جمشید مغازهای رئیس انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات در گفت و گو باخبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از رکود حاکم بر بازار شکلات در ایامپایانی سال خبر داد و گفت: تولید بسیاری از کارخانهها به سبب عدم دسترسی به مواد اولیه کاهش یافته است.
وی افزود: گسترش ویروس کرونا در کنار کمبود مواد اولیه همچون شکر و روغن مزید بر علت شد تا بازار شکلات رونق سالهای گذشته را نداشته باشد.
مغازهای ادامه داد: علی رغم نامه نگاریهای متعدد مبنی بر کمبود شکر کارخانههای تولیدی، هنوز به نتیجهای نرسیده ایم، این در حالی است که ماده اولیه کارخانههای تولیدی شکر است و تهیه آن از بازار آزاد برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه نیست.
رئیس انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات با اشاره به اینکه قیمت شکلات در ماههای اخیر نوسانی نداشته است، بیان کرد: با وجود آنکه شکلات جز کالاهای لوکس سبد خانوار به شمار میرود، تنها ۲۰ درصد در ابتدای سال افزایش داشته است و علی رغم افزایش هزینههای تولید دیگر قیمت آن به سبب کاهش قدرت خرید خانوار تغییری نداشته است و هیچ یک از کارخانههای تولیدی برنامهای برای افزایش قیمت ندارند.
وی درباره آخرین وضعیت صادرات شکلات بیان کرد: گمرک آمار قطعی در خصوص صادرات ۶ ماهه دوم سال اعلام نکرده و بنابر آمار ۶ ماهه نخست سال صادرات شیرینی و شکلات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد رشد داشته است.
به گفته مغازه ای، در حال حاضر با گسترش ویروس کرونا اکثر مرزهی کشور ا بسته است یا به خاطر ترافیک شدید به صورت نیمه وقت کار میکنند که با این وجود صادرات چندانی نداریم.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با گسترش ویروس کرونا و نبود مواد اولیه پیش بینی میشود که امسال فروش شکلات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.
انتهای پیام/