به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دومای دولتی روسیه هفته گذشته، قانون اساسی این کشور را طوری تغییر داد که به ولادیمیر پوتین امکان میدهد، برای دوره جدید ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ نیز نامزد شود.
دوره ریاست جمهوری پوتین ۶۷ ساله در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و بر اساس قانون اساسی روسیه وی نمیتوانست نامزد ریاست جمهوری شود، اما تغییری که در این قانون اعمال شد، اکنون این امکان فراهم میشود که از سال ۲۰۲۴، دو دوره دیگر نفر اول روسیه باشد.
ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۱۲، پس از چهار سال دوره ریاست جمهوریِ همراه همیشگی خود دمیتری مددیوف، دوباره به صندلی حکومت برگشت.
آن زمان این بحث داغ بود که پوتین تا چه زمانی در این کرسی خواهد ماند؟ آیا تا سال ۲۰۱۸ یا احتمالا تا سال ۲۰۲۴، وقتی که با مانعی به نام قانون اساسی و محدودیت دو دوره پی در پی روبرو میشود؟ آیا او مانند بوریس یلتسین رئیس جمهوری پیشین رفتار خواهد کرد، که در پیام سال نو ۱۹۹۹ پیش از پایان مهلت قانونی، کرسی را به پوتین تحویل داد و رفت و همه را به حیرت آورد؟
یا پوتین میخواهد، دیگر این مَسند را ترک نکند و رکورد رهبری استالین را بزند؟ اگر اینگونه باشد، از چه راهی به هدف خواهد رسید؟
اکنون دیگر همه چیز مشخص شد و مجلس دوما محدودیت دورههای انتخاب را حذف کرد و او میتواند دو دوره دیگر نیر در مسند قدرت باشد.
اکنون پنجمین دوره ریاست جمهوری وی در سال ۲۰۲۴ به عنوان اولین و ششمین سال در سال ۲۰۳۰ به عنوان دومین دوره متوالی شمرده میشود.
اما پوتین یک پیش شرط گذاشته است: اصلاح قانون اساسی روسیه باید توسط دادگاه قانون اساسی تصویب شود. با این حال، این دادگاه مانند همه دادگاههای روسیه تابع کاخ کرملین است.
پوتین به طور واضح درباره برنامه هایش در سال ۲۰۲۴ چیزی نگفته، اما برای بسیاری از طرفداران، مخالفان، ناظران و دیگران، چیزی که رخ داد نشاندهنده آن است که او در حقیقت از صندلی قدرت رفتنی نیست و همچنان به عنوان قدرترین فرد در روسیه باقی خواهند ماند.
اگر او باز دو دوره دیگر رئیس جمهوری شود، در سال ۲۰۳۶ به سن ۸۳ میرسد و بار دیگر با مانع قانون اساسی روبرو میشود، اما تا آن زمان هنوز فرصت زیادی در پیش است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اوایل ژانویه (دی ماه) در پاسخ به درخواست چند نظامی بازمانده از جنگ دوم جهانی که از او خواسته بودند که رهبریش را مادام العمر کند، گفته بود بازگشت به شیوههای حکومتداری شوروی را نمیخواهد، چون به قول او، "آن زمان رهبران، سالهایی طولانی در بر صندلی اول قدرت بودند و بی هیچ تشریفات رسمی برای سپردن قدرت از دنیا میرفتند".
رئیس جمهور روسیه گفت: "بازگشت به وضعیت سالهای هشتاد میلادی، که رهبران یکی پی دیگری تا لحظه آخر عمر در حکومت میایستادند و برای انتقال قدرت شرایط ضروری را فراهم نمیآوردند، نگران کننده است.
پوتین افزود: فکر میکنم بهتر است، به آن شرایط برنگردیم.
او دو سال پیش برای چهارمین بار با کسب بیش از ٧٠ درصد آرا به ریاست جمهوری روسیه رسید. پیش از آن در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ میلادی برای دو دوره متوالی رئیس جمهوری این کشور شد. دوره ریاست جمهوری پوتین که با اصلاح قانون اساسی ۶ ساله شده است، در سال ۲۰۲۴ بسر میرسد.
رئیس جمهوری روسیه بتازگی در نطق سالیانه خود با بیان اینکه کشورش نیاز به تغییرات اساسی دارد، گفت: امروز در جامعه روسیه نیاز به تحولات، واضح است.
با این حال، هفته پیش پس از رضایت پوتین، مجلس دوما با ایجاد تغییرات در قانون اساسی موافقت کرد، تا دورههای پیشین ریاست جمهوری پوتین، پس از اصلاح قانون اساسی برابر با صفر دانسته شود. ۳۸۲ نماینده از آن طرفداری کردند، مخالفی وجود نداشت و ۴۳ نفر بیطرف بودند؛ این یعنی اینکه پوتین همچنان در جایگاه قدرتمندترین فرد روسیه باقی خواهد ماند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/