به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: یک تحلیل جدید حاکی از آن است که تعداد موارد شناسایی نشده ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا ۱۱ برابر موارد شناسایی شده است و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سراسر این کشور ممکن است در دو ماه آینده به این بیماری مبتلا شوند.
این نتیجه گیری ناخوشایند، یافته یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه کلمبیاست که آمار و اطلاعات نیویورک تایمز درباره موارد شناخته شده ابتلا به کرونا را بررسی کرده و آن را با اطلاعات و آمار دفتر سرشماری و دیگر آماری که از ۱۳ مارس در دسترس بوده، مقایسه کرده است.
بر اساس نتایج این بررسی، بطور عمده افرادی موجب انتشار ویروس کرونا شده اند که از آلوده بودن خود به آن خبر نداشته یا عوارض خفیفی داشته اند، و هر فرد مبتلا به طور میانگین دست کم دو نفر را مبتلا میکند. طبق این بررسی، حتی اگر میزان شیوع ویروس کرونا را بتوان به نصف کاهش داد که مستلزم تلاش قابل توجه و قرنطینههای اجتماعی بیشتر است، ممکن است تا ماه مه بالغ بر ۶۵۰ هزار نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا شوند.
جفری شامن، مدیر این گروه تحقیقاتی به نیویورک تایمز گفت: «ما مشغول بررسی چیزی هستیم که فاجعه بار و در سطحی است که از سال ۱۹۱۸ تاکنون در مورد یک بیماری عفونی شاهد نبوده ایم. این بیماری از خودگذشتگیهایی را ایجاب میکند که از زمان جنگ جهانی دوم شاهد نبودهایم. احتمالاً اختلالات گستردهای ایجاد خواهد شد. راه آسانی برای خروج از این وضعیت وجود ندارد.»
الگوی بررسی این گروه که صرفاً در حد تخمین زدن است و ایالتهای هاوایی و آلاسکا را شامل نمیشود، حاکی از آن است که با وجود محدودیتهای شدیدی که تا همین حالا برای تردد افراد اعمال شده، شیوع بیماری در نیویورک، سیاتل، بوستون، و بخشهایی از کالیفرنیا افزایش خواهد یافت.
بر اساس این بررسی، در مکانهایی که افراد کمتری مبتلا شده اند، محدودیتهایی همچون تعطیلی مدارس، ممنوعیت تجمعات گسترده، و دستور قرنطینه خانگی مبتلایان و افراد نزدیک به آنها میتواند مانع از شیوع بیشتر بیماری در آن مکانها شود, اما این گونه تدابیر کنترلی باید فوراً اجرا شود.
اگر کنترلهای شدیدتری صورت نگیرد، بیماری در سراسر آمریکا شیوع خواهد یافت و تا ماه مه در کالیفرنیا، فلوریدا و شمال شرق این کشور به اوج خواهد رسید و میلیونها نفر یا حتی افراد بیشتری را که ساکن مناطق ساحلی هستند، بیمار خواهد کرد و سپس در طول تابستان به دیگر نقاط کشور سرایت خواهد کرد.
مسئولان محلی و ایالتی ایالتهای کنتیکت، ایلینوی، نیویورک و کالیفرنیا با پیروی از هشدارهای مسئولان بهداشتی آمریکا اعلام کرده اند همه کارگران غیرضروری باید در خانه بمانند.
با وجود این، هیگ انتبلین، رئیس یکی از نهادهای بهداشتی آمریکا، به رادیو ملی (NPR) آمریکا گفت شاید این ویروس تا همین حالا هم شیوع گستردهای یافته باشد. وی گفت: «فکر میکنم دستور ماندن در خانه لازم است و باید در سراسر کشور اجرا شود, اما فکر میکنم شاید برای این کار دیر باشد و این اقدام هم ناچیز باشد، چون عوارض آلودگی به ویروس خیلی دیر بروز میکند.»
انتهای پیام/