وزین افضل گفت: جمع‌شدن آب باران و عدم وجود تأسیسات لازم شهری، منجر ورود این آب‌ها به شبکه فاضلاب در زیرگذر غدیر شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، مجتبی وزین افضل معاون شرکت آب و فاضلاب قم با بیان اینکه جمع‌آوری آب‌های سطحی جزو وظایف شرکت آب و فاضلاب نیست،گفت: نباید روان آب‌های سطحی از جمله آب باران به شبکه فاضلاب هدایت شود.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به پس‌زدگی فاضلاب در برخی از مناطق شهر در هنگام بارندگی‌های طولانی و شدید یادآورشد: علت اصلی آن هدایت آب‌های سطحی به منهول‌های فاضلاب به منظور کاهش آب گرفتگی معابر است.

وزین افضل تصریح کرد: در زیرگذر غدیر هم جمع‌شدن آب باران و عدم وجود تأسیسات لازم شهری برای تخلیه آن، منجر ورود این آب‌ها به شبکه فاضلاب شد و مشکلاتی را به وجود آورد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان نیز تأکید کرد: بر اساس مبانی و ضوابط طراحی شبکه‌های فاضلاب و آب‌های سطحی و همچنین مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان، اولویت شبکه فاضلاب برای ایران شبکه مجزا است و شبکه فاضلاب شهر قم هم بر این مبنا طراحی و اجرا شده است.

مهدی نظرزاده یادآورشد: ورود هرگونه آب‌های سطحی باعث اختلال در کارکرد شبکه فاضلاب می‌شود و می‌تواند موجب پس‌زدگی و همچنین موجب ایجاد خسارت غیر قابل جبرانی به شبکه فاضلاب شهر و تأسیسات تصفیه خانه فاضلاب شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از ۵۰ درصد شهر شبکه فاضلاب اجرا شده است، تصریح کرد: شبکه فاضلاب بر اساس استاندارد‌های معتبر ملی و بین المللی طراحی و اجرا شده است و در شرایط بهره برداری عادی هیچ مشکلی را ندارد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان قم در پایان با اشاره به دستورالعمل نصب انشعابات فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان قم و مبحث ۱۶ نظام مهندسی ساختمان مبنی بر جداسازی آب باران از شبکه فاضلاب و حفر چاه جذبی برای آب باران، گفت: باید در این زمینه برنامه ریزی لازم صورت گیرد و به ساختمان‌های جدید که فاقد چاه جذبی برای آب باران، پایان کار داده نشود.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار