به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،لاله مظفری کارشناس نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : باتوجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی، هیچ گونه توصیهای مبنی بر استفاده از متانول برای ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند دستگیره در، میز کار، کف و سایر ملزومات وجود ندارد.
او با بیان اینکه ﻣﺘـﺎﻧﻮل ﻣـﺎﻳﻌی روﺷـﻦ، ﺑیبو، بیرﻧﮓ و به ﺷﺪت سمی است و طعمی ﻣﺸﺎﺑﻪ اﺗﺎﻧﻮل دارد، گفت : ﻣﺘـﺎﻧﻮل به عنوان یک جزء در بسیاری از ﻣﺤﺼـﻮﻻت ﺷﻴﻤﻴﺎﻳی ﺿﺪﻳﺦ، ﭘﺎک ﻛﻨﻨﺪه رﻧﮓ، ﺷﻴﺸﻪ ﺷﻮی اﺗﻮﻣﺒﻴـﻞ و ﻧﻴﺰ ﺑﻨﺰﻳﻦ ﻳﺎﻓـﺖ ﻣـی شود.
او افزود: ﻣﺴــﻤﻮﻣﻴﺖ ﺣﺎد ﺑﺎ ﻣﺘﺎﻧﻮل ﭘـﺲ از ﺑﻠﻊ ﺗﺼﺎدفی ﻳﺎ ﺧﻮدﻛﺸی ﺑﺎ ﺣﻼلﻫﺎی ﺻﻨﻌﺘی، ﺿﺪﻳﺦ ﻳﺎ ﮔﺎﻫی اوﻗﺎت ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺷﺮب ﻣﺸـﺮوﺑﺎت اﻟﻜﻠی ﺗﻘﻠﺒی اﻳﺠﺎد ﻣی ﺷـﻮد و ﻣﺼﺮف آن ﻣیﺗﻮاﻧﺪ ﻣﻮﺟﺐ اﺳﻴﺪوز ﺷﺪﻳﺪ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴک و اﺧـﺘﻼﻻت ﺑـﺎﻟﻴﻨی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﻮری، اﺧﺘﻼل داﺋﻤی ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻋﺼﺒی و ﻣﺮگ ﺷﻮد.
او گفت: ﻣﺘﺎﻧﻮل میﺗﻮاﻧﺪ از ﻃﺮﻳﻖ ﭘﻮﺳﺖ، اﺳﺘﻨﺸـﺎق و اﺳـﺘﻌﻤﺎل ﺧﻮراﻛی ﻣﺴﻤﻮﻣﻴﺖ اﻳﺠﺎد ﻛﻨﺪ ﻛــﻪ اﺳﺘﻌﻤﺎل ﺧــﻮراﻛی ﺷﺎﻳﻊ ﺗﺮﻳﻦ راه ﻣﺴﻤﻮﻣﻴﺖ اﺳﺖ.
او، درد ﺷﻜﻢ، بی اﺷﺘﻬﺎﻳی، ﺗﻬـﻮع و اﺳﺘﻔﺮاغ را از ﻋﻼﻳﻢ ﺷﺎﻳﻊ ﻣﺴﻤﻮﻣﻴﺖ دانست و گفت: ﺷـﺮوع ﻋﻼﻳـﻢ مسومیت ۱۲-۲۴ ً ﺳـﺎﻋﺖ ﺑﻌـﺪ از ﻣﺼـﺮف، آﻏـﺎز ﻣی ﺷﻮد.
او گفت: الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیتهای شدید، کوری و مرگ همراه است.
مظفری افزود: برخلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوستهای آسیب دیده بالا بوده و میتواند سبب بروز مسمومیت شود.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: امروزه مصرف الکل یکی از مهم تریم مسائل از نظر پزشکی و قانونی به شمار میآید به نحوی که مصرف آن یکی از عوامل مراجعه بیماران به اورژانسها است.
مظفری افزود: با توجه به موارد ذکر شده، به هموطنان توصیه میشود به هیچ وجه از الکل متیلیک (متانول) و یا الکل صنعتی (که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول میباشد)، برای ضد عفونی دست و پوست استفاده نکنند.
او گفت: اگر چنانچه قصد دارند از فرآوردههای ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنند، تنها از محلولهای آبی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآوردههای استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب دارای مجوزهای بهداشتی لازم و از مراکز معتبر مانند داروخانهها خریداری و با رعایت اصول توصیه شده، استفاده کنند.
انتهای پیام/د