به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، محمدناصر رهبر، مدیر بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: اگر شهروندان از راههای انتقال و مکان یا سطوح دارای ویروس کرونا مطلع باشند، درصد ابتلا به آن تا حد زیادی کاهش مییابد.
او افزود: افراد در محیطهای بسته و بدون تهویه هوا بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و باز کردن در و پنجرهها و روشن کردن فن برای تهویه هوا در ایجاد جریانهوا و مقابله با این ویروس موثر است.
مدیر بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تصریح کرد: ویروس کرونا در هوا وجود ندارد و شهروندان از باز کردن در و پنجره واهمه نداشته باشند. این ویروس جزو ذرات سنگین محسوب میشود که به دلیل سنگینی در هوا معلق نیست و روی سطوح مینشیند و به عبارتی بیشتر از یک متر قابلیت پخش ندارد.
رهبر ابراز داشت: ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف، دارای ماندگاری متفاوت از چند ساعت تا چند روز است، اما نور خورشید، الکل، حرارت و محلولهای ضدعفونیکننده، این ویروس را از بین میبرد. در مقالات علمی درباره ماندگاری ویروس کرونا اطلاعات متفاوت ارائه شده است و به برای مثال در یکی از مقاله هلی علمی معتبر گفته شده ویروس کرونا بر روی سطوح استیل سه تا ۲۸ روز، بر روی کاغذ پنج روز و بر روی چوب چهار روز زنده میماند.
او اظهار کرد: رعایت نکات بهداشتی مانند رعایت فاصله حداقل یک متر از دیگران، ماندن در خانه و پرهیز از روبوسی و دست دادن مهمترین، راهکار در شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا است.
مدیر بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: مهمترین راه انتقال ویروس کرونا ترشحات تنفسی فرد آلوده به روی صورت دیگران و تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان است که رعایت فاصله حداقل یک متر و ماندن در خانه راهکار مهم در مقابله با ویروس کرونا است.
رهبر افزود: شهروندان برای پیادهروی و ورزش کردن نیز از خانه خارج نشوند چرا که ممکن است در مسیر پیادهروی به سطوح آلوده دستبزنند و بدون توجه به آلودگی دست را به چشم، دهان یا بینی خود نزدیک کنند. با توجه به موج فزاینده ابتلا به ویروس کرونا، خروج از خانه خطرناک است و مردم با ماندن در خانه از خود حفاظت کنند.
او تاکید کرد: برخی افراد تردد در شهر و ماندن در خودرو را برای خود امن تلقی میکنند، اما ممکن است برای انجام کاری مجبور به پیادهشدن از ماشین شوند که این سوار و پیاده شدن ممکن است موجب ابتلا به ویروس کرونا شود.
مدیر بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با بیان اینکه جریانهوا در شکست ویروس کرونا موثر است، اظهار کرد: افرادی که مجبور به استفاده از تاکسی هستند با پایین کشیدن شیشه و ایجاد جریان هوا از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنند.
مدیر بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: ماسک اِن ۹۵ برای افرادی مانند پرستاران و پزشکان که در فاصله کمتر از یک متر با بیماران مبتلا به ویروس کرونا قرار دارند لازم است، در غیر این صورت با رعایت فاصله یک متر از دیگران نیاز به استفاده از ماسک نیست و یا ماسک جراحی کفایت میکند.
او افزود: استفاده از ماسک جراحی برای افرادی که با افراد پرخطر در تماس نیستند کفایت میکند، اما توصیه میشود از ماسک پارچهای استفاده نکنند چرا که بافت پارچه متراکم نیست و نمیتواند خاصیت محافظتکنندگی داشته باشد.
رهبر بیان کرد: ماسک ان۹۵ استاندارد کاملا بر روی صورت مینشیند و هیچراه نفوذ هوا به داخل از اطراف ماسک وجود ندارد و سوپاپ ماسک نیز یک طرفه نقش خروج هوا را از داخل ماسک دارد.
طبق آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت استان سمنان در نسبت مبتلایان به کل جمعیت، پس از استان قم در رتبه دوم قرار دارد.
از ظهر روز شنبه تا یکشنبه یکهزار و ۲۰۹ مورد بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۳ هزار و ۹۳۸ رسید، این تعداد در استان سمنان با ۴۱ نفر مبتلای جدید به ۴۵۰ نفر افزایش یافت.
منبع: ایرنا
انتهای پیام / ن