به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ سید سعید شعبانیان معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع درباره اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای مقابله با کرونا، گفت: با اعلام شیوع ویروس کرونا در سطح دنیا و کشور ما، وزارت دفاع اقدامات گستردهای را در این راستا انجام داده است. وزارت دفاع از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا در چین مطالعاتی را انجام داده و بر اساس آن پیش بینیهای لازم صورت گرفته است.
او افزود: تولید مواد ضدعفونی کننده برای شستشوی دست و ضدعفونی کردن سطوح تهیه و طراحی ماسکهای بهداشتی N ۷۵۰ و شش لایه که معروف به N ۹۵ است که قابل شستشو است و از کربن اکتیو ساخته شده در دستور کار قرار دارد.
معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع اظهار داشت: ظرفیت تولید روزانه ۱۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده و بیش از ۳۰ هزار قطعه ماسک N ۹۵ در حال حاضر وجود دارد و تا به امروز بیش از یک میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده تحویل وزارت بهداشت و درمان شده و علاوه بر آن ۲۸۰ هزار قطعه ماسک به این وزارتخانه داده شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
امیر شعبانیان در خصوص تولید کیتهای تشخیص ویروس کرونا در وزارت دفاع، گفت: با توجه به مطالعات قبلی که در سنوات گذشته در وزارت دفاع داشتیم، کیتهایی برای تشخیص این بیماری در وزارت دفاع تولید شد. این کیتها با استفاده از سرریز دانش دفاعی ساخته شده و توسط وزارت بهداشت، انستیتو پاستور و دانشگاه علوم پزشکی تست و پروتکلهای لازم را گذرانده اند و با موفقیت در حال حاضر در سطح بیمارستانهای نیروهای مسلح و تعدادی دیگر از بیمارستانها در حال استفاده است.
او افزود: وزارت دفاع برای مقابله با اقدامات بیوتروریستی و بیولوژیکی دشمن، فعالیتهایی را در دست اقدام و بهره برداری داشته است.
معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع بیان کرد: همچنین ما توانستیم لباسهای فشار مثبت را برای انتقال و نگهداری بیماران و همچنین لباسهای فشار منفی را برای کادر درمانی اعم از پرستاران و پزشکان فراهم کنیم.
امیر شعبانیان با اشاره به اقدامات حمایتی سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور، افزود: ما اقدامات گستردهای در زمینه جامعه هدف خودمان که بازنشستگان و شاغلان نیروهای مسلح هستند، انجام دادیم و تمام اقداماتمان معطوف به این هدف بود که از مراجعات این افراد به مراکز درمانی و مراکز مختلف سازمان تأمین خدمات درمانی کشور جلوگیری شود و در همین راستا، مهلت انقضای دفترچههای بیمه را تا پایان خرداد به تعویق انداختیم.
او با اشاره به اینکه مردم میتوانند از طریق فروشگاههای اتکا، اقلام ضروری خود را تهیه کنند، تصریح کرد: ما در حال حاضر با ۵۰۰ فروشگاه در سطح کشور آماده خدمت رسانی به جامعه هدف خودمان و همچنین در عرصه ملی به همه مردم برای تأمین مایحتاج ضروری شان را داریم.
معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع تاکید کرد: وزارت دفاع با برخورداری از دانشمندان بسیار پرتلاش و جهادگر در زمینههای مختلف تلاشهای گستردهای در زمینه تولید کیتهای تشخیصی بیماریها از گذشته تا به امروز انجام داده است و به همین دلیل در شرایط فعلی با تغییر رویکردها توانست به سرعت کیتهای تشخیص کرونا را تولید کنیم.
امیر شعبانیان با اشاره به تولید دوربینهای حرارت سنج برای مراکز عمومی و فرودگاهها توسط وزارت دفاع، گفت: صنعت دفاعی یکسری نیازمندیهایی که برای دفاع و جنگ مورد نیاز نیروهای مسلح است را تولید و وظیفه پشتیبانی از نیروهای مسلح را بر عهده دارد.
او اظهار کرد: بعد از اینکه نیاز به دوربینهای حرارت سنج احساس شد با تغییر کاربری دوربینهای حرارتی که کاربرد نظامی دارند از آنها برای غربالگری بیماران کرونایی و افرادی که تب بالا دارند استفاده شد. این دوربینها در حال حاضر در فرودگاه حضرت امام (ره) و بسیاری دیگر از فرودگاهها و اماکن خاص در حال استفاده است.
انتهای پیام/