پریسا ارجمندی روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت کودکان در ایام نوروز، اظهار کرد: برای گذران اوقات فراغت در تعطیلات نوروزی و تعامل مثبت والدین و کودکان باید برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: در این برنامهریزی باید والدین وقت مشخصی را به انجام فعالیتهای مورد علاقه فرزندانشان اختصاص دهند و با آنها همراهی کنند و در عین حال برای بهبود ارتباط خود تلاش کنند.
ارجمندی با بیان اینکه برای رسیدن به این مقصود ۴ مرحله وجود دارد، گفت: در مرحله اول باید فهرستی از کارهای مورد علاقه خود که میتوانید به همراه فرزندتان انجام دهید و وقت کمی میگیرد را تهیه کنید و در این فهرست نظر فرزندتان را اعمال کنید.
این روانشناس گفت: در مرحله دوم، باید با کودک خود قول و قرار بگذارید و وقت مشخصی را برای انجام یک یا چند مورد از این فعالیتها در طول هفته در نظر بگیرید و حال اگر اتفاقی افتاد و این کار انجام نشد، دوباره برنامه ریزی کنید.
وی افزود: در مرحله سوم، رفتارهای انضباطی خود را در جریان فعالیتها تغییر دهید، اجازه بدهید کودک کارها را هدایت کند و شما نیز مسئولانه رفتار کنید. در حین انجام بازی یا فعالیت مشترک ۳ کار از جمله تشویقهای کلامی، توصیف کردن، لمس کردن را باید انجام دهید، اما لازم است بدانید که در طول بازی والدین نباید کارهایی مانند سؤال کردن و انتقاد را انجام دهند. به عنوان مثال؛ چرا توپ را پرت کردی؟ و یا کارت اصلا درست نبود.
ارجمندی با اشاره به اینکه در مرحله چهارم اثر فعالیتهای کودکان را ارزیابی کنید، گفت: پس از هر فعالیت بهتر است با فرزندتان در مورد تجربه و احساسی که در طول بازی داشتید، صحبت کنید و به دقت به حرفهایش گوش کنید و بازخورد مثبت دهید و برای گفتوگو با او زمان اختصاص دهید و توجه به رفتارهای مثبت کودک را فراموش نکنید.
انتهای پیام/