به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید ظهرابی در بازدید میدانی از ارتفاعات شمال غرب شیراز که با حضور معاونان دادستان و برخی سمنهای زیست محیطی شیراز و فارس انجام شد، گفت: غرب شیراز بالادست حوضه آبخیز مهارلو، تامین کننده منابع آب باغات قصردشت، کریدور تامین هوای پاک شیراز و ذخیره گاهی بزرگ از بادام کوهی و دیگر گونه های گیاهی و جانوری است.
او تاکید کرد: هجوم زمین خواران، معدن کاران و توسعه گران ناآگاه به این منطقه داد دوست داران طبیعت را در آورده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس افزود: متاسفانه مجوز دهها معدن در این طبیعت بکر صادر شده و معادن شن و ماسه موجود گودالهایی به عمق پنجاه متر حفر و آبرفتهای دانه درشت که به مانند اسفنج روانابها را جذب کرده و به سفرههای زیر زمینی منتقل میکنند، به تاراج بردهاند.
ظهرابی اضافه کرد: همه تلاشها معطوف بر این است که این اکوسیستم طبیعی کارکرد خود را داشته باشد و استعلام از مراجع ذیربط برای تبدیل غرب شیراز به منطقه حفاظت شده انجام شده است و بخشی از غرب شیراز با ارائه راهکارهایی از جمله محدودیت فعالیتهای معدنکاری در منطقه و پیگیری ارتقاء سطح منطقه با همکاری دستگاههای مربوطه به منطقه حفاظت شده تبدیل خواهد شد.
او در خصوص نظارت بر معاون شن و ماسه با اولویت انتقال به شرق شیراز افزود: برای کاهش آلودگی این معادن هم تلاشهای گسترده انجام گرفته، کارشناسان به طور مستمر از این معادن بازدید دارند و اقدامات موثری در برای اخطار و تعطیلی معادنی که آلودگی بیشتری دارند انجام شده است.برخورد قضایی با برخی از واحدهای سنگ شکن و معادن متخلف هم انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با انتقاد از توسعه فعالیتهای شهری در کوهستانهای اطراف شیراز گفت: کوهستانهای شهری کارکردهای متنوعی از جمله حفظ و ذخیره منابع آبی، حفظ تنوع زیستی و ایجاد میکرو کلیما و تامین هوای پاک و ارزشهای فرهنگی و تاریخی و گردشگری قابل توجهی دارند و به همین دلیل هم یکی از شاخصهای بینالمللی توسعه پایدار ، حفاظت از کوهستانهاست.
ظهرابی گفت: متاسفانه در اکثر کلان شهرهای کشور کوهستانها مورد دست اندازی قرار گرفته و پوشش گیاهی تخریب شده و به جای آن گونههای غیر بومی کشت و با صرف هزینههای قابل توجهی آبیاری کود دهی و سم پاشی میشوند، به عنوان نمونه در همین شهر شیراز درخت بومی و زیبای بادم کوهی را حذف کرده به جایش کاج میکارند.
او با اشاره به توسعه آپارتمان سازی در دامنه کوه دراک گفت: این نوع بارگذاریها بر کوه دراک که منبع طبیعی تامین بخشی آب شرب با کیفیت برای شیراز است، بر خلاف اصول اولیه آمایش سرزمین بوده و نمودی از توسعه نا پایدار و فله ای به شمار میرود و قطعا متولیان این اقدامات باید پاسخگوی نسلهای آتی باشند.
انتهای پیام/