جمال میرزایی متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که آیا ریه کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند پس از بهبود یافتن آسیب پذیرتر خواهد بود، گفت: افراد مبتلا به کرونا در یک دوره پس از بهبود ممکن است حساسیت بیشتری را نسبت به قبل تجربه کنند، اما به این معنا نیست که تا پایان عمر این حساسیت و آسیب پذیری ادامه پیدا کند.
میرزایی در خصوص میانگین طول درمان و بهبود یافتن افراد مبتلا به کرونا گفت: طول درمان افرادی که بهبود یافته اند تا کنون ۵ تا ۱۰ روز بوده است. افراد پس از بهبودی نیز باید به مراقبت بپردازند؛ چرا که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف بوده و ممکن است دچار مشکلات دیگری شوند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفیدند؟
بیماری کووید-۱۹ یک بیماری عفونی تنفسی است که بیشترین آسیب را به ریهها میزند. افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، دچار تنگی نفس شده و سرفههای شدیدی میکنند. این ویروس سلولهای مژک دار ریه که وظیفه پاک کردن ویروسها را دارند آلوده کرده و از بین میبرد، با از بین رفتن آنها مجاری تنفسی پر از ضایعات و مایعات میشود در نتیجه سیستم ایمنی بدن فرد فعال شده و برای از بین بردن ویروس سلولهای ایمنی را به سمت ریه سرازیر میکند. اما در اثر این کار بافتهای سالم ریه نیز آسیب دیده و دچار التهاب ریهها میشوند. این التهاب بر توان اکسیژن رسانی ریهها تاثیر گذاشته و در موارد حاد میتواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود.
بیماران مبتلا به ویروس کرونا، زمانی بهبود یافته در نظر گرفته میشوند که به مدت سه روز تب و مشکلات تنفسی نداشته باشند. در برخی موارد دیده شده که افراد پس از بهبودی دوباره به این ویروس مبتلا شده اند. اما بر اساس مطالعات انجام شده در جهان از بین صد هزار نفر، تنها ۵ نفر مجدد به این ویروس مبتلا شده اند. افرادی که علائم بیماری مجدد در آنها مشاهده میشود، باید دوباره قرنطینه شده و اقدامات احتیاطی برای آنها انجام شود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چه نکاتی هنگام کوتاهی ریش در آرایشگاهها باید رعایت شود؟
کارشناسان همواره معتقدند مهمترین شرط پیشگیری از ابتلا به این ویروس، رعایت نکات بهداشتی است. در شرایطی که درمانی برای این بیماری وجود ندارد باید تا حد امکان با شستشوی مداوم دستها و کاهش حداقلی تماس با افراد دیگر، از ابتلا به آن پیشگیری کرد. همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس و تنش، میتوان بدن را برای مقابله با این ویروس آماده کرد.
انتهای پیام/
کارهایی که انجام دادم تا بهتر بشم اینا بودن
بغیر از داروی دکتر ویتامین d3 و شربت زینک پلاس و قرص جوشان ویتامین 3 به سفارش یه بیماردیگع که تستش منفی شده بود مصرف کردم
هر روز صبح بعد از عرق کردن حمام آب گرم به مدت حداقل ۳۰ دقیقه
بخور جوش شیرین روزی ۳ الی ۴ بار کمکم کرد در درجه اول بد تر از این نشم بعد به بهبودیم کمک زیادی کرد
غذا فقط آبکی مثل سوپ آبگوشت تا مدتی که خوب شدم (بدون نون و برنج و روغن )
خوردن غذا بسیار کم ولی مقوی باشه چون پر خوری یا حتی غذای به اندازه هم برای نفس کشیدن بسیار مضرز هست تاکید میکنم کم بخورید. یه نفرو میشناسم کرونا داشت و آخرین روز زندگیش خانواده برای این که تقویتش کنند بهش کباب داده بودند ادویجات بجز زردچوبه. نمک.زنجبیل ممنوع.
خوردن میوه مخصوصا سیب موز هندوانه زرد آلو و همینطور سبزیجات خیلی کمک میکنه
آدامس کندر طبیعی مرتب بجویید به سرفه نکردن کمک میکنه
مخلوط عسل و لیمویی تازه و آب جوش خیلی کمک میکنه چهار تخمه و دم کرده آویشن هم خوبه بجای چایی بخورید هر نیم ساعت یه بار بجاش قند شکر کیک شیرینی بیسکویت اصلا نخورید همیشه مخصوصا شبها توی فلاکستون آب جوش داشته باشید آب سرد ممنوع .روزی حداقل ۴ بار لباسهاتون رو با موادی که حساسیت زا نیست بشورید به هیچ وجه عطر و مواد محرک بویایی استفاده نشه حتی اگه بویایی تونو از دست دادید. بعضی وقتها بیرون برید و آفتاب بخورید و راه برید با خوابیدن و استراحت مطلق بیماری رو قوی و خودتون رو ظعیف میکنید باهاش مبارزه کنید . هیجان زیاد عصبانیت داد زدن ممنوع .سعی کنید تمرین کنید نفس بکشید و مدت زمان تنفس رو حتی اگه نیم ثانیه هست ۲ ثانیش کنید . تا جایی که میتونید خودتون کارهاتون رو انجام بدید و کمتر خانواده رو درگیر کارهاتون بکنید و به هیچ وجه ازشون نخواید که ماساژتون بدن یا تماس نزدیک داشته باشند . در زمان بیماری وزن بدنتون پایین میاد من ۸۲ کیلو بودم ۱۰ کیلو کم کردم که خیلی کمک کرد به تنفسم .
اینارو من رعایت کردم خوب الان بجز کمی درد قفسه سینم مشکلی ندارم نفسم خیلی بهتر شده از نیم ثانیه شده حدود ۳۵ ثانیه حبس میکنم امیدوارم تجربه شخصی براتون مفید باشه