علی محمد شاعری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نامگذاری امسال به نام «جهش تولید» گفت: راه حل نجات کشور حمایت از تولید داخل است، به همین دلیل در سالهای اخیر مقام معظم رهبری همواره بر حمایت از تولید داخل تأکید میکنند.
شاعری افزود: سال گذشته اقدامات خوبی انجام شد ولی کافی نبود، به همین دلیل مقام معظم رهبری امسال را «جهش تولید» نامگذاری کردهاند.
او افزود: اگر خواستار حل مسئله اشتغال کشور، افزایش ثروت مردم، خودکفایی، دورزدن تحریمها و رهایی از وابستگی به کشورهای بیگانه هستیم باید بر تولید داخل تکیه کنیم. ایران ظرفیتهای بسیار زیادی در تولید داخل دارد. به عنوان مثال در بخش کشاورزی، صنعت، خدمات و فناوریهای نوین ظرفیتهای عظیمی در کشور وجود دارد، اما از آن به خوبی استفاده نمیشود.
شاعری تأکید کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی در داخل کشور تعطیل هستند، همچنین بسیاری از کارآفرینان به دلیل عدم حمایت بانکها، دولت و طولانی بودن فرایند کسب و کار نمیتوانند قابلیتهای خود را به منصه ظهور برسانند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: برای استفاده از ظرفیتهای داخلی بانکها باید بسیج شوند و تسهیلات با بهره کوتاه مدت و باز پرداخت طولانی مدت به کارآفرینان،کشاورزان، صنعتگران، واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی بپردازند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بانکها باید فوری سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای صنعتی و تولیدی را تأمین کنند، همچنین دولت حمایتهای لازم را در این خصوص انجام دهد و مقررات دست و پاگیر در بخش تولید را حذف کند.
او با بیان اینکه رتبه ایران در کسب و کار داخلی در سطح جهانی بسیار نامناسب و پایین است، افزود: بسیاری از سازمانهای ذیربط سخت گیری زیادی به تولیدکنندگان میکنند و برای یک فعالیت اقتصادی دهها سازمان باید مجوز صادر کنند در صورتی که بسیاری از این مجوزها غیرضروری است.
شاعری ادامه داد: اگر دولت در بخش تولید نیاز به قانون دارد باید در یک لایحه دوفوریتی «لایحه حمایت از تولید داخل» و «جهش تولید» را به مجلس ارائه کند. مجلس هم بلافاصله در این خصوص تصمیمات لازم را بگیرد و به این لایحه رأی مثبت دهد، بنابراین مجلس و دولت باید حمایتهای لازم را به عمل آورند تا از لحاظ قانونی، فوری و مالی واحدهای اقتصادی کوچک، بزرگ و متوسط مورد حمایت قرار گیرند.
او افزود: در بخش صادرات باید مشوقهای صادراتی در نظر گرفته شود تا صادرات رونق گیرد و جلوی واردات غیرضروری گرفته شود، همچنین بیمه سرمایهگذارها و نوع ضمانت سرمایهگذاری به لحاظ کمی و کیفی باید مورد حمایت قرار گیرد و در صورت توجه به این موارد بدون شک به «جهش تولید» خواهیم رسید.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون رشد اقتصادی ایران منفی است، گفت: اگر بخواهیم رشد اقتصادی کشور را مثبت کنیم باید «جهش تولید» را در اولویت و دستور کار قرار دهیم، چراکه «جهش تولید» راه نجات اقتصاد کشور است.
بیشتر بخوانید: ابلاغ اولویتهای "جهش تولید" از سوی لاریجانی
انتهای پیام/