به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارشنبه سوری یکی از رسمهای دیرینه نزد ما ایرانیها است که هرساله با شور خاصی در آخرین سه شنبه سال برگزار میشود. جشنی باستانی و فراموش نشدنی که پیش درآمدی برای عید نوروز بوده و با رسم و رسوم خاصی همراه است. آتش و استفاده از مواد محترقه در این شب یکی از ملزومات اصلی در برگزاری چهارشنبه سوری است بطوریکه از نظر برخیها هرچه صدای انفجار و دوز این مواد آتشسوزی بیشتر شود، گویی سنت آریایی بهتر اجرا خواهد شد!
حال در آستانه این آیین سنتی قرار داریم و میدانیم که همه چقدر چشمانتظار این رسم قشنگ بودهایم، از طرفی از تعداد بالای حوادث دلخراشی مانند سوختگیها و آسیبهای چشم و گوش و صورت به دنبال انفجار مواد محترقه نیز آگاهیم. اما مسئله مهم و نگران کننده اینجاست که امسال و به ویژه در این ایام، کشور درگیر مبارزه سراسری با ویروس کرونا است و روزهای بحرانی و سختی را از سر میگذراند. روزهایی که رفته رفته تعداد مبتلایان به این ویروس و افراد بدحال نیازمند به بستری در حال افزایش بوده و حداکثر فضا و تختهای بیمارستانی در حال اشغال شدن است. همچنین خطر درگیری پرسنل درمان اعم از پرستار و پزشک با عفونت کووید-19 و کم آمدن تمامی امکانات و نیروها وجود دارد.
در این وانفسای کرونایی قطع به یقین برگزاری چهارشنبهسوری اشتباه محض بوده و تهدیدات جدیتری را برای سلامت همه قشرهای مردمی به دنبال خواهد داشت. افزایش حضور بیماران ناشی از حوادث چهارشنبهسوری در بیمارستانها هم بیماران و خانوادههای آنها را در خطر ابتلا به کرونا قرار میدهد و هم کادر درمان خسته را در معرض بار مضاعفی قرار میدهد که توان به دوش کشیدن آن را ندارند. علاوه بر این امسال تجمع برای مراسم خود به خطر ابتلا و گسترش ویروس کرونا دامن میزند. پس باید اندکی درنگ کرد و آغازین روزهای سال جدید را از این تلختر نکرد.
به دنبال این جریان شبکههای اجتماعی نیز نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده و حال و هوای دیگری به خود گرفته است. کاربران و فعالان فضای مجازی که همیشه دو سه هفته مانده به پایان سال خود را برای چهارشنبهسوری و حواشی آن آماده میکردند تا به دور هم عکسها، فیلمها و خاطرات خود را به اشتراک بگذارند و در صفحاتشان ماندگار کنند، اینبار رویه دیگری را پیش گرفتهاند. صفحات توئیتر را که نگاه میکنیم، میبینیم کاربران با استفاده از هشتگهایی چون #کرونا، #چهارشنبه_سوری و #قرنطینه_خانگی توصیهها و پیشنهادهای جالبی را برای آخرین سهشنبه سال دارند. کاربران ضمن اشاره به تلاشهای شبانهروزی کادر درمانی و همچنین عواقب و پیامدهای بازی با لوازم محترقه، یکدیگر را از حضور در خیابانها و ایجاد تجمعات منع کردهاند. برخی از فعالان اجتماعی پیشنهاد داشتند که هر خانواده میتواند با روشن کردن شمعی در پشت پنجره خانه خود، هم به نوعی با قربانیان ویروس کرونا همدردی کرده و هم چهره شهر را که چند روزی توسط نیروهای آتشنشانی در حال ضدعفونی کردن است، تمیز، پاک و سالم نگه دارد.
انتهای پیام/
بخدا قسم خیلی از بیمارستان ها از بیماران کرونایی لبریز هستند و دیگر جایی برای مداوای آسیب دیدگان چهارشنبه سوری ندارند. لطفا قدری تامل و تفکر کنید و نمک بر زخم پرستاران عزیز و پرسنل زحمتکش بیمارستان ها نپاشید.
ممنونم.
من همه سالها از ترس این ترقه ها از خونه بیرون نمی آیم
خستند ولی درامدشان بالاست
چهار سال هم طرح پزشکی دارند که البته در این دوره حقوق میگیرند، ولی زندگی و کار در مکان های محروم هم سخت است.
بعد تحمل این همه سختی توسط پزشک، شما وارد مطب پزشک میشوید و طی حداکثر ۱۰ دقیقه صحبت با دکتر و گرفتن نسخه و توصیه های درمانی ویزیت ۱۰۰ هزار تومانی را پرداخت میکنید.
این درآمد مساوی همان زحمتی است که این پزشکان طی تحصیل کشیدهاند و ۱۰ دقیقه برای شما وقت نگذاشتهاند؛ بلکه ۱۵ سال و ۱۰ دقیقه حداقل وقت گذاشتهاند تا بتوانند شما را درمان کنند.
البته همه جا خوب و بد دارد و برخی از پزشکان دکان بازکردهاند و فقط ۲ الی ۳ دقیقه برای هر بیمار وقت میگذارند که آن ها عموما بدون علاقه وارد این شغل شدهاند و فقط به فکر پر کردن جیب خود هستند.
فقط پزشک پرستار
هموطن بشین خونت شادی کن لطفا
خواهشا محروحین امروز رو بیمارستانها پذیرش نکنن بمونن بیرون بمیرن بشن عبرت
برای آن پرستاران و پزشکان که به خاطر حماقت وعدم توجه برخی به هشدارها، تحت فشار و بی وقفه و بدون استراحت در نوک پیکان جنگ با کرونا هستند دلم میسوزد.
جان من برای من با ارزش است ولی اگر قرار باشد با مرگ من با کرونا عده ای به خطر کرونا آگاه شوند و در خانه بمانند حاضرم با جان و دل قبول کنم.