امیر سرتیپ دوم خلبان سعید فتاح فرمانده پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمینه نگهداری از هواپیماها اظهار کرد: پرندههای نهاجا به خصوص F-۱۴ در طول ۴۱ سال تحریم به همت وزرات دفاع و متخصصان جوان و بهرهگیری از دانش بومی نگهداری شده و حتی قطعات آنها تولید میشود.
فرمانده پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی ادامه داد: چالشهایی که در سالهای گذشته وجود داشت باعث شد تخصص، تجربه و دانش نیروهای ما بیشتر شود تا بتوانیم تمامی جنگندهها را در پرواز داشته باشیم.
او درباره آموزش نیروهای جوان در نهاجا گفت: ما در کنار بحث نگهداری هواپیماها به بحث بسیار مهم آموزش نیروهای فنی پرداختیم، به نحوی که تجربیات نیروهای قدیمی به جوانان امروز نیروی هوایی منتقل شود و این کار به خوبی انجام شده است.
فتاح افزود: در حال حاضر تمامی افرادی که در دانشگاه هوایی شهید ستاری مشغول به تحصیل هستند از این تجربیات بهرهبرداری میکنند و امروز نیروهای جوان در کنار متخصصان با تجربه برای تعمیر پرندهها پای جنگندهها حضور دارند و به خوبی فرآیند انتقال تجربیات در حال انجام است.
فرمانده پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی در پاسخ به این سوال که واکنش غربیها به تعمیر جنگندهها چگونه بود، بیان کرد: مطالبی که از طرف آنها در سایتها منتشر شده نشان از تعجب غربیها به خصوص آمریکاییها دارد که چگونه نیروی هوایی ایران پرندههایی که بیش از ۴۰ سال قطعه نگرفتهاند را تعمیر و به پرواز درمیآورند.
او گفت: ما ۴۰ سال تحریم بودیم و این موضوع آنها را متعجب کرده، آمریکاییها خوب میدانند پرندههای نیروی هوایی فقط ظاهر قدیمی خود را حفط کردهاند، اما در سیستمها چنان تغییراتی ایجاد شده که خود آنها هم از آن میترسند.
فتاح در بخش پایانی سخنانش درباره ویژگیهای جنگنده F-۱۴ به عنوان یکی از پرندههای مهم نهاجا خاطر نشان کرد: این پرنده توانمندی بالایی دارد از رادار گرفته تا شلیک موشک فونیکس که برای این پرنده ساخته شده که در حال حاضر نمونههای بهتر آن هم به صورت بومی تولید شده است؛ اما مهمترین ویژگی آن مداومت پروازی است.
انتهای پیام/
با خدا باش پادشاهی کن