به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا برای شستشوی پتو همه به خشکشویی مراجعه میکنند، اما برای شستشوی پتوی برقی این راه عملی نیست. هر چند این کار کمی پیچیدگی داره، ولی ما آسانترین روش را برای شما پیدا کرده ایم.
پتوهای برقی از انواع پتوهای مدرن طبی هستند که خوشبختانه میتوان آنها را با استفاده از ماشین لباسشوییهای معمولی و خانگی شسته و خشک کرد. کما اینکه قبل از اولین استفاده نیز باید یکبار در ماشین لباسشویی شسته شوند. برای آشنایی با این کار در ادامه با ما همراه باشید.
اصول شستن پتوهای برقی
۱- پتو را خاموش کرده و سیم برق را جدا کنید. سیم برق پتو هرگز نباید با آب تماس پیدا کند. قبل از تمیز کردن پتو آن را چک کرده تا همهی المنتهای گرمایشی داخل پتو به حالت طبیعی مثل روز اول سر جای خود قرار داشته باشند.
نحوهی تمیز کردن تشک تخت فقط با جوش شیرین
اگر برای سیمهای المنتهای گرمایشی مشکلی پیش آمده باشد و آسیب دیده باشند، دیگر نمیتوانید از پتو استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر پتوی شما از انواع قدیمی است که سیم برق آن جدا نمیشود، پتو را به هیچ عنوان با ماشین لباسشویی نشویید و تنها با دست و با دقت که سیم در آب فرو نرود پتو را تمیز کنید.
۲- لیبل یا اتیکت دستورالعمل شستشوی پتو برقی یا دفترچهی راهنمای آن را چک کنید. دستورالعمل شستشو روی لیبل محصول کاملاً مشخص است. معمولاً برای اکثر پتوهای برقی توصیه میشود ابتدا پتو خیسانده شود.
اصول شستن پتوهای برقی
سپس در چرخهی بسیار ملایم لباسشویی به مدت بسیار کوتاه شسته شده و آبکشی شود. برای خشک کردن نیز ممکن است استفاده از یک چرخهی خشک کن کوتاه توصیه شده باشد.
۳- پتو را در آب بخیسانید. اگر در موارد گفته شده روی اتیکت پتو، توصیه شده بود که پتو را به مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه در آب سرد یا آب گرم بخیسانید، حتما طبق دستور عمل کنید. در صورتی که دستورالعملی در دفترچهی پتو نیافتید، به مدت ۱۵ دقیقه آن را در آب سرد بخیسانید.
۴- با چرخهی کوتاه و ملایم ماشین لباسشویی (که معمولاً با عنوان ظریف “delicate” یا ملایم “gentle” در ماشین لباسشویی نام گذاری شده است) برای چند دقیقهی کوتاه پتو را بشویید. به مقدار بسیار کم از شویندهای ملایم استفاده کنید.
هرگز از وایتکس، سفید کنندهها و مواد شیمیایی این چنینی برای شستشوی پتوهای برقی استفاده نکنید.
۵- آبکشی پتو باید تنها یک دقیقه با آب ولرم یا سرد باشد.
۶- در صورتی که به هر دلیلی مثلاً قدیمی بودن مدل پتو قصد داشتید آن را با دست بشویید، دقت داشته باشید که المنتهای گرمایشی داخل پتو تا جای ممکن از جای خود تکان نخورند؛ بنابراین پتو را به همراه شویندهای ملایم در لگنی با آب سرد غوطه ور کنید و آن را ۱ تا ۲ دقیقه در آب زیر و رو کرده و بچرخانید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه خیس بخورد؛ سپس آب صابونی آن را گرفته و با آب سرد آبکشی کنید.
طرز خشک کردن پتوهای برقی
۱- طبق دستور پتو را خشک کنید. با اینکه توصیه میشود پتو در هوای آزاد خشک شود، ولی در صورتی که روی لیبل پتو اجازهی استفاده از خشک کن جهت خشک کردن پتو داده شده بود، طبق دستور با همان میزان دما و چرخهی توصیه شده پتو را با خشک کن لباسشویی خشک کنید.
تنها نکتهای که باید دقت داشته باشید، این است که خشک کن باید به اندازهای برای پتو بزرگ باشد که پتو بتواند آزادانه در آن غلت بخورد؛ در غیر این صورت حتماً اجازه دهید پتو در دمای آزاد روی بند رخت خشک شود.
نکات مهم جهت مراقبت، نگهداری و افزایش عمر و ماندگاری پتوی برقی
۱- هرگز برای تمیز کردن پتوی برقی از روش خشکشویی استفاده نکنید. مواد شیمیایی مورد استفاده در این روش باعث آسیب به روکش عایق المنتهای گرمایشی پتو میشود.
۲- هرگز پتو را اتو نکنید، زیرا همان آسیب مورد قبل را ایجاد خواهد کرد.
۳- بعد از شستشوی پتوهای برقی حتماً سیمهای آن را چک کنید.
اگر هر یک از سیمها جا به جا شده یا آسیب دیده اند، دیگر از پتو استفاده نکنید. با نگه داشتن پتو جلوی منبع نور روشن میتوانید اطمینان حاصل کنید که سیمها همه سر جای خود قرار دارند. همه سیمها باید به طور مساوی از هم فاصله داشته و هرگز با هم همپوشانی نداشته باشند.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/