معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت : احیای سه رشته صنایع دستی کرمانشاه که درحال منسوخ شدن هستند را در دستور کار قرار داده‌ایم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،پیمان زین الدین معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه را از استان‌های غنی در حوزه صنایع دستی دانست و گفت : هرچند تنوع بسیار خوبی در رشته‌های مختلف صنایع دستی در استان داریم، اما برخی از این رشته‌ها در طول یکی دو دهه اخیر روبه نابودی رفته‌اند.

او گفت : کاربردی نبودن و متناسب نبودن تولیدات این رشته‌ها با سلیقه روز مردم باعث شده تا تعداد کمی از صنعتگران در این رشته‌ها باقی بمانند که گا‌ها تعدادشان به عدد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد.

معاون صنایع دستی استان گفت: به منظور حفظ این میراث‌های کهن در استان رایزنی‌هایی را با معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه انجام دادیم و موافقت مسئولین این معاونت را گرفتیم تا بتوانیم تعدادی از رشته‌های درحال منسوخ شدن استان را با برگزاری کلاس‌های آموزشی احیاء کنیم.

او موج بافی، نمدمالی و ارغوان بافی را از جمله این رشته‌ها اعلام کرد و گفت: در کنار آموزش‌هایی که برای تربیت نیرو‌های جوان در این رشته‌ها خواهیم داشت، باید این رشته‌ها را به سمت کاربردی شدن و متناسب با نیاز روز بازار پیش ببریم.

زین الدین در ادامه از تلاش برای ثبت ملی ارغوان بافی روستای داریان پاوه خبرداد و گفت: وجود درختچه‌های فراوان ارغوان در روستای داریان از دیرباز باعث شده تا مردم این روستا به هنر اصیل ارغوان بافی بپردازند و این هنر قدمتی طولانی بین مردم این روستا داشته باشد.

او افزود: برای حفظ این میراث کهن درحال تهیه پرونده ثبت ملی آن هستیم تا آن را به شورای ثبت آثار ملی در وزارت میراث فرهنگی ارسال کنیم.

معاون صنایع دستی کرمانشاه بر لزوم رونق تولیدات صنایع دستی در استان تاکید کرد و گفت: در این راستا در یازده ماهه امسال ۱۳ مجوز جدید راه اندازی کارگاه‌های صنایع دستی را در استان صادر کردیم و مجوز ۴۶ کارگاه دیگر را نیز تمدید کردیم.

او گفت: همچنین در این مدت برای ۱۰۱۷ نفر در استان پروانه تولید انفرادی - مشاغل خانگی صنایع دستی – صادر شد .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.