به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، رئیس جمهور در جلسه ویدئو کنفرانس با استاندار هرمزگان، آخرین وضعیت استان در خصوص خسارتهای ناشی از سیل و اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا را بررسی کرد.
رئیس جمهور از اقدامات و تلاشهای خوب صورت گرفته در استان هرمزگان برای مقابله با ویروس کرونا و ارائه خدمات به مردم و همچنین امدادرسانی به سیل زدگان و همچنین از مردم هرمزگان به دلیل رعایت اصول بهداشتی و توجه به توصیه ماندن در خانه تشکر و قدردانی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی گفت: در شرایط فعلی باید نظارت ویژهای برای ترخیص کالاهای مورد نیاز به ویژه اقلام پزشکی و بهداشتی از گمرکات صورت گیرد تا این کالاها به سرعت ترخیص و در اختیار مردم و کادر پزشکی و درمانی و پرستاری قرار گیرند و با توجه به وجود بندر و گمرک بزرگ شهید رجایی در بندرعباس، استاندار هرمزگان در این زمینه ماموریت ویژه دارد تا نظارت بر این گمرک را انجام داده و از انباشته شدن کالاها در انبارها جلوگیری و کالاهای مورد نیاز به سرعت ترخیص و توزیع شوند.
رئیس جمهور همچنین ضمن استقبال از پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ساخت سدهای جدید در این استان، افزود: دولت نیز در این زمینه کمکهای لازم را خواهد داشت و این سدها باید با استفاده از مشارکت سرمایه گذاران ساخته شوند.
دکتر روحانی با اشاره به گزارش استاندار هرمزگان در خصوص میزان خسارتهای ناشی از سیل به بخشهای زیربنایی، کشاورزی و تاسیسات آب و برق و پیشنهاد ارائه شده برای کنترل آبهای سطحی استان، گفت: دولت آمادگی دارد و به منظور تسریع در روند امور، از سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی برای احداث سد در سطح استان استقبال میکند.
رئیس جمهور افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و همچنین وقوع سیلاب اخیر بایستی به سیلزدهها و امدادگران توجه بیشتری شود و با رعایت کامل مسائل بهداشتی از خطر ابتلا به بیماری در امان باشند.
دکتر روحانی در ادامه این جلسه پس از گزارش رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان هرمزگان در خصوص اقدامات انجام شده برای کنترل و مقابله با کرونا در استان، با تشکر از زحمات کادر درمانی، گفت: بیتردید کادر درمانی در سراسر کشور کار بسیار بزرگی را انجام میدهند و همه ملت ایران قدردان فداکاری آنها هستند.
استاندار هرمزگان هم در این نشست ، با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای مدیریت، پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در استان هرمزگان، گفت: در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۸۵ هزار نفر از مردم هرمزگان شامل ۷۴ درصد از جمعیت استان غربالگری شده و با پایش صورت گرفته، اطلاعات آنان ثبت شده است و این روند تا غربالگری کامل همه مردم استان ادامه دارد.
فریدون همتی افزود: طرح کنترل و مراقبت مبادی ورودی زمینی، ریلی، هوایی و دریایی استان هرمزگان نیز از اوایل اسفندماه در راستای پیشگیری از بیماری کرونا آغاز شده و طی این مدت بیش از ۹۲۱ هزار نفر در این مبادی تحت کنترل و تب سنجی قرار گرفتهاند که از میان آنان ۴۰۳ نفر از افراد دارای علائم مشکوک به بیماری شناسایی شدهاند.
استاندار هرمزگان گفت: با اقدامات صورت گرفته در راستای کنترل شدید همه مبادی ورودی و خروجی استان هرمزگان که روز به روز تشدید شده و با شدت بیشتر همچنان ادامه دارد و همچنین توجه مردم به رعایت توصیه ها، شاهد کاهش ۹۴ درصدی مسافرتها به این استان و کاهش ورود مسافر به هرمزگان در مقایسه با سال گذشته هستیم.
همتی افزود: هیچ گونه خدماتی به گردشگران در هرمزگان ارائه نمیشود و تمامی مراکز اقامتی و هتلها در استان تعطیل هستند و در پارکها و سواحل و جزایر استان نیز اجازه اسکان به هیچ گردشگری داده نشده و این مناطق خالی از گردشگر و مسافر هستند.
او گفت: تمامی مراکز تجاری و پرتجمع و بازارهای استان نیز تعطیل شدهاند و مردم این استان هم با رعایت توصیه ماندن در خانه، توجه خوبی به اهمیت قطع چرخه انتقال ویروس کرونا داشتهاند.
استاندار هرمزگان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تامین نیازهای بهداشتی و درمانی، گفت: ۵۱۳ تخت بیمارستانی در استان در نظر گرفته شده و همچنین بیمارستان صحرایی نیروی دریایی سپاه در بندرعباس راه اندازی و بیمارستان صحرایی مدیریت بحران استان نیز در صورت نیاز آماده ارائه خدمات است.
همتی افزود: خطوط تولید ماسک، لباس ضدویروس و ژلهای ضد عفونی کننده در بندرعباس راه اندازی شده و در حال فعالیت است و واحد تولید الکل نیز در شهرستان حاجیآباد برای تامین نیاز استان فعال شده است.
استاندار هرمزگان افزود: علاوه بر آن بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نیز کمک بسیار خوبی در راستای تامین کالاهای بهداشتی مورد نیاز در استان داشته اند.
همتی گفت: با پیگیری جدی که صورت گرفت، دو محموله قابل توجه اقلام بهداشتی از گمرک شهید رجایی بندرعباس ترخیص و این کالاها مورد استفاده قرار گرفتند.
استاندار هرمزگان در ادامه به بارندگیهای گسترده و وقوع سیل در استان اشاره کرد و افزود: در بارندگیهای گسترده اخیر، سدهای استان به ویژه سد استقلال در شهرستان میناب و سد شمیل و نیان در شهرستان بندرعباس توانستند بهخوبی سیلاب را مهار کنند، اما سیل خسارتهایی به ابنیه و زیرساختها وارد کرد که امدادرسانی به مردم مناطق سیلزده به سرعت صورت گرفت و تلاشها برای جبران خسارتها در حال انجام است.
همتی گفت: با توجه به وجود ۱۴ رودخانه بزرگ در استان هرمزگان و بارندگیهایی که در این استان صورت میگیرد، پیشنهاد ما این است که سدهای جدیدی در این استان برای مهار روان آبهای حاصل از بارندگیها ساخته شود که در این زمینه مذاکراتی نیز با سرمایهگذاران بخش خصوصی صورت گرفته و از دولت نیز میخواهیم تا به تحقق این امر مهم کمک کند.
انتهای پیام/ب