به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از سوالات رایج مردم درباره چگونگی تشخیص علائم ابتلا به ویروس کرونا، با توجه به یکسان بودن اکثر نشانههای آن با دیگر بیماریهای عفونی از جمله سرماخوردگی و آنفلوانزا است. متخصصان راهکارهایی را برای تشخیص این بیماری به مردم ارائه کرده اند. هم چنین با مراجعه به سایت /http://test.corona.ir و پاسخ به سوالات آن، میتوانید از وضعیت خود در مقابل این بیماری اطلاع کسب کنید.
متخصصان و کارشناسان معتقدند مهمترین علامت ویروس کرونا، سختی در تنفس و تنگی نفس در افراد است که به محض مشاهده این علامت باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چه نکاتی هنگام کوتاهی ریش در آرایشگاهها باید رعایت شود؟
مجید مرجانی متخصص عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: شایعترین علامتی که در بیماران مبتلا به کرونا دیده میشود، تنگی نفس است. با وجود این که سرفههای خشک نیز موردی آزار دهنده در بیماران مبتلا است، اما صرف وجود سرفههای خشک را علامت خطرناکی نمیدانیم. آنچه که برای ما مهم است تنگی نفس است.
او افزود: ما بر اساس شاخصی معین، اکسیژن خون افرادی که وارد بیمارستان میشوند را چک میکنیم. اگر اکسیژن خون ۹۳ و یا کمتر باشد، بیمار بستری میشود.
مرجانی در توضیح این که چه زمانی افراد باید به بیمارستان مراجعه کنند، گفت: تستی که مردم برای تشخیص تنگی نفس میتوانند در خانه انجام دهند، همان تست تنفس ۲۰ ثانیه ایی است که باید نفسشان را نگه دارند؛ اگر دچار تنگی نفس شدند این علامت را جدی بگیرند. هم چنین با شمردن تعداد نفس هایشان میتوانند به وضعیت تنفسی خود پی ببرند. یک فرد عادی در یک دقیقه به طور متوسط بین ۱۲ تا ۱۶ بار نفس میکشد. اگر تعداد تنفس به بالای ۲۰ بار افزایش پیدا کند وضعیت فرد نگران کننده میشود و اگر به ۳۰ بار برسد، فرد حتما باید بستری شود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفیدند؟
تنگی نفس که به دشواری در تنفس می انجامد، می تواند علل دیگری از جمله نارسایی قلبی، ریوی مانند آسم و عصبی مانند اضطراب داشته باشد. بنابراین ممکن است منشاء تنگی نفس در فرد چیزی غیر از کرونا باشد. در هر صورت تنگی نفس یک عارضه خطرناک است و در صورتی که فرد طبق تست گفته شده نمی تواند به درستی نفس بکشد، باید به مراکز درمانی مراجعه کند.
به این نکته توجه داشته باشید که اگر علائم خفیفی داشته و دچار وضعیت وخیمی نشده اید، بهتر است در خانه به خود قرنطینگی پرداخته و به مراکز درمانی مراجعه نکنید؛ چرا که احتمال ابتلا به ویروس در این مراکز به دلیل تراکم جمعیت و آلودگی محیط، بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید: یک بار ابتلا به کرونا مصونیت همیشگی در برابر آن ایجاد نمیکند
انتهای پیام/
بنده تو این سه ماهه ای که کرونا بود احساس خفگی میکردم و کمی هم احساس کردم که دارم سرما میخورم و یک کمی هم تب کردم اما هر وقت میترسیدم پناه میبردم به دمنوش های گرم مثل آویشن رازیانه و....همچنین داروی امام کاظم که انصافا هم فکر کنم این دارو مانع سرماخوردگی شد ولی احساس خفگی و همچنین کمی تنگی نفس همچنان آزارم میداد تا اینکه احتمال دادم که این تنگی نفس و احساس گرفتگی در گلو در واقع آلرژی باش که نسبت ب گرمی جات خیلی ها دارن رفتم سراغ سردی جان مثل کاسنی که یکی از منضج های صفرا هست منضج یعنی کمک کننده برای دفع صفرا که همون گرمی هست و انصافا آب روی آتش بود ظرف سه روز بسیار بهتر شدم و احساس تنگی نفس و گرفتگی کاملا رفت شما هم میتونید است کنید سوال کنید و مشورت شاید این تجربه من خیلی هارو از رنج بیماری نجات بده ان شاءالله....
آیا منظور از نفس دم و باز دم فقط از بینی هست ؟لطفا حتما جواب بدید چون من با بینی خیلی سخت نفس میکشم