استفاده کنند.
نمکی گفت: آنها اصرار داشتند که اگر بتوانیم بیماران را در مراحل اولیه گرفتاری تشخیص دهیم و از چرخش آنها در جامعه پیشگیری و افراد مرتبط با آنها را شناسایی و ایزوله کنیم و آموزشهای لازم را ارائه دهیم، زنجیره انتقال بیماری را قطع را قطع کرده ایم.
وزیر بهداشت با اشاره به افزایش تعداد آزمایشگاه های تشخیص کرونا گفت: تعداد آزمایشگاهها را از ۳ به ۵۰ رساندیم و هفته آینده بخش خصوصی مورد وثوقمان نیز به این چرخه خواهند پیوست تا به این ترتیب افراد در مرحله اول بیماری تشخیص داده و ایزوله شوند وبتوانیم از آلودگی سایرین جلوگیری کنیم و تعداد آزمایشگاهها را به ۷۰ مورد خواهیم رساند.
نمکی گفت: در روزهای نخست به دلیل هجمه ها در فضای مجازی و وحشت مردم شاهد افزایش موارد مراجعه به بیمارستانها بودیم و با اجرای کامل بسیج ملی مقابله با کرونا، ورود و خروج افراد مشکوک و آلوده را جداسازی و با مسیر خاصی که تعریف کردیم این افراد با یکدیگر هیچ اختلاطی نخواهند داشت و بار مراجعه به بیمارستانها کم خواهد شد و با شناسایی موارد آلوده موج ابتلا را کنترل خواهیم کرد.
نمکی ادامه داد: برهمین اساس این طرح در استانهای گیلان، قم و نقاط دیگری که شروع شد، این طرح در چهار استان کشور آغاز شد و نتایج مطلوبی در این چند روز گرفتیم و قرار بود پس از ارزیابی نتایج، به کل کشور تعمیم یابد.
او افزود: در چند روز گذشته موج ورودی بیماری نسبت به خروج آن منفی شده است و اکنون در گیلان و قم به نقطهای رسیدهایم که امواج طوفانی بیماری را نداریم و همکاران ما در این دو سه روز به آرامش نسبی بعد از آن طوفان رسیدند.
نمکی با اشاره به غربالگری ۳.۵ میلیون نفر در بسیج ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در ۲ روز گذشته این تعداد را ارزیابی و ۱۲۰۰ نفر مشکوک را شناسایی کردیم و ۲۰۰ نفر بستری و ۲۷۰۰ نفر در ارتباط با مبتلایان ایزوله شدند و تحت مراقبت قرار گرفتند، بنابراین در ۴۸ ساعت گذشته توانستیم افراد پرخطر را شناسایی و از چرخش آنها جلوگیری کنیم.
وزیر بهداشت گفت: امروز با استانداران نشستی داشتیم و سعی کردیم با ویدئو کنفرانس با همکارانمان در بسیج ارتباط داشتیم و معاون بهداشت وزارت بهداشت اخبار پیشرفت طرح بسیج ملی مقابله با کرونا را به اطلاع مردم خواهند رساند و خواهشمندیم تا صدا و سیمای استانها با ما همکاری کنند.
نمکی اظهار کرد: آنچه که ما را گرفتار می کند و این طرح را تحت الشعاع قرار می دهد، این است که مردم در خانه نمی مانند، ما بارها گفتهایم، هیچ پروژه اپیدمیلوژیکی موفق نیست مگر اینکه قرنطینه خانگی را با کمک مردم بتوانیم ترویج دهیم، ماندن در خانه بزرگترین کمک به ما در کنترل بیماری بوده و در کشورهایی مانند ایتالیا و اروپا خیابان ها خلوت است و مردم به حرف دولت ها گوش می دهند، گرچه جرائمی هم در نظر گرفته اند، ما اعتقاد داریم اگر بیش از ۳ تا ۵ درصد جمعیت کشور به هشدارها توجه نکنند و قانون گریزی کنند، برخورد پلیسی و قانونی ممکن نخواهد بود.
او اظهار کرد: مردم به سفر می روند و ما را گرفتار می کنند و ما در بسیج ملی مبارزه با کرونا وقتی شماری را شناسایی کردیم، با ورود جمعیت جدید همه برنامه های ما به هم می ریزد و موارد جدیدی شناسایی می شوند که از محدوده های جغرافیایی دیگری می آیند و کد ملی پرونده الکترونیک آنها در جایی دیگر است و این کار را برای ما سخت می کنند.
نمکی ضمن گله مندی بسیار شدید از کسانی که همچنان تردد شهری و بین شهری دارند، گفت: این افراد نه تنها نفس کادر بهداشتی و درمانی را گرفته اند، بلکه و خودشان را هم به زحمت می اندازند، امسال سازمان جهانی بهداشت پاندمی اعلام کرد و شاید به ندرت و یک بار در قرن اعلام پاندمی شود، در چنین شرایط سخت مردم همکاری نمی کنند، بسیاری عادی در سطح شهر رفت و آمد می کنند و مراکز خرید پر از ازدحام است و شاهد ترافیک سنگین در سطح شهر هستیم،
وزیر بهداشت ادامه داد: باید توجه داشت که امسال سال استثنایی بوده و بسیار قبیح است که جنب و جوش در شهرهای ایران با این قدمت تاریخی و فرهنگی با کشوری که سال ها از نظر فرهنگی از ایران عقب تر است، مقایسه شود، در این کشورها مردم همه در خانه ها مانده اند و تنها با ضرورت و در موارد بسیار خاص از منزل خارج می شوند و خیابان ها و مراکز خرید در این کشورها خالی از جمعیت است و کسی به سفر نمی رود اما مردم در ایران هر جایی می خواهند می روند و سفر می کنند.
نمکی گفت: بارها گفته ایم از حضور در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه خودداری کنند، ما از کودکی یاد گرفته ایم که بعد از نماز از دور به ائمه چون امام رضا علیه السلام سلام کنیم و این بزرگواران هم به تجمع و حضور مردم که موجب آلودگی و بیماری دیگران می شود، راضی نیستند، مراسم های عروسی و عزا و تجمع ها باید محدود لغو شود، اگر مردم میخواهند سین سلامت را به هفت سین خود اضافه کنند، باید نکات را رعایت کنند.
وزیر بهداشت اظهار کرد: ما در ستاد ملی مقابله با کرونا شنبه تصویب خواهیم کرد که در خروجی شهرها اکیپ بگذاریم و جرائم سنگین را برای افراد مشکوک و آلوده اعمال کنیم و این افراد را به مناطق در نظر گرفته شده منتقل کنیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا خدمات حضوری بسیاری از دستگاهها مثل حضور در دفاتر پلیس +10 و طرح ملی مسکن همچنان ادامه دارد، بیان کرد: ما به همه دستگاهها ابلاغ کردیم که خدمات حضوری را حذف و آنها را غیر حضوری کنند و در جلسه شنبه و دوشنبه با حضور رئيس جمهور موارد بازنگری و راهکارها ارائه می شود و دستورات را ابلاغ خواهیم کرد تا این موارد به صفر برسد.
انتهای پیام/
میدونید یعنی چی
من خودم راننده اسنپ هستم چون ناراحتی قلبی داشتم ترسیدم کار کنم چند روز خونه موندم دیدم دیگه از عهده خرج خونه بر نمیام مجبور شدم بیام شهرستان سر بار پدر مادرم بشم با خانواده
تو که واسه من و امثال من هیچ کاری نکردی و نمی کنی نگو خونه بمون اگه خونه بمونم از کجا بخورم
شرم باد
ازبوشهر سجادیان
مردم متاسفانه به خودی خود رعایت نمی کنند.
بحث جون هست ... رعایت نکنن میمیرن
معاف بشی
همین حرفا رو میزنن دیگه از فردا با تهرانیا صف میکشن بیان گیلان ای خدا-_-
خواستار ممنوعیت رفت و آمد ها در سطح شهرستان های استان هستیم ، انوکه در شهر میبینیم نشان از عدم درک مردم ومستفرین داره ، مازندران را دریابید
وضع مازندران بهتر بود قبلا اما به لطف مهمونای ناخونده الان مازندران وضعش بد تر از ماس(گیلان)
شما خودتون دست بکار شین جلو این مسافرای... رو بگیرین
اما اگر دولت تصویب کنه که ممنوعیت آمد وشدبرقرار بشه ،مازندران میتونه مدیریت کنه ،با وجود دوتا دانشگاه علوم پزشکی سراسری و حتی دانشگاه علوم پزشکی آزاد، وضعیت این طوریه . خدا به خیربگذرونه
چقدرم درگیر جزئیات هستید فکر کنید آمار دقیق گرفتید مثلا چی میشه؟
شما ها فقط بهداشت رو رعایت کنید بلکه این بیماری تموم بشه
اصل مطلب رو ول کردید هی میگید آمار آمار
یعنی عقل وزیر به اندازه شما یکی نمیکشه؟
واقعا چیشد که درک و فهم جامعه اینقد پایین اومد
لطف کنید در خانه بمانید و مسافرت نکنید .