به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، نادر آزادبخت یک عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهارداشت: علفهای هرز برای جذب آب، عناصر غذایی و فضا با گیاهان زراعی و باغی رقابت میکنند و علاوه بر این به صورت میزبانهایی برای آفات و عوامل بیماریزا عمل میکنند.
او ادامه داد: فراوانی و توزیع گونههای علف هرز در سطح مزارع و باغها به دلیل طبیعت گیاه زراعی یا باغی، عملیات زراعی و نظام و الگوی کشت فراهم شده به وسیله نظام زراعی بستگی دارد.
آزادبخت اضافه کرد: عملیات شخم به صورت نیروی انتخابی برای توسعه فلور علف هرز عمل میکند، زیرا گونههای سازگار به بقا در محیطهایی که به طور متناوب برهم زده میشوند، به طور طبیعی مناسب محیطهای زراعی هستند.
این کارشناس مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: جمعیتهای علف هرز دارای تغییرات دائمی هستند.
او خاطرنشان کرد: برهم زدگی منظم، مکرر و اغلب قابل پیشبینی مشخصه زمینهای مزروعی است. نتیجه برهمزدگی این است که علفهای هرز زمینهای شخمخورده، جمعیتهای گیاهی بسیار ناپایداری هستند، چرخه زندگیشان را در مدت کوتاهی تکمیل کرده و تعداد زیادی بذور دارای خواب با ماندگاری بالقوه طولانی تولید میکنند.
آزادبخت افزود: علفهای هرز از مفاهیم توالی اکولوژیکی تبعیت میکنند، اما به دلیل اینکه بوم نظامهای کشاورزی در معرض تغییرات ناگهانی و مکرر از قبیل چرا، قطع کردن یا شخم قرار دارند، توالی کوتاه میشود.
انتهای پیام/م