به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا همه کفشها پس از کمی پوشیده شدن، به اندازه مشخصی جا باز میکنند. به همین دلیل، بهتر است در ابتدا کفش جدیدتان را بپوشید و ببینید چقدر برایتان تنگ است.
اگر به طور آزاردهندهای تنگ نبود و میتوانستید با کمی زحمت آن را بپوشید، کافیست برای مدتی آن را در خانه پا کنید و راه بروید تا زمانی که کمی جا باز کند.
این کار حدودا چند روز زمان میبرد، اما در عوض راه حلی طبیعی است و کفشتان صدمه نمیزند.
این روش معمولا فقط روی کفشهایی جواب میدهد که جنس چرم دارند. ابتدا ضخیمترین جورابی که دارید را بپوشید. سپس کفشتان را پایتان کنید و تا میتوانید، پاهایتان را درون آن فشار دهید.
بعد آن قسمتی از کفش که برایتان تنگ است را با استفاده از یک سشوار حرارت دهید. در هنگام حرارت دادن کفش، تا جایی که میتوانید پاهایتان را در آن فشار دهید. این کار را ۲۰ تا ۳۰ ثانیه ادامه دهید. در مرحله بعد، سشوار را خاموش کنید، اما کفشهایتان را از پایتان در نیاورید تا زمانی که کاملا خنک شوند.
سپس یک جوراب عادی و نازک بپوشید و کفشتان را امتحان کنید. اگر کفشتان هنوز به اندازه کافی جا باز نکرده بود، آنقدر روش بالا را تکرار کنید تا به اندازه دلخواهتان برسد. پس از اینکه اندازه کفش به حد دلخواهتان رسید، برای اینکه رطوبت از دست رفته چرم به وسیله حرارت سشوار را به آن بازگردانید، کمی واکس کفش چرم روی آن بزنید.
نکته: حرارت سشوار باعث از بین رفتن چسبهای کفش میشود. گشاد کردن کفشهای قدیمی با این روش، بیشتر مراقب باشید.
۲- گشاد کردن کفش تنگ با استفاده از جوراب گلوله شده در ابتدا
چند لنگه جوراب برای هر کدام از لنگههای کفش در نظر بگیرید. سپس لنگههای جوراب را گلوله کنید تا شبیه به یک توپ گرد شوند.
حالا این گلولهها را به آرامی درون یکی از لنگههای کفشتان بگذارید و فشار دهید تا وقتی که درون کفش کاملا پر شود. همین کار را برای لنگه دیگر کفشتان هم انجام دهید. بگذارید کفشتان یک شب به همین حالت باقی بماند. صبح روز بعد، حتما تفاوت سایز را در آن احساس خواهید کرد.
دو عدد کیسه ساندویچی زیپدار و بدون سوراخ، یا یک بادکنک ضخیم و یا یک کیسه پلاستیکی مشابه را به اندازه یک سوم یا نصف ظرفیتاش پر از آب کنید و محکم درب آن را ببندید؛ هر کدام از کیسهها مخصوص یک لنگه کفش است. کیسهها را درون کفشهایتان قرار دهید و آنقدر فشار دهید تا کل کفشها را پر کنند. سپس کفشهایتان را درون فریزر قرار دهید تا زمانی که آب درون کیسهها کاملا یخ بزند (یک شب کافیست). وقتی آب درون کفشهایتان یخ میزند، در اصل به آرامی باعث انبساط آنها میشود. وقتی کفشها را از داخل فریزر بیرون آوردید، قبل از اینکه کیسهها را از درون آنها خارج کنید، اجازه دهید برای مدت ۲۰ دقیقه کمی گرم شوند تا یخشان باز شود. سپسها کفشها را بپوشید و ببینید اندازه پایتان شدهاند یا خیر. اگر هنوز به اندازه دلخواهتان نرسیده بودند، این فرآیند را یک بار دیگر تکرار کنید. نکته: پیشنهاد میکنیم برای جا باز کردن کفشهای گران قیمت، این روش را به کار نبرید، چون ممکن است به آنها صدمه بزند.
در ابتدا چند ورق روزنامه را کمی خیس کرده و آنها را مچاله کنید. آنقدر روزنامه درون کفش خود قرار دهید تا فضای آن کاملا پر شود؛ اما مراقب باشید که هنگام استفاده از این روش، شکل کفش را خراب نکنید. اگر حس کردید شکل کفشتان تغییر کرده، روزنامهها را از آن بیرون بیاورید و دوباره داخل آن قرار دهید تا زمانی که به شکل اولیه خود بازگردد. مدتی صبر کنید تا روزنامهها و کفش کاملا خشک شوند. سپس روزنامهها را از داخل کفش خود بیرون آورده و آنها را بپوشید. حتما سایز آنها تغییر کرده است. نکته: یادتان باشد که میتوانید با این روش، روش فریز کردن را هم ترکیب کنید تا کفشتان بیشتر جا باز کند؛ برای این کار میتوانید به جای روزنامه خیس، از لنگه جوراب خیس استفاده کنید.
یک بطری اسپری را به اندازه ۵۰% با الکل و ۵۰% با آب پر کنید. درون هرکدام از لنگههای کفشتان را با این محلول اسپری کنید. سپس به مدت ۲۰ دقیقه آنها را بپوشید. همچنین میتوانید به جای اسپری کردن، به طور مستقیم روی بخشهایی از کفش که تنگ هستند الکل بزنید. تا وقتی کفشها خیس هستند، سریعا آنها را بپوشید، چون الکل معمولا سریع خشک میشود. یک روش مشابه دیگر این است یک جفت جوراب نخی را درون الکل خیس کنید و آنها را فشار دهید تا الکل اضافی از بافت پارچه خارج شود. سپس جورابها را بپوشید و کفشهایتان را پایتان کنید تا زمانی که الکل به طور کامل خشک شود. اگر هنوز اندازه کفش به حد دلخواهتان نرسیده بود، این فرآیند را چند مرتبه تکرار کنید تا نتیجه مطلوب را بگیرید. هشدار: پیشنهاد میکنیم برای جا باز کردن کفشهای گران قیمت، این روش را به کار نبرید، چون ممکن است به آنها صدمه بزند.
یک سیب زمینی بزرگ را پوست بکنید و درون کفش خود فشار دهید. اندازه سیب زمینی باید به حد کافی بزرگ باشد تا باعث شود کفشتان ورم کند. سپس اجازه بدهید کفشتان به مدت یک شب در این حالت بماند. مزیت این روش این است که نه تنها سیب زمینی بوی بدی نمیدهد، بلکه بوی بد کفش را هم به خود جذب میکند. پس در حقیقت با یک تیر دو نشان میزنید! همچنین میتوانید باقیمانده سیب زمینی را به راحتی و با استفاده از یک تکه پارچه مرطوب پاک کنید.
قالب کفش به شکل پای شماست و معمولا از جنس چوب سدر یا افرا ساخته میشود. این قالب پیچها و تنظیماتی دارد که به شما کمک میکنند کفش خود را گشاد کنید. در هنگام خرید قالب کفش به قابلیتهای آن کاملا دقت کنید. یک قالب کفش معمولا میتواند طول و عرض کفش شما را کمی تغییر دهد. به راحتی هم میتوانید آن را درون لنگه راست یا لنگه چپ کفش قرار دهید. جا باز کردن کفش از طریق قالب، روش کشش خشک نامیده میشود. این روش ممکن است چندین روز به طول بیانجامد. سعی کنید هر روز کفش خود را بپوشید و سایز آن را امتحان کنید. بهتر است همراه با قالب کفش از یک اسپری یا روغن منبسط کننده کفش هم استفاده کنید تا همه جای کفشتان به صورت مساوی جا باز کند. این اسپری یا روغن باعث میشود بافت کفش شما کمی انعطافپذیرتر شده و در نتیجه، فرآیند انبساط سریعتر و راحتتر انجام شود. میتوانید آنها را از مغازههای کفاشی تهیه کنید.
اگر فکر میکنید نمیتوانید بدون صدمه زدن به کفش خود سایز آن را تغییر دهید، ترجیحا آن را به دست یک کفاش حرفهای بسپارید. بعضی از این افراد یک دستگاه مخصوص این کار دارند که به آرامی به کفش فشار و گرما وارد کرده و آن را به اندازه دلخواه شما گشاد میکنند.
منبع: مجله دلگرم
انتهای پیام/