روز‌های در خانه ماندن، می‌تواند دشواری‌های زیادی را به دنبال داشته باشد. بخشی از این دشواری‌ها متوجه رابطه همسران است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نرگس عزیزی کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: روز‌های در خانه ماندن، می‌تواند دشواری‌های زیادی را به دنبال داشته باشد. بخشی از این دشواری‌ها متوجه رابطه همسران است. موضوعی که تجربه چین نشان داده است، می‌تواند بسیار جدی باشد.
 
او ادامه داد: این روز‌ها گزارش‌هایی از چین منتشر شده است که نشان می‌دهد در مناطقی که کرونا شیوع داشته است، بعد از پایان قرنطینه، درخواست همسران برای طلاق افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.
 
کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: هر چند بخشی از این افزایش به واسطه نبود امکان جدایی در روز‌های قرنطینه بوده است، اما بخش دیگری از ماجرا می‌تواند به واسطه تجربه دشوار قرنطینه خانگی باشد. تجربه‌ای که می‌تواند عوارضی جدی بر رابطه همسران داشته باشد.
 
اما اگر بخواهیم در این روز‌های در خانه ماندن از این عوارض پیشگیری کنیم، باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟


در این روزها کمی بخشنده تر باشید


عزیزی افزود: این روز‌ها به واسطه فشاری که هر کدام از ما احساس می‌کنیم، بیشتر احتمال دارد هیجانات ناخوشایند مانند عصبانیت و غم سراغ ما بیاید.
 
او ادامه داد: هر چند بروز عصبانیت به شکلی که باعث آسیب به دیگران شود، در هر حالی اشتباه است، اما این روز‌ها اگر همسرتان جایی واکنشی تند نشان داد، سعی کنید کمی بخشنده‌تر از روز‌های قبل باشید و با یادآوری این که همه ما تحت فشار زیادی هستیم، مانع از تداوم دلخوری شوید.


توقعات بی جا ممنوع

 
کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: درست است که این روز‌ها اغلب ما زمان بیشتری را با همسرمان صرف می‌کنیم، اما این به معنای آن نیست که همسرمان در قبال ما، احساسات، نیاز‌ها و درخواست‌های ما خیلی بیشتر از قبل  مسئولیت دارد.
 
عزیزی افزود: البته که این روز‌ها به همه همسران توصیه می‌شود که هوای یکدیگر را داشته باشند و حمایت عاطفی در این روز‌ها را فراموش نکنند، اما یادتان باشد همسر شما قرار نیست تمامی نیاز‌های عاطفی شما را برآورده سازد.
 
او تصریح کرد: بخشی از نیاز‌های عاطفی شما این روز‌ها به واسطه نبود رفت‌ و‌ آمد با دوستان یا اقوام، پاسخی دریافت نخواهند کرد و هر چقدر هم همسرتان تلاش کند، نمی‌تواند به تمامی نیاز‌های عاطفی شما، پاسخ مناسبی دهد.
 
کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: پس در عوض دلخوری و عصبانیت، تلاش کنید راه‌های دیگری را برای حل این موضوع پیدا کنید. تماس منظم تلفنی با افرادی که دوست‌شان دارید، می‌تواند تا حدی فشار را از روی دوش همسرتان کم کند.
 
عزیزی افزود: تهیه فهرستی از فعالیت‌های آرامش‌بخش و مورد علاقه خود را هم فراموش نکنید. انجام کار‌های مورد علاقه تا حد امکان، می‌تواند توقع شما از همراهی همسر را هم تاحدی تعدیل کند.
 

زمان خاصی را تنها سپری کنید


کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: اگر قرار باشد شما و همسرتان زمان زیادی را در خانه صرف کنید و اصرار داشته باشید که تمام این زمان را به فعالیت‌های دونفره اختصاص دهید، مطمئن باشید که بعد از مدتی سر و کله دلخوری پیدا خواهد شد.
 
عزیزی افزود: برای جلوگیری از این موضوع، در کنار فعالیت‌های دونفره مانند تماشای فیلم مورد علاقه، حتما زمان‌هایی را به فعالیت‌های دلخواه شخصی خود اختصاص دهید و برای همسرتان هم چنین موقعیتی را فراهم کنید.


تقسیم مسئولیت در خانواده، فرسایش روانی را کم می کند

 
او تصریح کرد: افرادی که این روز‌ها سر کار نرفته و ناچار به ماندن در خانه شده‌اند، تا حدی بیشتر از قبل می‌توانند استراحت کنند؛ اما این وضعیت در مورد بیشتر مادران نه تنها صدق نمی‌کند که با تعطیل شدن مدارس، کار‌های خانه افزایش زیادی پیدا کرده است.
 
کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت ادامه یافتن این وضعیت و انجام کار‌های بیشتر از حد معمول، می‌تواند باعث فرسایش روانی شود، برای جلوگیری از این مسئله، لازم است این روز‌ها پدران بیشتر از قبل در کار‌های مربوط به فرزندان مشارکت داشته باشند.


در  بیان احساسات دست و دلباز باشید

 
عزیزی افزود: اگر موضوعی بین شما و همسرتان باعث کدورت شده است، سعی کنید برای بیان آن راهی مناسب پیدا کنید. به عنوان مثال شاید به این نتیجه برسید که گفت و گو در این باره به دلیل کاهش آستانه تحمل هر دو نفر شما، روش مناسبی برای این روز‌ها نیست؛ اما در عوض نوشتن یک نامه در این زمینه کمک‌کننده است.
 
او ادامه داد: البته تصور نکنید که این فقط هیجانات ناخوشایند شماست که برای بیان‌شان نیاز به روش‌های جدید در این روز‌ها دارید. برای هیجانات خوشایند خود هم بهتر است این روز‌ها از روش‌های متنوع استفاده کنید. به عنوان مثال یک روز برای همسرتان کارتی درست کنید تا از او تشکر کنید، برای او پیام صوتی متفاوتی بفرستید یا حتی ویدئویی کوتاه درست کنید. توجه به هیجانات خوشایند و صرف وقت برای آن‌ها، هم به بهبود روحیه شما کمک می‌کند و هم رابطه شما را تقویت خواهد کرد.
 
منبع:خراسان

انتهای پیام//ف.س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
شما توقرنطینه حس گرسنگی روتجربه نکردید وفشاری ک به خونوادهها میاد وگرنه اینقدرازاین حرفها راحت نمیزدیدوهمه چیزرواسون وساده نمیگرفتید!!!