عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افت چشمگیر قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است.
بیشتر بخوانید: قیمت مرغ به هر کیلو ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید
او افزود: با گسترش ویروس کرونا و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا در اولین روز کاری شوک عجیبی به بازار مرغ وارد شد که استمرار قیمت فعلی کمر تولیدکننده را میشکند.
حجت، قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه مرغ با نرخ فعلی بیانگر حداقل زیان ۲ هزار تومانی مرغداران در فروش است که اگر هر چه سریعتر تمهیداتی اندیشیده نشود با چالش جدی در تولید مواجه میشویم.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش هزینههای تولید و قیمت کنونی مرغ در بازار ضروری است که پشتیبانی امور دام هر چه سریعتر اقدام به خرید مرغ از تولیدکننده کند تا تعادل در بازار مرغ برقرار شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تأکید بر خرید مرغ از تولیدکننده بیان کرد: اگر مسئولان پشتیبانی امور دام به دنبال پرداخت یارانه به تولیدکننده هستند، خرید مرغ را باید بدون واسطه از تولیدکننده انجام دهند.
حجت درباره آخرین وضعیت توزیع مرغ منجمد گفت: طی روزهای اخیر به سبب تعطیلی کشتارگاهها نیاز بود که فروشگاهها مرغ منجمد را عرضه کنند تا بازار با کمبود مواجه نشود، اما هم اکنون قیمت مرغ گرم به حدی پایین است که در صورت توزیع مرغ منجمد خریداری وجود ندارد.
به گفته او، در حال حاضر از پشتیبانی امور دام تقاضا داریم که کشتار و خرید را از طریق تشکلها انجام دهد، در غیر این صورت خرید از کشتارگاه سودی را عاید مرغداران نمیکند.
حجت افت تقاضا را عامل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: با گسترش ویروس کرونا در سراسر دنیا، مردم در امر خرید کمی احتیاط میکنند، ضمن آنکه بسیاری از بازارهای مصرف به سبب برگزار نشدن مراسم عروسی، مهمانی و مسافرت از دست دادهایم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ایام پایانی سال ۳۰ میلیون قطعه بیشتر از ایام دیگر سال جوجه ریزی صورت گرفته است، بیان کرد: با توجه به مازاد تولید و نبود توازن میان عرضه و تقاضا، قیمت مرغ با شوک چشمگیری در بازار روبهرو شده است.
به گفته وی، پشتیبانی امور دام طی ۱۰ روز گذشته خرید مازاد مرغ از سطح بازار را آغاز کرده، اما تاکنون این موضوع تاثیری بر روند قیمت در بازار نداشته است.
حجت ادامه داد: هم اکنون پشتیبانی امور دام به جای خرید مرغ زنده، اقدام به خرید مرغ شیرینگ پک شده میکند که امکان این کار برای تولیدکننده وجود ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از نحوه خرید مرغ مازاد مرغداران بیان کرد: علی رغم فصل جوجه ریزی، اما قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به سبب کاهش انگیزه مرغداران به ۵۰۰ تومان کاهش یافته است.
حجت با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از مرغداران گفت: در شرایطی که بحران کرونا و قرنطینه خانگی تقاضا برای خرید مرغ را کاهش داده است، لذا این امر در کنار مازاد تولید منجر به افت قیمت جوجه و مرغ در بازار شده است.
حجت با انتقاد از نحوه قرارداد پشتیبانی امور دام با مرغداران بیان کرد: با توجه به آنکه دولت در خرید شیر، شیرخام را از دامداران خریداری میکند و تقاضای شیر پاستوریزه را ندارد یا در خصوص محصول گندم، گندم تولیدی کشاورزان را خریداری میکند، از این رو انتظار میرود پشتیبانی امور دام، مرغ زنده را خریداری کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تزریق پول پشتیبانی امور دام به مرغداران تاثیری در بهبود شرایط بازار ندارد، گفت: علی رغم آغاز خریدمازاد محصول تولیدی، اما نرخ هر کیلو مرغ ۸۰۰ تومان کاهش یافته است که این امر مستلزم بازنگری در نحوه خرید است.
این مقام مسئول یکی دیگر از مشکلات مرغداران را متن قرارداد پشتیبانی امور دام اعلام کرد و گفت: متن قرارداد پشتیبانی امور دام به گونهای است که سازمان تامین اجتماعی و مالیات درصد بالایی را به سبب این قرارداد از مرغداران دریافت میکند که این ۲ عامل موجب شده قیمت مرغ در سطح بازار همچنان پایین باشد.
وی ادامه داد: روزانه پشتیبانی امور دام یک هزار تن تا یک هزار و ۲۰۰ تن مرغ مازاد مرغداران را از سطح بازار جمع آوری میکند، در حالیکه انعقاد قرارداد مستقیم با مرغدار تاثیر بیشتری در کاهش زیان مرغداران دارد.
حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: عرضه با نرخ فعلی بیانگر زیان ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است که با احتساب میزان جوجه ریزی، مرغداران در طول یک ماه ۷۵۰ میلیارد تومان از محل فروش مرغ متضرر شدند.
به گفته وی، با استمرار روند فعلی قیمت پیش بینی میشود که نرخ مرغ به سبب کمبود عرضه از ۲۰ فروردین به بعد با روند افزایشی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول میزان جوجه ریزی در ماههای دی و بهمن را ۱۴ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به سالهای قبل حداقل ۱۵ میلیون قطعه بالاتر است که این امر در کنار فراگیر شدن کرونا، تعطیلی مهمانی و لغو سفر را عامل اصلی زیان انباشت مرغداران دانست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی تصریح کرد: با توجه به اولین روز کاری در سال جدید، هیچ گونه توزیع نهادهای در انبارهای پشتیبانی صورت نمیگیرد که بنابر پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی از فردا انبارها برای تحویل پشتیبانی باز میشوند.
انتهای پیام/
فقط باید این مطلب رادر نظر داشته باشیم که در خوشیها هوای یک دیگر را داشته باشیم و به همدیگر اجحاف و ظلم در کاسبی نکنیم که خداوند سبحان بصیر و آگاه است.
بنگاهای املاک
ایول کرونا
مگرتویه کاری بکنی وگرنه مردم اتحادندارن
منم آبمیوه بستنی دارم کلی مواد اولیه خریده بودن که از شب عید کاسبی رو رونق بدم که چندین ملیون ضرر دارم میدم
صنف آرایشگاه ، صنف گلفروشی،صنف آجیل و شیرینی راننده ها همه و همه و همه
باید ارزون بشه پس چی؟ گرونی تا کجا؟ از همین جا شروع میشه در کشور امام زمان باید ارزانی و صلح و رفاه باشد