حوزه سلامت در دومین ماه ۹۸ با خبر‌هایی مواجه بود که به بیان مهترین آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سال ۹۸ با همه خوبی‌ها و بدی‌هایش به اتمام رسید، در سال ۹۸ شاهد اخبار و رخداد‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف بودیم، در این بین حوزه سلامت نیز شاهد رخداد‌های بسیاری بود و پایان سال با چالش بزرگ مبارزه با ویروس کرونا مواجه شد، در این بسته خبری می‌توانید مهمترین اخبار دومین ماه سال  ۹۸ را مرور کنید.

خانه بهداشت در سیل اخیر آسیب دیده اند/ نگران فاضلاب مناطق سیل زده هستیم

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشتاظهار کرد: بر اثر وقوع سیل خسارت‌هایی به زیر ساخت‌های بهداشت مانند خانه‌های بهداشت، مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشت وارد شده و متاسفانه بیش از ۸۰۰ واحد دچار آسیب جدی شده است.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های بهداشت بر اثر وقوع سیل بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده‌اند و به عبارتی دیگر بیش از ۱۵۰ مرکز ما نیاز به بازسازی اساسی و کلی دارد و سایر مراکز نیز ساختمان و تجهیزاتشان بر اثر وقوع سیل دچار آسیب شده‌اند.

رئیسی تاکید کرد: بر اثر وقع سیل مشکلاتی در حوزه بهداشت ایجاد شده است که خوشبختانه ما از بدو شروع سیل از طریق سامانه الکترونیک وزارت بهداشت جمعیت ساکن در این مناطق شناسایی و گروه‌های آسیب پذیر مشخص شده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه گروه‌های سنی ساکن در مناطق سیل زده و مادران باردار مشخص شده است، افزود: با شناسایی افراد زیر هشت سال و ۱۵ سال و گروه‌های پر خطر خدمات بهداشتی بلافاصله پس از وقوع سیل به صورت رایگان به این افراد ارائه شده و خوشبختانه مشکل خاصی در زمینه بروز بیماری‌ها و سلامت فردی مشاهده نشده است.

۸۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر آسیب دیده اند/ نگران فاضلاب مناطق سیل زده هستیم

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشتاظهار کرد: بر اثر وقوع سیل خسارت‌هایی به زیر ساخت‌های بهداشت مانند خانه‌های بهداشت، مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشت وارد شده و متاسفانه بیش از ۸۰۰ واحد دچار آسیب جدی شده است.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های بهداشت بر اثر وقوع سیل بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده‌اند و به عبارتی دیگر بیش از ۱۵۰ مرکز ما نیاز به بازسازی اساسی و کلی دارد و سایر مراکز نیز ساختمان و تجهیزاتشان بر اثر وقوع سیل دچار آسیب شده‌اند.

رئیسی تاکید کرد: بر اثر وقع سیل مشکلاتی در حوزه بهداشت ایجاد شده است که خوشبختانه ما از بدو شروع سیل از طریق سامانه الکترونیک وزارت بهداشت جمعیت ساکن در این مناطق شناسایی و گروه‌های آسیب پذیر مشخص شده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه گروه‌های سنی ساکن در مناطق سیل زده و مادران باردار مشخص شده است، افزود: با شناسایی افراد زیر هشت سال و ۱۵ سال و گروه‌های پر خطر خدمات بهداشتی بلافاصله پس از وقوع سیل به صورت رایگان به این افراد ارائه شده و خوشبختانه مشکل خاصی در زمینه بروز بیماری‌ها و سلامت فردی مشاهده نشده است.

آغاز به کار سامانه ثبت اهدای اعضا در کشور/ اهدای عضو در فروردین ماه رکورد زد

ساناز دهقان رئیس مرکز فراهم آوری و پیوند اعضای وزارت بهداشت در نشست خبری تشریح برنامه‌های روز ملی اهدای عضو با بیان اینکه در سال گذشته ۹۲۳ مورد اهدای عضو از سوی افراد مرگ مغزی صورت گرفت، اظهار کرد: ایران رتبه ۳۹ در اهدای عضو را در دنیا دارد و نکته قابل توجه این است که در سال ۲۰۱۷ ما در جایگاه ۳۷ قرار داشتیم.

دهقان بیان کرد: در سال ۹۷ به دلیل برخی مشکلات فعالیت‌ها در زمینه اهدای عضو از ابتدای سال صورت نمی‌گرفت اما فعالیت‌های جدی ما در سال گذشته از مرداد ماه شروع شد، به طوری‌که با همکار‌ی‌هایی که با اورژانس هوایی داشتیم امسال توانستیم یک قلب را از رشت به تهران ظرف مدت ۵۶ دقیقه منتقل کنیم که این پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود

پوشش بیمه‌ای مراقبت در منزل ۲ بیماری کلید خورد/ اجرای فاز نخست طرح پرستاری در ۶ استان کشور

مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشتاز پوشش بیمه‌ای مراقبت در منزل  ۲ بیماری خبر داد و گفت: بیماران سکته مغزی و بیماران نارسایی‌های مزمن  ‏قلبی که در آی سی یو بستری می شوند و نیاز به درمان ندارند و بیشتر نیاز آنها به مراقبت است، از این هفته  تحت پوشش خدمات بیمه ای مراقبت در منزل قرار می گیرند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: این ۲ بیماری به ویژه بیماری مزمن نارسایی قلبی پیش‌رونده و ناتوان کننده است به همین دلیل پوشش بیمه ای این ۲ بیماری را انتخاب کردیم و پس از تعامل با بیمه سلامت این ۲ بیماری  تحت پوشش خدمات پرستاری در منزل قرار گرفتند و از این هفته بیماران می توانند از پوشش بیمه ای این خدمات استفاده کنند.
 
حضرتی ادامه داد: قانون برنامه ششم توسعه و نیاز برخی بیماران به دریافت خدمات مراقبت در منزل موجب شد تا ما به سمت توسعه خدمات پپرستاری در منزل حرکت کنیم و  پوشش بیمه ای خدمات مراقبت در منزل  پرستاری در منزل را  مهمترین گام در این راستاست.
 
 
سعید نمکی وزیر بهداشت صبح امروز در همایش کنفرانس بیمه سلامت که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از اقدامات وزارت بهداشت پیگیر راهکار‌های اقتصادی مناسب برای تداوم حرکت در کشور در راستای تحت پوشش قرار گرفتن افراد به ویژه افراد آسیب پذیر و مستحق است و نظام درمانی دارویی بهداشتی و تولیدی از حمایت بیشتری در سال ۹۸ از حمایت بیشتری برخوردار خواهد شد و مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: چگونگی تحت پوشش بیمه قرار گرفتن افراد یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال ۹۸ است و ما سعی کردیم یک راه حل مناسبی برای منطقی‌تر شدن منابع بیمه سلامت پیدا کنیم و در این راستا باید با جمع بندی مناسب نقشه راه خوبی را برای این کار پیدا کنیم.مکی تاکید کرد: طرح تحول نظام سلامت جدا از نظام بیمه‌ای نیست و در این طرح با توجه به شرایط سعی می‌کنیم تا کمترین فشار بر مردم وارد شود و حمایت بیشتری از بیماران خاص و صعب‌العلاج انجام می‌گیرد.
 
 
طاهر موهبتی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: در حال حاضر توجه جدی به تولید دانش در بخش‌های مختلف کشور به خوبی دیده شده اما در حوزه بیمه سلامت به این موضوع به خوبی توجه نشده است و در حوزه‌های مختلف بیمه سلامت دچار نقص جدی هستیم.
 
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: بیمه سلامت حدود ۴۰ میلیون نفر را با کمک کمیته امداد امام خمینی تحت پوشش قرار داده است اما امروزه یکی از مشکلات ما افراد مجهول‌الهویه هستند که فاقد هرگونه بیمه در کشور زندگی می‌کنند.
 
موهبتی ادامه داد: در حال حاضر ۳۴ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از بین آن‌ها ۲ میلیون نفر جزو افراد روستایی هستند.
 
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: در سال گذشته چهار هزار ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته داشتیم که اگر دولت در حدود هشت هزار میلیارد تومان اوراق چاپ نمی‌کرد، به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان می‌رسید.
 
وی ادامه داد: قبل از آمدن من چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه بودند که با ورود من این تعداد به چهار هزار نفر کاهش پیدا کرده است، اما امروزه افراد تحت پوشش بیمه سلامت ۱۵۰ برابر افزایش پیدا کرده است و ما برای حل کردن برخی مسائل بیمه را به بخش دولتی محدود کردیم.
 

کارخانه جدید تولید داروهای جامع (قرص و کپسول) امروز یکشنبه اول اردیبهشت ماه به طور رسمی افتتاح شد.کارخانه داروسازی در شهرک صنعتی بهارستان در استان البرز به بهره برداری رسیده و دارای بیش از ۱۰ هزار مترمربع زیربنا، ۴ هزار و ۲۰۰ مترمربع اتاق تمیز و شامل سه خط گرانولاسیون ۶ خط تولید قرص و کپسول و ۵ خط بسته بندی پرسرعت است.

این کارخانه با وجود موانع و محدودیت‌های تحریم با مشارکت یک کمپانی مشهور داروسازی از کشور آلمان احداث شده است و ظرفیت تولید آن سالانه ۶ میلیارد عدد قرص و کپسول را دارد و می‌تواند نیاز ایران و منطقه را به دارو‌های این کمپانی آلمانی تأمین کند.

ویژگی منحصر به فرد این کارخانه سیستم کاملا بسته و کنترل شده مواد و تولید آن است که تمامی پارامتر‌های محیطی از قبیل اختلاف فشار، دما  در آن با پیشرفته‌ترین تجهیزات و سیستم‌های روز دنیا کنترل می‌شود، همچنین این کارخانه به جدیدترین و پرسرعت‌ترین دستگاه‌های پرس قرص و دسته بندی مجهز است.

۲۵ درصد دانش آموزان مسواک نمی‌زنند/ ۳۲ درصد والدین به مداخلات روانشناسی نیاز دارند

ایرج حریرچی قائم مقام وزارت بهداشت اظهار کرد: در حدود ۲ میلیون سفیر سلامت در بین دانش اموزان فعالیت می‌کنند، سلامت افراد در دوران نوجوانی شکل می‌گیرد و بسیاری از رفتارهای پر خطر مانند مصرف دخانیات و رفتارهای پرخطر جنسی نیز در این سن شکل می‌گیرد. از هر ۱۰ دانش آموز ما ۸ نفر کم تر از نیم ساعت فعالیت فیزیکی دارند و همین مسئله سلامتی آنها را دچار مشکل می‌کند.

حریرچی افزود: ۲۵ درصد از دانش آموزان دچار چاقی یا اضافه وزن هستند و ۲۵ درصد از کودکان و دانش آموزان مسواک نمی‌زنند و یک چهارم دانش آموزان میان وعده ناسالم مصرف می‌کنند.

۲۷  اردیبهشت؛ آغاز به کار بسیج ملی کنترل فشارخون بالا

وزیر بهداشت در نامه‌ای به رئیس جمهور با اعلام آغاز به کار بسیج ملی کنترل فشارخون بالا از ۲۷ اردیبهشت در سراسر کشور، از ایشان درخواست کرد که دستور پشتیبانی اجرایی و همکاری سایر دستگاه‌ها را که متضمن توفیق این حرکت ملی است، صادر کند.
 
 
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره موضوع رانت و امضاهای طلایی در سازمان غذا دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی اظهار کرد: روی جمع شدن امضاهای طلایی و رانت در سازمان غذا و دارو کار می‌کنیم و در اداره کل تجهیزات پزشکی نیز اتفاقاتی از این دست می افتد که باید آنها را از این اداره جمع کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره موضوع حمایت از تولید تجهیزات پزشکی در سال «رونق تولید» بیان کرد: ما به منظور حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به محصولات خارجی که نمونه ایرانی آنها از نظر کیفیت مورد تایید است،  اجازه ورود به کشور نمی‌دهیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره واردات تجهیزات پزشکی مشابه تولید داخل اظهار کرد: ما در برابر واردات تجهیزات پزشکی مشابه داخل محکم ایستاده‌ایم و به همه بخش‌ها در وزارت بهداشت ابلاغ کرده‌ایم که ورود دستگاه‌هایی که مشابه تولید داخل آنها در کشور وجود دارد، ممنوع است.

ماجرای سفر قلب پیوندی با جت و بالگرد از یزد به تهران/ وقتی فرشته زندگی بر روی شانه‌های یک جوان می‌نشیند

ماجرا از یک ایثار و خداحافظی شروع شد برای شنیدن سلام زندگی به دیگری، ۱۲ فروردین امسال، زندگی چهره دیگر خود را به آقا میثم ۲۹ ساله نشان داد، قلب او به یکباره سر ناسازگاری بر می دارد و  به ناگهان مرگ را در یک قدمی خود می بیند و آرزوهای شیرین زندگی مشترک، دیدن تولد فرزند، بزرگ شدن و مدرسه رفتن و ازدواج آنها همه در لحظه دود می شوند و به هوا می روند

ورق زندگی میثم به یکباره بر می گردد، جوان ۲۴ ساله یزدی و خانواده اش ایثار می‌کنند تا قلب او در سینه جوان دیگری بتپد و صدای تالاپ تلوپ قلب او همچنان در سینه میثم شنیده شود، نه تنها میثم بلکه ۴ بیمار نیازمند پیوند نیز حیات دوباره پیدا می‌کنند و زندگی بار دیگر به آنها سلام می کند و خداحافظی جوان مرگ مغزی با دنیا، با سلام پنج انسان دیگر به زندگی گره می خورد، خداحافظی که بوی بخشندگی و ایثار را تا سال ها در فضا معطر می‌کند.
 
استرس و اضطراب در دل تیم پیوند و اعضای تیم اورژانس هوایی موج می‌زند چرا که جان میثم ۲۹ ساله به گذر ثانیه ها پیوند خورده است و اگر فرصت چهار ساعته از دست برود، قلب اهدایی حیات خود را از دست می دهد و میثم دیگر چشم به زندگی نخواهد گشود چرا که از لحظه خروج قلب از بدن فرد مرگ مغزی تیم جراحی کار خود در تهران را شروع می کند تا گیرنده آمده دریافت عضو باشد.
 

حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت در همایش خیرین سلامت پشت تریبون قرار گرفت  و برای اولین بار به بیان ناگفته‌هایی پس از برگزار نشدن تودیع و معارفه خود پرداخت.

قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: به من گفتند که در مجمع خیرین افطاری است قرار است تجلیلی از من شود  که البته برای تجلیل گفتم لایق نیستم؛ در عین حال پرسیدم که فقط خیرین هستند و پاسخ دادند که فقط آنها حضور دارند.

انجام موفقیت آمیز اولین پیوند مغز استخوان در بیمار مبتلا به HIV

پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در بیماران مبتلا به ایدز برای اولین بار در ایران و در دانشگاه علوم پزشکی تهران با موفقیت انجام شده است.
 
این پیوند در یک بیمارمبتلا به ایدز در ایران و خاورمیانه انجام شد‌ و بیمار پیوندی پس از ۲ هفته با حال مساعد مرخص شده است.

وی ادامه داد: با کمال افتخار پذیرفتم و البته راضی نبودم وقت خیرین سلامت گرفته شود و  از حضور همگی و هیئت مدیره تشکر می‌کنم.

عاقبت آمبولانس‌هایی که به جای بیمار "سلبریتی" جابجا می‌کردند/شناسایی و پلمپ شرکت متخلف

محمد نوری معاون فنی و عملیات اورژانس کشور با اشاره به رفت و آمد افراد سلبریتی به وسیله آمبولانس‌های خصوصی اظهار کرد: یک شرکت آمبولانس خصوصی اقدام به جابجایی افراد سلبریتی کرده بود که به وسیله بازرسان اورژانس کشور در کمترین زمان شناسایی شد.

او ادامه داد: پس از بررسی مستندات لازم به وسیله بازرسان اورژانس کشور شرکت آمبولانس‌های خصوصی که اقدام به کار غیر قانونی کرده بودبه وسیله اورژانس در کشور پلمپ شد.

نوری بیان کرد: سازمان اورژانس کشور، شرکت متخلف را احضار کرده دو راهکار ابطال پروانه فعالیتش یا احضار به دادگاه را برای این مجموعه در نظر گرفته است که بعد از برگزاری جلساتی،  شرکت متخلف مجوز فعالیتش را ابطال کرد و پرونده این شرکت به مراجع ذیصلاح از سوی اورژانس کشور ارسال شده است.

او افزود: مردم با مشاهده تخلف‌هایی از سوی آمبولانس های اورژانس  موارد را از طریق سامانه ۱۹۰ به ما اطلاع دهند تا بازرسان سازمان اورژانس پس از بررسی موضوع تخلف در کم ترین زمان به مسئله رسیدگی می شود

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار