به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت با خبرنگاران حوزه سلامت پیرامون وضعیت ابتلا به کرونا در ایران و موضوعات مرتبط مطابق روال هر روز برگزار شد.
جهانپور در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره آمار مسمومیتهای الکلی در کشور اظهار کرد: متاسفانه اطلاعات غلط در فضای مجازی منجر شده است تا برخی به اشتباه اقدام به مصرف فرآوردههای تقلبی الکلی برای پیشگیری از کرونا کنند که اغلب این افراد جوانان هستند و با توجه به باور اشتباه دچار مسمومیت الکلی و مرگ شده اند.
او ادامه داد: در سراسر کشور ۲۱۹۷ نفر دچار مسمومیت الکلی شدند که از این تعداد ۸۴۳ نفر در بخشهای عادی و ۱۲۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده و ۲۴۴ نفر به دلیل مسمومیت الکلی جان خود را از دست دادند.
جهانپور با بیان اینکه براساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت حدود ۶۸ درصد فوتی های کرونا بیش از ۶۰ سال سن داشتند، گفت: باید در مورد سلامت افراد مسنتر بیشتر مراقبت شود و توجه داشت که دید و بازدیدهای نوروزی می تواند سلامت این افراد را به خطر بیندازد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: با کاهش سفر و ترددهای برونشهری و درون شهری می توانیم زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم، متاسفانه در پایتخت و شهرهای دیگر گزارش هایی از تجمع خانواده ها در تفرجگاهها و پارکها داشتیم که این رخداد می تواند به دلیل آن باشد که افراد تصور می کنند کرونا به سراغ آنها نخواهد رفت اما باید بدانند که بسیاری از مبتلایان همین تصور را داشتند. این ویروس با کسی تعارف ندارد و حضور و تجمع در تفرجگاهها و پارکها مستثنی نیست، قطعا اگر این روند ادامه داشته باشد در روزها و هفته های آینده شاهد افزایش تعداد مبتلایان به کرونا خواهیم بود. اگر کسی هنوز این بیماری را جدی نگرفته است شاید بهتر باشد تا فیلمهای منتشر شده از بیمارستان های کشورهای اروپایی را مشاهده کند.
او ادامه داد: تمام دستگاهها در تلاش هستند در فاز دوم مقابله با بیماری کرونا از طریق سامانه خوداظهاری سلامت به آدرس salamat.gov.ir اقدام به ثبت اطلاعات شهروندان کنند و خوشبختانه همه دستگاهها از جمله نیروهای نظامی و انتظامی، سازمانهای مردم نهاد و هلال احمر مشارکت و اقدامات خوبی در بسیج ملی مقابله با کرونا داشتند اما زمانی این اقدامات موثر واقع خواهد شد که شاهد مشارکت حداکثری مردم باشیم و در خانه و شهرهای خود بمانیم تا ویروس کرونا را شکست دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر نزولی یا ثابت شدن شیب ابتلا به کرونا در تهران، گفت: هنوز زود است تا شیب نزولی بیماری صحبت کنیم البته ورودی بیمارستان ها، اورژانس ها و آزمایشگاه ها نشان می دهد که روند ابتلا به بیماری مقداری کُند شده اما بی تردید تداوم آن بستگی به همراهی مردم با کاهش مراودات و پرهیز از سفر، پرهیز از دید و بازدید عید و حضور پیدا نکردن در تفرجگاه ها، پارک ها و اماکن عمومی است، به هر حال باز هم می گویم که هر چند شیب ابتلا مقداری کُند شده، اما هنوز برای قضاوت زود است و امیدواریم با همراهی مردم، روند ابتلا کاهش پیدا کند.
او در واکنش به ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی منسوب به یکی از مدعیان طب اسلامی و حضور این فرد بر بالین یکی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان با وجود ممنوعیت ملاقات گفت: فردی متخلف منسوب به یکی از جریانات متخلف موسوم به طب اسلامی اقدامی را انجام داده است اما ما هنوز اطلاعات کافی در دست نداریم که این فرد در بیمارستان کدام استان اقدام به این کار رخ داده اما گزارش های اولیه حاکی از آن است که این اتفاق در یکی از بیمارستان های استان گیلان بوده است و به محض اینکه اطلاعات کافی کسب کنیم به طور حتم به فرد خاطی که برای ورود او به بخش کمک کرده است، برخورد می کنیم.
جهانپورتاکید کرد: بی تردید حضور یک فرد بر بالین بیماران مبتلا به کرونا، مصداق بارز مداخله در امر درمان است و با توجه به قوانین موجود و مستنداتی که خود فرد منتشر کرده است، این اقدامات به نوعی تشویش اذهان عمومی محسوب می شود، انتظار داریم تا دادستان منطقه مربوطه و دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم به این موضوع ورود کنند و برخورد لازم با فرد متخلف صورت گیرد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره پلاسما درمانی در درمان کرونا، گفت: فعلا همه مواردی که در این زمینه مطرح می شود در حد فرضیه است، این فرضیه ها زیر بنای برخی مطالعات آزمایشات بالینی قرار می گیرد و با اخذ مجوز از کمیته اخلاق و پژوهش در ایران می تواند مورد آزمون در مراکز قرار گیرد، اما می توان گفت همه اینها فرضیه هستند و نمی دانیم چقدر موثر هستند و اثربخشی دارند.
جهانپور ادامه داد: درمان با پلاسما و دارو در دنیا و ایران مطرح است و بسیاری از این موارد از سوی کمیته اخلاق در ایران نیز مجوز گرفته است و در حال بررسی و آزمایش بر روی بیماران مبتلا هستند و امیدواریم از میان آنها روش های موثر و مفیدی برای نجات جان بیماران و بهبود مبتلایان شناسایی شود.
وی در پاسخ به برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه ۴۰ تا ۷۰ درصدی مردم برای عبور از بحران باید به کرونا مبتلا شوند، گفت: چنین چیزی مد نظر وزارت بهداشت نیست و تمام تلاشمان را می کنیم تا افراد کمتری در بازه زمانی طولانی تری به بیماری مبتلا شوند تا نظام بهداشتی و درمانی کشور توانایی پاسخگویی به بیماران را داشته باشد و ما نه از شیوع ۴۰ تا ۷۰ درصدی استقبال می کنیم و نه چنین انتظاری داریم.
جهانپور ادامه داد: از طرفی باید توجه داشت که ابتلای ۴۰ تا ۷۰ درصدی ایرانیان به کرونا که ویروس با سرعت سرایت بالاست، ممکن نیست و این سیاست درستی محسوبی نمی شود و بیشتر افرادی هم که این حرف ها را در دنیا می زنند سیاسیون هستند نه پزشکان و اپیدمیولوژیستها.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه چرا قرنطینه کامل و محدودیت های بیشتر در رفت و آمد اعمال نمی شود؟ گفت: همه اقداماتی که در هفته های اخیر انجام شده، از جنس قرنطینه بوده و این اقدامات ادامه نیز خواهد داشت و تاکنون محدودیت هایی هم اعمال شده و این محدودیت ها تا ۱۵ فروردین ماه ادامه دارد و در صورت نیاز و با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و تایید رییس جمهور، این مصوبات تمدید خواهد شد.
جهانپور با بیان اینکه قرنطینه کار عجیب و غریبی نیست و سطوح مختلفی دارد، گفت: آنچه از زمان اپیدمی کرونا در ایران و حتی قبل از آن با قرنطینه شماری از دانشجویان بازگشته از ووهان چین اجرا شد و پس از شیوع کرونا در کشور با تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و اکنون مراکز خرید و مغازه ها ادامه پیدا کرده، همان قرنطینه سطح سه است که با مشارکت مردم محقق می شود.
او با اشاره به اظهار نظر برخی ها به منظور اعمال حکومت نظامی گفت: نظر برخی افراد ایجاد حکومت نظامی و وضع قوانین منع رفت و آمد با قوانین قهری است که این سطح قرنطینه و اعمال حکومت نظامی در ایران ممکن و مطلوب نیست، در کشورهایی هم که این سطح از قرنطینه را اجرا کرده اند ، هم لزوما خروجی راهگشا و موثری برای کنترل بیماری مشاهده نشده است و باید توجه داشت که حکومت نظامی عوارض و تبعات اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی خواهد داشت و حتی اثرات و خسارات آن از شیوع بیماری بیشتر است.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: سطح سه قرنطینه برای مهار اپیدمی ویروس کرونا در کشور جاری است و این نوع قرنطینه باید باشد و در حال اجراست و قرنطینه سطح چهارم در کشور ما قابل اجرا نیست.
او درباره اثرگذاری پروتکل درمانی کرونا در ایران و آمار بهبودیافتگان کرونا در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها گفت: به نظر می رسد آمار بهبودیافتگان و ترخیص شدگان کرونا از بیمارستان های ایران به نسبت موارد شناسایی شده وضعیت بهتری در مقایسه با سایر کشورها بالاست اما در عین حال تعداد فوتی ها هم شاید کمی بالا به نظر برسد، خوشبختانه پروتکل های موجود و همچنین بخش های مراقبت ویژه در بیمارستانها تا کنون پاسخگوی نیاز بیماران بوده و سرویس هایی که بیماران دریافت کرده اند تا کنون مناسب و مطلوب بوده است.
جهانپور استمرار روند افزایش آمار بهبودیافتگان را منوط به رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن مردم دانست و گفت: از مردم می خواهیم تا در خانه بمانند تا طی روزهای آینده شاهد تا طغیان بیماری در کشور نباشیم، چرا که افزایش روند مبتلایان خدمت رسانی را تحت تاثیر قرار می دهد و بر آمار بهبودیافتگان و مرگ و میر تاثیر منفی خواهد داشت.
او افزود: امیدوارم با همکاری رسانه ها و مشارکت عمومی بتوانیم مسیر کنترل و مهار بیماری را در کشور طی کنیم، شاید تماشای تصاویر برخی بیمارستان ها در برخی کشورهای اروپایی پیشرفته تر هشداری باشد برای رعایت نکات و توصیه های مرتبط با بیماری تا مردم از سفرهای غیرضرور شهری و بین شهری پرهیز کنند و مراقب سلامت خود و دیگران باشند.
انتهای پیام/
من ۲ ماه پیش آنفولانزای وحشتناکی گرفتم که با قرص و دارو و سرم خوب نشدم و سرانجام اما با داروی طب اسلامی که بسیار ساده بود ۳ روزه سر پا شدم. ضمنا مدت ۳ ساله که بچه ام هم داروی امام موسی کاظم علیه السلام مصرف میکنه که در این ۳ سال فقط یک بار دچار سرما خوردگی جزیی شده با اینکه در مدرسه بوده و در کلاس همیشه چند نفر از همکلاسهایش دچار سرماخوردگی می شدند. خدایا ما را از داروهای شیمیایی نجات بده. اللهم عجل لولیک الفرج. یا علی مدد.
جناب دکتر بدون چی میگی
حکومت نظامی نیاز نیست، می تونید ابتدا اعلام کنید و سپس خودروهای غیر بومی و کسانی را که رعایت نمیکنند رو در ورودی و خروجی هر شهر جریمه کنید و درآمد حاصله رو صرف درمان بیماران و خرید تجهیزات بیمارستانی نمایید.
چرا اكثر مردم دوست دارن واقعيتهارو نبينن!
اين بيماري فراتر از تمام كنترلها و بي توجه به مرزها همه جا رفته مگه نميبينيد؟!
یا باید قانون اساسی رو عوض کرد
یا منتفی
از میان مسمومین چند نفر را برای درمان اختلال روحی انتخاب کنید ،
تا زنجیره این کار شکسته شود ، ممکن است بعضی از این رفتارها به عمد
و برای سیاه نمایی باشد .